Salamon
7 °C
13 °C

Toalett-seregszemle Szingapúrban

2001.11.19. 12:38
Tizenöt ország közel kétszáz képviselőjének részvételével nyílt meg hétfőn Szingapúrban az első Illemhely Világ Csúcstalálkozó. A szerdáig tartó megbeszélést a kedden nyíló Toalett Ázsia kiállítás egészíti ki.

A Toalett Ázsia kiállítás plakátja
Hétfőn nyitotta meg kapuit Szingapúrban az első Illemhely Világ Csúcstalálkozó. Az esemény megszervezésére Szingapúr ideális országnak mutatkozott: a hatóságok kemény törvényekkel szoktatják az ország polgárait a mosdó szakszerű használatára. Így például pénzbüntetés vár azokra, akik nem húzzák le a vécét a nyilvános illemhelyeken.

A találkozóra tizenöt ország - többek közt Kína, Finnország, Nagy-Britannia, Amerika - közel kétszáz képviselőjét küldte el. Kína, aki szeretné a turisták körében kialakult, mosdói tisztátalan arculatát a 2008-as olimpiai játékokig kifehéríteni, egyedül húsz reprezentánsát utaztatta ki az eseményre.

A szerdáig tartó rendezvényen szó esik majd a toalettek legújmódibb dizájnjáról, szellőztetésről és higiéniai berendezéseiről. A találkozót kétévente kívánják megszervezni, és remélik, időközben megalakul a Világ Illemhelyeinek Szervezete is. A találkozó keretében kedden egy ideillő, négynapos kiállítás nyílik Toalett Ázsia címmel.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!