Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Robbanás egy francia egyetem vegyészeti intézetében

2006.03.24. 15:40
Halálos áldozata is van annak a robbanásnak, ami súlyosan megrongálta a kelet-franciaországi Mulhouse város egyetemének vegyészeti intézetét. A környező épületeket biztonsági megfontolásból kiürítették.

Nagy robbanás történt pénteken a kelet-franciaországi Mulhouse egyetemének vegyészeti intézetében, egy ember meghalt, többen megsérültek. Egyelőre ismeretlen a robbanás oka. Egy szemtanú közölte a francia LCI TV televízióval, hogy az épület belseje súlyosan megrongálódott, több ponton tüzek lobbantak fel a detonáció után.

A környező épületeket biztonsági megfontolásból kiürítették. Egy közeli épület lakója elmondta a TF1 televízióban, úgy megrázkódott az épület a robbanás nyomán, hogy azt hitte, földrengés történt.

A UNEF nevű hallgatói érdekvédelmi szervezet közlése szerint diákok nem tartózkodtak az épületben a robbanáskor, mert bojkottálják a foglalkozásokat a pályakezdők alkalmazására vonatkozó új törvény elleni tiltakozó akcióik jegyében. A France-Info rádió ezzel ellentétes értesülést közölt a helyszínről: jelentése szerint oktatás folyt az épületben, amikor bekövetkezett a baleset, s most ellenőrzik a diákokról készített jelenléti listákat, hogy megállapíthassák, nem rekedt-e valaki közülük a lángoló épületben. A szóban forgó intézet a vegyészmérnöki képzés fő színhelye Franciaországban.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!