Ez jó sok cégnek bekavarhat

2016.02.23. 09:14
4 hozzászólás

Az új Polgári Törvénykönyv előírja, hogy a korlátolt felelősségű társaságoknak legkésőbb idén március 15-ig át kell térniük az új Ptk. alkalmazására, és ezzel egyidejűleg, amennyiben törzstőkéjük nem éri el a 3 millió forintot, fel kell emelniük azt a kötelező minimumra.

A Céginfo.hu legfrissebb adatai szerint országszerte még 129 295 Kft.-nek kell a hátralévő 3 hétben megemelnie a törzstőkéjét.

A 2016. február 22-i adatok alapján a fővárosban 52 615 cég van, amely még nem emelt törzstőkét. Jelentős elmaradás van a Pest megyei és a Bács-Kiskun megyei vállalkozások esetében is. A legkevesebb törzstőke-emelésre váró cég Tolna megyében (1513 cég) és Nógrád megyében (1073) van.

Megye szerinti bonts

A Céginfo.hu adatbázisa szerint 5925 tanácsadó tevékenységet folytató cég van, amely február 22-éig nem emelte meg a törzstőkéjét, így csak három hete maradt erre.

7 leggyakoribb tevkenysgi kr szmai

A számviteli, könyvvizsgálói tevékenységet végző cégek, vagy a vendéglátóipari tevékenységet folytatók szintén jó eséllyel érintettek lehetnek. Jelentős lemaradásban vannak még az építőipari kivitelezéssel foglalkozó Kft-k – jelenleg 4375 vállalkozás – és a közúti áruszállítással és mérnöki tevékenységgel, műszaki tanácsadással foglalkozó cégek is, ez utóbbi két főtevékenységet folytató cégek közül összesen 5624 nem emelte meg idáig a törzstőkéjét. Az adatokból kiderül, hogy az országosan érintett 129 295 cég 22 százaléka az említett hét főtevékenységet folytatja.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.