Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Kilenc évet kapott a lányait megerőszakoló apa

2004.12.09. 21:18
A negyvenkét éves tiszaföldvári férfi 1999 óta közösült és fajtalankodott két lányával. A nagyobbik tizenhárom évesen, a kisebbik kilenc évesen vált prédájává a férfinak, aki tagadja bűnösségét.

Kilenc év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte nemi erőszakért, fajtalankodásért és más bűncselekményekért csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla Berecz Sándort, aki tetteit saját lányaival szemben követte el.

A negyvenkét éves tiszaföldvári férfi bűnlajstroma: nevelése alatt álló személy ellen elkövetett erőszakos közösülés, hozzátartozó ellen elkövetett megrontás, vérfertőzés, tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy ellen elkövetett szemérem elleni erőszak. A bíróság a fenti vádpontokban bűnösnek találta, helybenhagyva ezzel az első fokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság ítéletét.

Négy évig, havonta egyszer

Az öt kiskorú gyermek ellátásáról gondoskodó, nős, büntetlen előéletű vádlott 1999-ben az akkor tizenhárom éves lányát az ágyra lökte, és arra kényszerítette, hogy közösüljön vele. A vádlott ezután 2003 tavaszáig rendszeresen, legalább havonta egy alkalommal közösült gyermekével, akivel szemben a későbbi fizikai erőszakot nem fejtett ki, és a kislányt nem fenyegette. A lány ugyanakkor félt apjától, különösen attól, hogy elárulja édesanyjának a vele történteket.

A vádlott 1997-ben kilencéves kisebb gyermekével fajtalankodott, s ezután 2003 tavaszáig még legalább tíz alkalommal újra megtette vele.

A vádlott tagadta bűnösségét és a cselekmények elkövetését. A vele történtekről 2003 nyarán a nagyobbik lány szólt az ügy egyik tanújának, majd édesanyjának, később a kisebbik gyermek is elmondta, hogy mi történt vele.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.