Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Autószalonból irányították az ukrán-orosz bűnszövetkezetet

2003.11.05. 16:09
Több millió dollár védelmi pénzt kényszerített ki külföldi kereskedőkből az a nyolctagú ukrán-orosz bűnözői csoport, melyet az FBI embereivel együttműködve számoltak fel az Országos Rendőr Főkapitányság nyomozói.
A csoport főként a VII. kerületi Garay piacon ruhaneműket áruló, külföldi kereskedőket zsarolta, védelmi pénzt szedett tőlük. Aki nem fizetett nekik, azt megfenyegették, megverték, vagy az áruját eltüntették.

A csoport vezetője, egy ukrán-görög állampolgár egy autószalonból irányította a bűnszövetkezetet, ide hívták be a védelmi pénzt fizetőket, és itt bántalmazták a fizetni nem akarókat. Az elkövetők egy-egy áldozatuktól 1000-3000 dollárt kényszerítettek ki.

Először 2000-ben tett feljelentést egy orosz kereskedő. A rendőrség akkor nem talált bizonyítékot a maffiózók tetteire, de később újra vizsgálódni kezdett az ügyben. Az ORFK és az FBI nyomozói október végén csaptak le a bűnszervezet tagjaira. A nyomozók az akciók során elfogták a szervezet vezetőjét, valamint négy ukrán, két magyar és egy grúz bandatagot.

A gyanúsítottak ellen bűnszervezet keretében elkövetett zsarolás miatt indult eljárás. A szervezet sértetteinek száma elérheti a százat, és a becslések szerint a maffiózók körülbelül 8-10 millió dollárt kasszíroztak működésük három éve alatt.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.