Mária
-6 °C
-2 °C

Három év után fogták el a csalással gyanúsított zöldségest

2004.04.19. 15:35
Három évi keresés után fogott el egy csalással gyanúsított zöldségest a rendőrség. A Szeged környéki férfi előbb hamis számlákkal igazolt egy pénzintézeti szerződést, majd eltűnt.
Előzetes letartóztatásba helyezett egy három évi körözés után elfogott zöldségest a szegedi bíróság. A vállalkozót kétszázhatvanmilliós csalással és számlahamisítással is vádolják.

A Szeged környéki tanyavilágban élő férfi még 2001-ben kötött faktorálási szerződést a Magyar Faktor Rt.-vel, a szerződést harminc hamis számlával támasztotta alá. Nem sokkal később egy családtagja bejelentése szerint eltűnt.

Töltények a személyi mellett

A rendőrség először eltűnés miatt kereste a férfit, 2002 elején meg is találták nagy értékű autóját a mohácsi Duna-parton. A kocsiban a keresett férfi személyi igazolványa mellett száz darab kilencmilliméteres pisztolytöltényt is találtak.

A férfi ellen időközben feljelentést tett a Magyar Faktor Rt., és - eddig - 57 magánszemély is. A rendőrség ezután körözést rendelt el a zöldséges ellen. A vállakozót végül Bács-Kiskun megyében fogta el a rendőrség, két és fél-évi körözés után. A zöldséges ellen különösen nagy vagyoni kárt okozó csalás megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.