Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Elsüllyedt város romjaira bukkantak Kuba közelében

2001.12.12. 07:40
Egy évezredekkel ezelőtt lakott, eddig ismeretlen város maradványait fedezték fel kanadai kutatók a Karib-tenger mélyén, Kuba partjainak közelében. A felfedezés igazolhatja, hogy Kuba szigetét évezredekkel ezelőtt egy földnyelv kötötte össze az amerikai szárazfölddel.
A Kubai Tudományos Akadémia szakértőinek bevonásával a kutatók mini-tengeralattjárók révén fürkészték a tenger fenekét néhány kilométerre a kelet-kubai Guanahacabibes-félszigettől.

Egy 6000 éves város központja

Az Advanced Digital Communications (ADC) szóvivője elmondta az ANSA jelentése szerint, hogy a kőből való struktúrák mintegy 600 méter mélyen fekszenek a tenger mélyén és valószínűleg 6 ezer évesek, vagyis 1500 évvel idősebbek az egyiptomi piramisoknál.

A romok egy nagy méretű városközpont maradványainak tűnnek. A város egy gigantikus vulkánkitörés következtében kerülhetett víz alá - közölte a szóvivő. A mini búvárhajók által gyűjtött képek tanúsága szerint körben elhelyezkedve nagy, piramisformájú gránittömbök fekszenek a víz alatt. A kőtömbök, amelyek közül egyeseket homokréteg fed, 2-5 méter magasak.

A felfedezés bizonyítékkal szolgálhat arra a feltevésre, hogy Kuba szigetét évezredekkel ezelőtt egy, a mexikói Yucatán-félszigetről kiinduló földnyelv kötötte össze az amerikai szárazfölddel.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.