Nézzen végig az életén!

2014.11.07. 11:36
Az átlagos magyar férfi 72 évesen meghal, a nők várható élettartama 78 év. És mi történik velünk ez alatt a néhány évtized alatt? A legtöbbünkkel szinte ugyanaz. Persze nem mindegy, hogy ki honnan jön, milyen a családi környezet, az ország melyik részében élünk, de ha távolról tekintünk az életünkre, a program váza elég hasonló.

Néhány évtized tanulás, majd jöhet a munka, aztán a nyugdíjasévek. Elkészítettük egy átlagos magyar életét hetekre lebontva, hogy megnézhesse, ön hogyan tartja az átlagból kirajzolódó ütemtervet. 38 évesen szült? 45 évesen tette le az érettségit? Két évig tartott a házassága? Már a 85. születésnapját ünnepli? Egész életében egy munkahelye volt? Ön semmiképp nem átlagos.

Ábránk az utóbbi évek statisztikáit figyelembe véve, egy január 1-jén született átlagos magyar életét végigkövetve készült. Természetesen a konkrét szabályok és szokások életünk előrehaladtával alakulnak, néhány évtizeddel ezelőtt például még korábban szültek a nők, és hamarabb házasodtak a férfiak, aki pedig most ötvenéves, nem 62 évesen megy majd nyugdíjba. Szóval ha valódi sorvezetőt mindez nem is jelent egy átlagos életéhez, mindenképpen érdekes így egyben látni az életünk heteit.

Kattintson a nagyobb képért!
Kattintson a nagyobb képért!
Fotó: szarvas / Index

Az ötlet innen.