Még keresik az óbudai túszejtő bankrablót

2009.09.28. 10:20

A Flórián téri túszejtéses bankrablás exkluzív belső kamerafelvételeivel indul az Index Wanted TV nevű blogja, amelyben bankrablásokról, rablásokról készült, eddig nem publikált biztonsági felvételeket teszünk közzé, hátha valaki az olvasók közül felismeri a tettest.

A blog első posztjaiban azokat a súlyosabb idei bűncselekményeket vesszük sorra, amelyeknek még nincs meg a tettesük, de közöljük azokat a felvételeket is, amiket bolt- vagy benzinkút-tulajdonosok küldenek be a nyilvánosságban bízva. A fenti videón a bankrablót a pénztár feletti kamera rögzítette, ahogy követeli, majd ellenőrzi a pénzt a 2009. január 13-i óbudai Flórián téri bankban. Az esetről az Index is beszámolt.

A következő felvételen az egyik biztonsági őr és a bankrabló pisztolyának csöve néz farkasszemet egymással, a két férfi egy oszlop mögé bújva fenyegeti egymást.

Az őrt végül lefegyverezte a bankrabló, de csak kisebb sérüléseket ejtett rajta, mint a lenti felvételen látszik.

Ezen a fenti, az áttekintő kamera által készített felvételen jól látszik a bankrabló mozgása a fiók területén, hogyan tereli be például a biztonsági őrt egy külön szobába.

Az utolsó videón a bankrabló a túszát tereli ki a fejéhez tartott fegyverével a bejáraton. A túszt kint szabadon engedte.

rablo

A képen látható férfit azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy 2009. január 13-án bement egy III. kerületi Flórián téri bankba, az ott dolgozó alkalmazottakat, ügyfeleket egy fegyvernek látszó tárggyal megfenyegette, a biztonsági őrt lefegyverezte, és a kasszában található készpénzt követelte. A fenyegetés hatására a banki alkalmazott a pénzes tasakot átadta neki. Ha valaki felismeri, a következő telefonszámokon jelezheti a rendőrségen: 061 4435304, vagy 06 80 555 111.

Az idei évben közel megháromszorozódott a bankrablások száma a tavalyi évhez képest. Budapesten öt ügyet lezártak, ötben megtalálták a tettest, 14-ben nyomoznak. Sok esetben csak 3 vagy 4 év múlva bukik le a tettes, ezért a rendőrök szerint a rablók többsége előbb vagy utóbb, de kézre kerül.