Natália
-3 °C
7 °C

Az elvált részeg férj okozta a váci gázrobbanást

2001.11.05. 11:08
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy ittas férfi miatt dőlt romba egy családi ház Vácon. A detonáció azért következett be, mert az elvált férj a konvektorról leszerelte a gázcsövet. A ház ugyan nem az ő tulajdona volt, de mégis egyedül élt benne, mert züllött életmódjával elüldözte családját. A férfi ellen eljárást indított a rendőrség.
Súlyos sérüléseket szenvedett az a férfit, akit a tűzoltók egy összedőlt családi ház romjai alól mentettek ki, ahol gázrobbanás történt. Bozsó Zsolt, a Váci Rendőrkapitányság vezetője az Indexnek elmondta: a detonáció vasárnap este kilenc óra előtt a Papp Béla utcában pusztított.

Elüldözte családját a részeg férfi

Fotó: Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság
A házban csak egy negyvenhét éves férfi tartózkodott, aki korábban már elvált feleségétől. A lakás mégsem az ő tulajdona volt, csupán azért élt egyedül benne, mert züllött életmódjával elüldözte családját.

A szakértői vélemények megerősítették, hogy a detonáció azért következett be, mert a gázkonvektorról leszerelték a gázcsövet. Az ittas férfi a robbanás pillanatában az ágyában feküdt, és egy rá esett gerenda miatt koponyaalapi törést szenvedett.

Kutyával keresték a túlélőket

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a kimentett férfi össze-vissza beszélt, így nem lehetett tudni, hányan tartózkodtak a házban. Olyan híresztelések is szárnyra kaptak, hogy bulit tartottak az épületben, így többen is lehetnek a romok alatt, ezért a kereséshez kutyát is igénybe vettek. A rendőrségnek végül sikerült elérnie a családtagokat, így kiderült, nincs több sérült.

A férfi ellen közveszélyokozás miatt indul eljárás. A rendőrség egyelőre nem tudta kihallgatni, vért viszont már vettek tőle, hogy megállapíthassák, mennyire volt alkohol befolyása alatt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.