Auguszta
5 °C
22 °C

Fekete szombat az ország útjain

2006.04.29. 16:53
Szombaton koradélután személygépkocsi ütközött kamionnal a 8-as főúton Kám közelében. A balesetben legalább hárman meghaltak. A nap folyamán öt további balesetben öten haltak meg.
Legalább hárman meghaltak, amikor szombaton délután a 8-as számú főúton Kám térségében a zalabéri leágazó közelében egy személygépkocsi kamionnal ütközött - közölte a rendőrség.

A tűzoltóknak egyelőre még nem sikerült kiemelniük a kamion alól az autó roncsait, "de az biztos, hogy a személygépkocsiban ülők közül senki nem élte túl a balesetet" - mondta a távirati iroda érdeklődésére a katasztrófavédelem szóvivője.

A baleset a kámi emelkedőnél történt, ahol a kapaszkodó miatt három sávossá szélesedik az út. A vasat szállító kamion a külső sávban Kám irányából haladt felfelé, mellette pedig szabályosan előzte egy román kisbusz, amikor szemből nagy sebességgel megjelent egy személygépkocsi, amely feltehetően a helytelenül megválasztott sebesség miatt a vizes úttesten átsodródott a kisbusz sávjába.

A román sofőr, hogy az ütközést elkerülje balra rántotta a kormányt és balról sikerült elmennie a személygépkocsi mellett, az átsodródott autó vezetője azonban szintén balra próbált kitérni és így frontálisan ütközött a kamionnal.

Azt még nem tudni, hogy hárman vagy négyen utaztak a kamion alá beszorult, szinte teljesen kettészakadt személygépkocsiban, de senki nem élte túl a balesetet. A 8-as számú főút mindkét forgalmi sávját lezárták a helyszínelés és műszaki mentés idejére.

Szombaton koraeste Mosonmagyaróvár közelében, az 1-es főúton két személygépkocsi ütközött össze. Egy ember meghalt, Levél és Mosonmagyaróvár között teljes útzár van.

Korábbi balesetek

Szombaton hajnalban a Fejér megyei Káloz községben egy autó az árokba csapódott, majd egy tűzcsapnak ütközött. Az autó vezetője ittas volt. A sofőr egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, amely az út baloldalán húzódó árokba rohant, ahol egy tűzcsapnak csapódott és kidöntötte azt. Az autó jobb első ülésén utazó 38 éves, kálozi férfi a helyszínen meghalt.

Éjfél után pár perccel Pécs belterületén gázolt halálra egy gyalogost egy autós, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, írta a HavariaPress hírügynökség.

Az M5-ös autópályán két baleset is történt szombaton. A 65-ös kilométernél a leállósávban veszteglő bolgár kamionnak ütközött egy személygépkocsi. A balesetben meghalt az autót vezető férfi.

Az autópálya kecskeméti elkerülő szakaszán motorkerékpárt sodort el egy török rendszámú kamion, miközben az autópályára hajtott fel. A motort vezető 27 éves bugaci férfi a kórházba szállítás után meghalt.

Szombaton Vas megyében felborult egy lengyel busz. Az utasok közül 30-an sérültek meg, köztük 14-en súlyosan. A lengyel sorfőr azt hitte, szemből előznek, ezért az útpadkára hajtott, amely nem bírta el a busz súlyát.

Pénteken éjszaka Szeged és Deszk között, a Szőregi úton ütközött két jármű. A kisteherautó Deszk felől Szeged felé tartott, amikor a vele szemben közlekedő sorból egy személyautó kivágott és összeütköztek. A személyautót vezető 31 éves szegedi férfi a helyszínen életét vesztette.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.