Vilma
-7 °C
4 °C

Belehalt a luxusba a negyvenszer kifogott vak hal

2001.04.26. 10:59
Beledöglött a luxusba az a vak hal, amely azzal vált világhírűvé, hogy negyvenszer fogatta ki magát egy norvég halásszal. A derék Harald Haosu számtalanszor dobta vissza sajnálatból a tengerbe a vézna tőkehalat, ám az mindahányszor visszatalált hozzá. Ekkor jobbnak látta odaajándékozni egy tengeri parknak. Új otthonában azonban hiába bántak vele jól, rövidesen elpusztult.
Negyvenszer fogott ki egy vak halat a tengerből egy norvég halász. A tőkehal annyira vézna volt - mindössze 2-3 kilós -, hogy Harald Haosu valahányszor kifogta, mindig megsajnálta, és inkább visszaengedte a vízbe. Negyvenedszerre azonban úgy döntött, hogy "nyugdíjba" küldi: egy tengeri parknak ajándékozza, ahol majd jó dolga lesz végre öreg napjaira.

A vak hal látszatra remekül érezte magát az Atlantic Sea Parkban, Jan Einarsen, az igazgató a tenyeréből etette. Bár bőven kapott ennivalót, továbbra sem hízott el, "szinte zörögtek a szálkái". Jóléte ellenére egyik nap teljesen váratlanul "feldobta az uszonyát", és kimúlt.

Hauso halász szerint a túl jó és bőséges koszt végzett vele, nem volt hozzászokva ilyen luxuséletvitelhez. A húszévesre becsült vak halat a tengeri park lefagyasztotta, hogy idővel felboncolják, és magyarázatot találjanak halálára. Megfőzni azonban nem fogják.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!