Ambrus
-7 °C
3 °C

Beperelhetik az államot a tűzijáték miatt

2006.09.01. 09:22
Pert fontolgat a magyar állam ellen az augusztus 20-i tűzijáték alatt kitört viharban elvesztett családtagjai miatt Szegedi Márton. A férfi egyelőre bízik abban, hogy megtalálják a felelősöket.

Egyelőre bíznak a magyar állam vizsgálatában a rokonai annak a házaspárnak, amely az augusztus 20-i tűzijáték alatt kitört viharban a Dunán hánykolódó csónakjukkal együtt merült el a hullámokban, írja a bukaresti Új Magyar Szónak adott nyilatkozat alapján a Magyar Nemzet. A nő holttestét egy nappal, a férjet két nappal később találták meg a vízben.

A romániai állampolgárságú, de magyar szármású pár férfitagjának fivére, Szegedi Márton a lapnak kifejtette, hogy reméli, a magyar hatóságok a törvényes eljárások betartásával fogják megtalálni a felelőst a történtekért. Amennyiben nem lesznek elégedettek a vizsgálat lezárásával, megfontolják, hogy bepereljék a magyar államot.

Pénteken temetik a házaspárt

A férfi és a nő holttestét szerdán szállították Budapestről egy Kolozsvár melletti településre, ahol pénteken temetik el őket.

Az augusztus 20-i tűzijáték alatt kitőrt viharban öten meghaltak és több százan megsebesültek. Sok áldozat sérülése súlyos és életveszélyes volt. A gyorsan lezárt vizsgálatban a Miniszterelnöki Hivatal egy főosztályvezetőjét felfüggesztette, az Országos Meteorológiai Szolgálat valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság két ügyeletesét pedig elbocsátotta. A héten lezárult az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium vizsgálata is, amelyben a katasztrófavédelem két vezetőjét megfeddték illetve megrovásban részesítették.

Az Index által megtekintett szerződés, amely a Miniszterelnöki Hivatal és a tűzijáték lebonyolításával megbízott Nexus Kft. között létrejött nem tartalmaz olyan pontokat, amelyek egy katasztrófa alatt menekülő tömeg kimenekítését részletezné.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.