Irén, Írisz
6 °C
16 °C

Ismét vezetékszakadás miatt késtek a vonatok

2006.03.20. 14:21
Maglód és Rákoshegy között leszakadt az elektromos felsővezeték, ezért a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon egy-másfél órás késésekkel közlekedtek a vonatok.

Hétfő kora délutánra megjavították a leszakadt felsővezetéket a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon, így a vonatok immár mindkét vágányon, zavartalanul közlekedhetnek - tudatta a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

A hiba a közlekedés helyreállításáig, vagyis déli tizenkét óráig 36 vonat közlekedését érintette. Az újszászi vasútvonalon a reggeli csúcsforgalomban jelentős, egy-másfél órás késésekkel közlekedtek a vonatok, néhány sülysápi, illetve nagykátai elővárosi vonat pedig kimaradt a menetrendből. A nagyobb torlódások és késések elkerülése érdekében a nyíregyházi IC-k kerülő útvonalon, a Budapest-Cegléd irányban közlekedtek - tudatta a MÁV szóvivője.

A vezetékszakadás okát egyelőre nem tudják, de annyi biztos, hogy egy személyvonat áramszedője szakította le a vezetékrendszert hajnali öt órakor, a Rákoshegy és Maglód közötti pályaszakaszon.

Márciusban ez már a sokadik - majdhogynem számolhatatlan - vezetékszakadás a MÁV vonalain március 13-án a szél tépázta meg 45 helyen az elektromos vezetékeket, március 8-án és 7-én a rendkívüli hideg miatt jegesedtek el és rongálódtak meg tömegesen a drótok.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.