Ambrus
-7 °C
3 °C

Kisiklott egy vonat Netanja mellett

2006.06.12. 14:23
A Tel-Aviv és Haifa között közlekedő vonat egy síneken ragadt teherautóval ütközött hétfőn a déli órákban. A balesetben egy ember meghalt, és több mint hatvanan megsérültek. A mentés jelenleg is folyik, többen a roncsok közt rekedtek.

Kisiklott egy Tel-Avivból Haifába tartó, ingázókat szállító vonat hétfőn Izraelben, miután belerohant egy, a síneket keresztező teherautóba. A mozdony és három utasokat szállító szerelvény a feje tetejére állt. A balesetben egy ember meghalt és több mint 60 ember megsérült, jelentette a katonai rádió.

A mentőszolgálat beszámolója szerint egy sérült állapota súlyos, öt utas közepesen sérült, a többiek pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. További 6 ember a roncsok közé szorult, a tűzoltóság és a hadsereg próbálja őket kiszabadítani. A mentőalakulat vezetője, Eial Kaspi elmondta, hogy rendkívül óvatosan kell lebontani a burkolatokat, nehogy a bent rekedt utasok is megsérüljenek. Hangsúlyozta, sikerült kapcsolatot teremteniük mindenkivel, a munka nagy erőkkel folyik.

Miha Ser, a vonattársaság szóvivője elmondta, hogy összesen kétszázan utaztak a 12-14 szerelvényből álló vonaton. Az Izrael középső részén, Netanja közelében, helyi idő szerint röviddel déli 12 után történt baleset sérültjeinek mentésében helikopterek is részt vesznek. Czibere Csaba, a tel-avivi magyar nagykövet helyettese az MTI-nek telefonon elmondta, nem tudnak arról, hogy magyar sérültje lene a balesetnek.

A rendőrség szóvivője szerint a balesetet az okozta, hogy a teherautó sofőrje megpróbált átjutni a lezárt sorompónál, és megszorult, a mozdonyvezetőt pedig már nem sikerült riasztani, így a vonat teljes sebességgel belerohant a gépkocsiba. A sofőrnek még idejében sikerült kiugrania a fülkéből. Tuvia Rosenberg, aki a balesetet szenvedett vonaton utazott, a katonai rádiónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a baleset után a lábukkal tudták kirúgni az ablakokat, így sikerült kiszabadulniuk.

Legutóbb tavaly júniusban történt Izraelben vonatbaleset, akkor 8 ember meghalt, és több mint 150 megsebesült.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.