Piroska
-10 °C
1 °C

Telefonkönyvből választotta ki áldozatát a zsaroló

2003.03.31. 17:09
Életveszélyes fenyegetéseket tartalmaztak azok a levelek, amelyeket a múlt héten egy veszprémi ügyvéd kapott, s amelyekben tőle ötmillió forintot követeltek; a zsarolással gyanúsított nő szabadlábon védekezhet.
A kézzel írt levelekben nyomatékosan figyelmeztették az ügyvédet, hogy ne merjen szólni senkinek - különösen a rendőrségnek ne -, mert különben felgyújtják a házát, sőt megölik, de még a családjával is végeznek - mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Tőrbe csalták a zsarolót

Az ügyvéd értesítette a rendőrséget, majd eleget tett a fenyegető kérésnek, s múlt pénteken elhelyezte a pénzt a levelekben megjelölt veszprémi telefonfülkében.

A sajtóilletékes elmondta: egy asszony jelent meg a fülkénél, telefonálást színlelt, majd magához vette a kis csomagot és sietve távozni akart a belváros irányába, amikor a lesben állt nyomozók körbefogták.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint a 44 éves asszony - aki a Veszprémhez közeli Szentgál községben lakik - elismerte a zsarolást. Tettét családja nehéz anyagi körülményeivel indokolta.

Kihallgatása során elmondta azt is, hogy a megfenyegetett ügyvédet nem ismerte, a címét találomra nézte ki a telefonkönyvből.

A rendőrség közlése szerint a bíróság úgy döntött, hogy az asszony előzetes letartóztatását nem tartja indokoltnak.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.