Vilma
-7 °C
4 °C

Kirándulók alatt szakadt le a nagyvázsonyi vár kilátópallója

2004.05.13. 14:30
Egy általános iskolai kirándulócsoportból mintegy húsz kisgyerek és két felnőtt tartózkodott a vár egyik kilátóbástyájának körpallóján, amikor a három méteres mélység fölötti deszkaépítmény eddig ismeretlen okból leszakadt.
Illusztráció
Kinizsi Pál vára
Fotó: nagyvazsony.hu
Feltehetőleg egy elkorhadt gerenda miatt sérültek meg heten a nagyvázsonyi várban - értesült a HavariaPress. A Veszprém megyei település várromának látogatói közül a mentők egy felnőttet súlyos, hét kisgyereket pedig könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba, miután csütörtökön délelőtt leszakadt a középkori építmény egyik pallója.

Az eddigi adatok szerint egy Eneséről érkező általános iskolás kirándulócsoportból mintegy húsz kisgyerek és két felnőtt tartózkodott a vár egyik bástyáján. A palló egy körülbelül négy méteres szakasza - eddig tisztázatlan okokból - leszakadt a látogatók alatt, a pallón tartózkodók mintegy három métert zuhantak.

Tóth Zoltán, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság helyszínen tartózkodó sajtóreferense az Index érdeklődésére elmondta, hogy a vár egyik belső védőbástyájának pallója szakadt le, miután az egyik tartógerenda eltört. A fa építményen tartózkodó húsz alsó tagozatos diák és tanár kísérőik közül többen lezuhantak, heten megsérültek, egy tanítónő súlyosabban. A vár üzemeltetői a segítségükre siettek és értesítették a mentőket.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A helyszínelés még kora délután is zajlott, a rendőrök statikus szakértő bevonásával vizsgálják a baleset pontos körülményeit. A belépődíj ellenében látogatható várat egy kft. üzemelteti, aminek nevében Papp Imre az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a kirándulócsoport nyolc tagja alatt szakadt le a nagyvázsonyi vár három méter átmérőjű körbástyájának padozata.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.