Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Megették halott rokonuk szívét

2005.01.31. 09:05
Hat román férfi kiásta elhunyt rokonuk tetemét, mert azt gondolták a megboldogult vámpírrá változott és el fog jönni a vérüket szívni. A tetteseket fél év börtönre ítélték.
Kiásta egy elhunyt rokonát hat román férfi, s megette a szívét, mert azt hitték, hogy a 76 éves korában rákos megbetegedésben elhunyt rokon vámpírrá változott, és eljön szívni a vérüket.

A tettesek aggodalmukban a temetés után hat héttel kiásták a holttestet, kivágták a szívét, elégették, s a vízbe kevert hamut megitták. Az illetők azt mondták, előzőleg már igen gyengének érezték magukat, de a rítus után jobban lettek.

A tetem Craiovában végrehajtott újbóli boncolása kiderítette, hogy valóban hiányzik a szív. A közeli Morotinul de Sul falucskában lakó tettesek azzal védekeztek kihallgatásukon, hogy "csak egy ismert rítust követtek, amelyet régen gyakorolnak a környéken, mert hatásosnak bizonyult a vámpírok ellen".

A hat férfit sírgyalázás vádjával hat hónapi, végrehajtandó szabadságvesztére ítélték - jelentette az AFP francia hírügynökség.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!