Ágnes
-13 °C
0 °C

A homoszexuálisok összehozták a zsidókat, keresztényeket és a muzulmánokat

2005.03.30. 22:36
Kapcsolódó cikkek (1)
A három világvallás képviselői első ízben tartottak közös sajtókonferenciát, mert így kívánnak tiltakozni a jeruzsálemi homoszexuális világtalálkozó ellen.

Évszázados viszályaikat félre téve a Szentföldön jelenlévő három nagy monoteista vallás közös felhívásban követelte szerdán Jeruzsálemben, hogy tiltsák be az augusztusra tervezett tíznapos homoszexuális világtalálkozót (World Pride) és a hozzá kapcsolódó rendezvényeket, így a melegfelvonulást.

Efféle förtelem szent sértés

Izrael két főrabbija, a latin, az örmény és görög ortodox pátriárka, valamint a muzulmán vallási vezetők közösen adtak hangot annak, hogy elutasítják "efféle förtelem" megtartását a három világvallás szent városában. Jelenlétével adott támogatást az egyházak követeléseinek a Vatikán izraeli nunciusa, a jeruzsálemi mufti és a Palesztin Nemzeti Hatóság több egyházi méltósága is. Az egyházi vezetők szerint a melegek világtalálkozója "nagy sértés a szent városra nézve", "szörnyű fájdalmat okoz" és újabbakkal tetézi az amúgy is meglévő feszültségeket.

Fájdalmat okoznak szüleiknek

Slomo Amar izraeli főrabbi szerint a "homoszexuálisok sok fájdalmat okoznak szüleiknek" és egy demokráciában sem szabad mindent megengedni. Michel Sabbah latin pátriárka pedig azt mondta, hogy a vallási érzelmek sérelmétől tart. Egy muzulmán sejk azzal riogatott, hogy "Isten megbünteti a szent várost, hogy ha a három világvallás vezetői nem akadályozzák meg közös erővel a rendezvényt".

Torkom Manoogian örmény pátriárka rámutatott, hogy a három vallás képviselői első ízben tartottak közös sajtókonferenciát. Hangoztatta: Jeruzsálem nem válhat olyan hellyé, ahol a melegek kimutathatják szexuális irányultságukat. A szentföldi egyházi vezetők közös közleményben követelték az izraeli hatóságoktól a fesztivál és a parádé betiltását. A sajtótájékoztatón ismertettek egy közvélemény-kutatást is, amelynek tanúsága szerint Jeruzsálem lakosainak többsége ellenzi a meleg világtalálkozót városukban.

A World Pride 2005 eseményeinek fénypontja egy színpompás parádé, egy kirakodóvásár és egy sokezres tömeggyűlés lenne.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!