Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Fákra kergettek egy falut a likőrre vágyó elefántok

2001.04.18. 21:35
Az otthon készített likőr szagától megvadított elefántok egy egész indiai falut kényszerítettek arra, hogy fa tetején töltsenek több éjszakát. Az elmúlt 18 hónapban a térségben közel féltucatnyi ember halt meg az elefánttámadások következtében.

Erjesztett rizsből készítik az indiai Orissa állam falujának lakói a handia nevű illatos likőrt. Ennek az italnak a szaga közel 60 elefántot vonzott a Keonjhar faluba, ahonnan az emberek a közeli erdőbe menekültek. A handia utáni kutatásban az elefántok semmit sem kímélnek, a Reutersnek telefonáló helyi hivatalnok szerint ámokfutóként kutatnak a faluban, a sárból készített házakat sem kímélve.

Az emberek a fák tetején érzik magukat biztonságban

A megvadult elefántok elől a fákra menekültek a falu lakói
Az ámokfutás végezetével közel két tucat ember éjszakára a közeli erdő fáira menekültek: magukkal vitték ágyneműjüket, ételt és italt raktároztak a lombok közé.

Az elmúlt 18 hónapban a térségben hat ember halt meg elefánttámadások következtében, közel 200 házat szétromboltak vagy megrongáltak az ormányosok. A térségben nem éltek elefántok, az emberek úgy vélik, a likőr szaga vonzotta oda őket több mint 200 kilométeres távolságból. A Reuters tudósítása arról hallgat, hogy az elefánttámadások miatt az emberek lemondtak-e a csábító likőr gyártásáról.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!