Fekete Dávid milliókat kaszálhatott hamis festmények eladásával

2021.05.08. 09:33
Korábban már volt szó arról, hogy az énekes nem csak az autóbizniszbe kóstolt bele. Most arról számoltak be megkárosítottjai, hogy műkincsekkel is üzletelt, volt, akinek Vaszary János Folignói Madonnájának másolatát kínálta adósságának rendezésére. Miután ez nem jött be, az illetőt arra kérte, segítsen neki eladni a hamisítványt.

Nem látszik csitulni a balhé Fekete Dávid körül. A Megasztár egykori döntőse jelenleg előzetesben van, házkutatás után vették őrizetbe a rendőrök, azóta pedig már kezdeményezték a letartóztatását is. Egy ismerőse szerint már az első nap megtört a börtönben.

Az énekest közokirat-hamisítással és tíz, vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével vádolják, a minap pedig újabb ügyletére is fény derült – írja a Blikk.

Fekete Dávid állítólag műkincsekkel is üzletelt, legalábbis ő annak nevezte a hamis festményeket. Megkárosítottjai szerint súlyos milliókért adott túl a hamisítványokon. Sok egyéb mellett Vaszary János Folignói Madonna című festményének másolatát is felkínálta vevőinek, hogy hatalmas adósságát rendezni tudja. Ezt ugyan nem sikerült senkire sem rásóznia, viszont 15-20 másikat biztosan sikerült eladnia a lap forrása szerint.

Nem olyan régen, a múlt ősszel vágott bele a hamisfestmény-bizniszbe. Tudomásom szerint rögtön az elején volt egy sikeres ügylete, ami negyvenmilliót hozott neki. Nem egyedül csinálta, de sokat kaszált rajta. Talált Budapesten egy hamisítót, akitől megvette a képeket, majd egy galériában körülbelül félmilliós összegekért „hitelesíttette” azokat. Hihetetlen, de ez is bejött neki, jó pár kamuképet sikerült eladni eredetiként

– állítja az informátor.

Egy másik ügyfele ugyancsak arról számolt be, hogy az énekes az adóssága fejében felajánlott neki egy festményt, amit ő nem fogadott el, mondván, a pénzét szeretné visszakapni. Miután nemet mondott, Fekete Dávid arra is megpróbálta rávenni, hogy segítsen neki eladni a hamisítványt.

Az énekes a műkincseken kívül még aranyrögökkel is bizniszelhetett, az viszont biztos, hogy

közel 100 millió forint összegű csalással vádolják.

Letartóztatásakor egyébként több károsultja is várta a bíróság előtt. A Blikk felvételt is készített, amelyen látható, hogy Fekete Dávidot bilincsben viszik be az épületbe, miközben egy férfi válogatott szitkokat szór rá a távolból.