Ágnes
-13 °C
0 °C

Előre megtervezett családi gyilkosság

2001.08.23. 16:07
Harmincezer dolláros vérdíjat tűzött ki a sacramentói rendőrség annak az ukrajnai bevándorlónak a fejére, aki hétfőn hat családtagjával végzett. A helyi rendőrség szerdai tájékoztatása szerint a férfi előzetesen kitervelte a brutális gyilkosságokat, és hároméves kisfiát új játékokkal csalogatta a halálba.
A huszonhét éves Nyikolaj Szoltisz hétfőn leszúrta 23 éves, terhes feleségét. Ezután 24 kilométeres utazást követően megérkezett a rokonaihoz, és ott idős nagybátyját, nagynénjét és két - kilenc- és tízéves - unokatestvérét is megölte. Innen anyja házához sietett, ahonnan hároméves kisfiát, Szergejt vitte el magával. A fiú holttestét a rendőrség kedden találta meg egy televíziós dobozban, egy szemétkupac tetején.

Nyikoláj agresszív ember volt

A rendőrök pontosan nem tudják, hogy mi váltotta ki a sorozatgyilkosságot. A környékbeli ukrán bevándorlók agresszív embernek ismerték Nyikolajt, aki négy éve költözött a tengerentúlra. A férfi által hátrahagyott üzenetekből azt vélik kiolvasni, hogy családját azért gyilkolta meg, mert felesége házasságuk részleteit megosztotta a rokonaival, ez pedig ellenkezik az ukrán szokásokkal.

A rendőrök úgy vélik, a gyilkosságokat a férfi előre megtervezte és nem pillanatnyi elmezavar hatására követte el. A volt cipőgyári dolgozó, de hosszú ideje munkanélküli férfi elhagyott autójában olyan fényképeket találtak - rajtuk a felesége látható - amelyeknek hátára a következőket írta: megbüntetem, mert beszélt.

Hároméves kisfiát játékokkal csalogatta a halálba

A férfi hároméves gyermekét új játékokkal csalogatta el ahhoz a dobozhoz, ahol brutálisan meggyilkolta, és a rendőrök szerint bántalmazta is. A rendőrség veszedelmesnek tartja az előlük menekülő férfit: a tartózkodási helyéről szóló információért előbb 10 ezer, szerdán azonban már 30 ezer dollárt ajánlottak. A pszichopatának tartott tömeggyilkosról a rendőrök feltételezik: tovább folytathatja az erőszakot.

Houstoni gyermekgyilkosságok

A legutóbbi amerikai családi tragédia június végén történt: Andrea Yates öt gyermekét saját kezűleg fojtotta meg. A nő vélhetően szülés utáni depresszióban szenvedett, férje szerint az asszony nagyon szerette gyermekeit. Andea Yatesra halálbüntetés is kiszabható.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.