Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Influenzajárvány tombol Franciaországban

2003.12.02. 12:34
Húsz éve nem jelentkezett ilyen korán az influenzajárvány Franciaországban, mint idén. A tömeges megbetegedéseket egy hónapja kezdték észlelni, négy hét elmúltával egymillió kétszázezer beteget regisztráltak.
A gyomor- és bélhuruttal együtt járó influenzajárvány a lakosság két legsérülékenyebb rétegét sújtja elsősorban: a 2 évnél fiatalabb gyermekeket, köztük is főleg a csecsemőket, illetve a legidősebb korosztályt. A kisgyermekeknél a betegség igen magas lázzal, bágyadtsággal, emésztőszervi panaszokkal kezdődik.

Szakemberek szerint a járvány valószínűleg a jövő héten, vagy két héten belül éri el csúcspontját, s valószínűleg erős lesz. Ennek dacára remélhető, hogy a fertőzés nem ölt olyan széles méreteket, mint az előző években.

A járvány Franciaország északi részéről indult el keleti irányban, de nem terjedt el az ország egész területén. A keleti Elzász és Lotaringia régiókban, illetve Felső-Normandiában például alig érzékelik, a Földközi-tenger által határolt déli Languedoc-Roussillon-ban és a dél-atlanti partoknál fekvő Aquitaine vidékén viszont igen sokan szorulnak otthoni, vagy kórházi ápolásra.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!