Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Visszatér a tavasz

2005.04.24. 14:27
Az átmeneti hideg után jövő héten visszatér a meleg: kisebb záporokra ugyan érdemes számítani, de az ország felett felszakadozik a felhőzet. Igazi tavaszi időre lehet számítani.
Vasárnap délnyugat felől erősen megnövekedett a felhőzet, az esti óráktól egyre több helyen várható eső, zápor. Hétfőn északon, északkeleten túlnyomóan borult lesz az ég, másutt időnként felszakadozik a felhőzet. Sokfelé várható újabb eső, zápor, a déli óráktól főként északon zivatarokra is lehet számítani, néhol felhőszakadás és jégeső is előfordulhat.

Jön a meleg

A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok idején átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn északkeleten 12, délnyugaton 19 fok körül alakul.

Kedden főként keleten várható még sokfelé eső, zápor, helyenként zivatar, majd ott is csökken a felhőzet, és szerdán az ország jelentős részén túlnyomóan napos időre számíthatunk. A várható hőmérséklet 17 fok lesz, ami a szerdai legnagyobb hőmérséklet is egyben. A hét közepén kisebb esőzésekre, de fokozatosan felszakadozó felhőzetre számíthatunk.

A hét második felében is enyhe, változékony, tavaszi idő várható. Az előrejelzések szerint csütörtökön már megközelíti a húsz fokot a nappali hőmérséklet, ami kisebb megszakításokkal május elejéig meg is marad. A felhőzet ritkul, egyedül jövő szombaton lehet kisebb esőzésekre, és valamivel alacsonyabb, 17 fokos hőmérsékletre számítani.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.