Natália
-3 °C
8 °C

Útfelújítás: nem lehet gyorsítani

2003.05.07. 07:59
Kapcsolódó cikkek (1)
Ha meglenne a szükséges pénz, akkor sem lehetne jelentősen felgyorsítani a fővárosi útrekonstrukciót - írja a Magyar Hírlap. Ennek oka az, hogy egyszerre nem lehet lezárni túl sok utat anélkül, hogy ne bénulna meg Budapest közlekedése. A városban még most is vannak olyan utak, amelyekhez száz éve nem nyúltak.
Lehetetlen nyugat-európai szintűvé fejleszteni Budapest úthálózatát - írja szakértőkre hivatkozva a Magyar Hírlap. Ez még akkor is igaz lenne, ha egyébként meglenne a teljes felújításhoz szükséges csillagászati összeg. Az ok: képtelenség egyszerre lezárni annyi utat, amennyi szükséges volna.

Budapest négyezer kilométeres úthálózatából ezer kilométer tartozik a fővároshoz. A Magyar Hírlap információi szerint ebből 350 kilométert kellene sürgősséggel felújítani, köztük a Szentendrei utat, a Szépvölgyi utat, az Üllői út külső szakaszát, a Határ utat, a Budafoki utat, a Thököly utat. Statisztikai adatok szerint minden századik évben újítanak fel egy-egy utat, vagyis a fővárosnak most is vannak olyan útjai, melyek a múlt század eleji állapotokat őrzik.

Az európai felzárkózáshoz Budapesten minden évben legalább ötven kilométernyi utat kellene átépíteni. Az utak elhanyagolásának, lepusztultságának egyik legfőbb okának azt tartják, hogy a nyolcvanas években nem lehetett sejteni, hogy az ezredfordulóra ennyi gépjármű lesz az utakon.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.