Árpád
-1 °C
9 °C

Betonkeverővel ütközött és kisiklott egy vonat Isaszegnél

2006.08.30. 12:09
Pécel és Isaszeg között, a nagytarcsai elágazásnál ütközött össze egyelőre tisztázatlan körülmények között egy betonkeverő és a Budapest és Gödöllő között közlekedő személyvonat.

Személyvonat ütközött egy betonkeverő teherautóval szerdán tízkor Pécel és Isaszeg között a nagytarcsai elágazásnál.

A teherautóba a Gödöllő Budapest között közlekedő személyvonat rohant bele, mondta Kavalecz Imre. A vasúti szerelvény egy személykocsija - a vonat elején lévő úgynevezett vezérlőkocsi - kisiklott. A baleset következtében megrongálódott a vasúti pálya és a felső-vezetékrendszer is.


Tűzoltók boncolják szét a kamion maradványait

A vonaton hárman sérültek meg könnyebben. A kamion sofőrje a roncsok közé szorult, a tűzoltóknak kellett kiszabadítani feszítő-vágó berendezéssel, sérülései súlyosak.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a betont szállító teherautó tartálya leszakadt és a síneken fekszik, a teherautó teljesen összetört. A baleset valószínűleg úgy történt, hogy a teherautó Nagytarcsa felől egy mellékúton haladt, majd kanyarodni próbált, de a 6-7 méter mélyen fekvő vasúti sínre csúszott, ahol a személyvonat belerohant.

A vasúti mentők és a tűzoltók a kisiklott vagonok sínre emelését megkezdték, de a forgalom legkorábban késő este állhat helyre a vonalon.

Forgalmi változások a baleset miatt

A Budapest-Miskolc-Budapest közötti Inter-City, gyors és távolsági vonatok kerülő útvonalon: Rákos-Újszász-Jászberény-Hatvan érintésével közlekednek, menetidejük legalább egy órával nő. A Budapest Keleti pályaudvarról Hatvanba tartó elővárosi személyvonatok Pécelig, a Hatvanból Budapestre közlekedő vonatok pedig Gödöllőig közlekednek. Gödöllő és Isaszeg között szállítják az utasokat vonatpótló autóbuszok.


Egy vasúti kocsiban megsérült férfit szállítanak el a mentők

A MÁV kéri, hogy akik Budapestről Gödöllőre, illetve azon túlra utaznak, vegyék igénybe a HÉV-járatokat. A Hatvan felől Budapestre utazóknak is tanácsos igénybe venni a gödöllői HÉV-et. A mentés és helyreállítás ideje alatt a Gödöllői HÉV járművein elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket, a HÉV-szerelvények a szokásosnál több kocsival közlekednek, áll a MÁV közleményében.

A Budapest-Gödöllő közötti elővárosi vonatok ideiglenesen nem közlekednek. A személyvonatok utasait Pécel és Isaszeg között vonatpótló autóbuszok szállítják. Az arra utazóknak késésekkel kell számolniuk.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!