Judit
-2 °C
8 °C

Szándékosan gyújthatták fel a soproni gyertyaraktárt

2003.03.05. 15:34
Nem zárható ki, hogy szándékos gyújtogatás következtében égett le Sopronban egy gyertyaraktár szerdán; a kár meghaladja a 100 millió forintot.
- A soproni gyertyaraktár-tüzet szerda reggelre eloltották, de a tűzfészkek megszüntetésén várhatóan még a késő éjszakai órákig dolgoznak a szakemberek, nehogy az izzó parázs lángra kapjon - mondta el az esettel kapcsolatban Pesztenlehrer Lajos ezredes, a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője.

A tűzoltók munkáját négy fecskendő és két erőgép segíti. Az ezredes szerint a több mint 100 millió forint kárt okozott tűz keletkezésénél nem zárható ki a szándékosság. A tűz okát a rendőrséggel közösen vizsgálják.

Egy német cégé volt az árukészlet

A vizsgálatok adatai szerint mind több érv szól amellett, hogy nem elektromos hiba okozta a tüzet. A raktár egyik ajtaját nyitva találták, s ez alapot ad a feltételezésre, hogy esetleg szándékos gyújtogatás történt.

A raktárban - amely egy német kft. tulajdonában van - mintegy tízkamionnyi gyertya és mécses vált a lángok martalékává. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.