Vilma
-7 °C
4 °C

Fosztogatott a tömeg a népművészeti vásáron

2006.08.21. 17:26
Az augusztus 20-i tűzijáték alatt kitört viharban a pánikba esett tömeg gyakorlatilag letarolta a pesti oldalon szervezett népművészeti vásárt. Sokan kihasználták a helyzetet, és vittek mindent, amit láttak.

"Fosztogatott a tömeg! A szél letépte a standokról a ponyvákat, széttörte. A tömeg nekiállt a megmaradt ponyvák, asztallapok tépésének, széthordásának, pedig akkor már úgyis mindenki teljesen szétázott. Nagyon kevés emberben volt segítőkészség. A többség inkább felmászott a standokra, rá az árúra, lelökték a dolgokat a földre, majd nekiáltak lopni. A viharban, amikor látták, hogy mekkora kára keletkezett az embereknek, vittek amit csak tudtak" - írta a hétvégi pesti kézművesvásár egyik árusa az Indexnek.

Sokan nekiálltak fosztogatni

A Duna-parti vigasságokon kiállító egyik könyvkötőnek háromhavi munkája ment tönkre. Úgy tudja, hogy sok kézműves kollégája a szó szoros értelmében tönkrement. Még gondolkodik azon, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést tegyen, de szerinte ezzel sokra már úgysem menne. "Sokan nekiálltak fosztogatni a standokat, széthordták az árukat" – mondta. "A többség felmászott a standokra, és vitt, amit csak tudott. Amikor rájuk üvöltöttem, meg akartak verni. Egy segítőkész ismeretlen védett meg".


Olvasóink képei!

A vásáron ötven árus kínálta portékáit, közülük gyakorlatilag mindenkinek kára lett a viharból. Olvasónk tapasztalata szerint a tömeg betódult a sátrakba és "vitte a piákat, a pénztárgépeket". Egy szemtanú szerint a redbullos üdítőket tálcástul szakították ki a cég alkalmazottainak a kezéből.

Az Index információi szerint a vásárosok sátrait és pultjait a népművészeti vásár szervezője, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége biztosította, és gyakorlatilag az összes sátor tönkrement. A szervezet vezetői hétfőn elérhetetlenek voltak. A BRFK szóvivője, Schőn Péter az Indexnek azt állította, hogy vasárnap éjjel fosztogatás miatt a rendőrök nem intézkedtek, és hétfő délutánig nem is érkezett hozzájuk erről szóló bejelentés.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.