Emánuel
4 °C
12 °C

Egyelőre ismeretlen a rákoskeresztúri robbanás oka

2001.08.12. 22:29
Egy harmadik emeleti lakás oldalának paneleleme is elrepült abban a robbanásban, amely vasárnap délután történt a XVII. kerületi Újlak utcában. A balesetnek egy életveszélyes, és hat könnyebb sérültje van. A négyemeletes házat életveszélyesnek nyilvánították, így tizenhat családnak kellett elhagynia otthonát. A detonáció oka egyelőre ismeretlen, de a gázrobbanás már kizárható.
Egy harmadik emeleti lakás oldalának paneleleme is elrepült
Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta azt a robbanást, amely vasárnap délután rázta meg Rákoskeresztúrt. Egy nő életveszélyes sérüléseket szenvedett, míg három könnyebb sérültet kórházba szállítottak, hármat pedig a helyszínen láttak el. A detonáció az Újlak utca 23-as szám alatt lévő négyemeletes panelházban történt.

Háborús övezet lett a környék

A délután öt óra után kiérkező tűzoltók hamar megfékezték a robbanás nyomán keletkezett tüzet. Az érintett ház lakóit azonnal kimenekítették, volt aki papucsban kényszerült ki az utcára. Az egyik harmadik emeleti lakás oldalának paneleleme és erkélye is a mélybe zuhant. Az épület minden oldalán kitört üvegek mintegy száz méteres körzetben szóródtak szét.

A környező házak ablakai szintén betörtek, a redőnyök magatehetetlenül hullottak le a földre. Az első információk szerint nem gázrobbanás történt, így az embereket egyre nagyobb bizonytalanság vette körül. A rendőrök sorba kérdezték ki a lakókat, volt aki még detonáció nyomán keletkezett fénycsóvát is látta.

A polgármester nyugtatta a lakókat

A balesetnek egy életveszélyes, és hat könnyebb sérültje van
A tűzoltók este hét órakor terelték össze a kimenekített családokat. A XVII. kerületi polgármester egy percig sem tétlenkedett, azonnal megszervezte, hogy a rémült embereket tájékoztassák a fejleményekről. Tizenhat lakás körübelül harmincöt lakóját érintette a tragédia. A polgári védelem felajánlotta, hogy elszállásolják őket a Ferihegyi úti bázisukon, de végül nem tartottak igényt a segítségre.

Devánszkiné dr. Molnár Katalin polgármester az Indexnek elmondta: a lakás nélkül maradt családok főként rokonoknál helyezkednek el. Amennyiben bárki is fedél nélkül maradna, az önkormányzat gondoskodik az átmeneti szállásukról.

Rendőrök fésülik át a környéket

A detonáció helyét a tűzoltók meg sem tudják közelíteni, így még nem lehet tudni, mi okozta a robbanást. A lakókat kis csoportokban kísérték fel a házba, hogy a legszükségesebb holmijukat magukhoz vegyék. Az épület előtti füves területet rendőrök fésülték át, egyelőre az sincs kizárva, hogy valamilyen robbanószerkezet lépett működésbe.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.