Árpa Attila drogkereskedelem vádjával állhat bíróság elé

2021.05.14. 15:55
Öt férfit gyanúsít kábítószer-kereskedelemmel a rendőrség. Az ügy kapcsán Árpa Attila neve is felmerült.

Lezárult a nyomozás abban az ügyben, amelynek során razziáztak, majd 3 millió forint értékben foglaltak le kábítószert a rendőrök 2019 tavaszán. A police.hu oldalán azt írják, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya öt férfit gyanúsít kábítószer-kereskedelemmel, az erre vonatkozó iratokat pedig már el is küldték az ügyészségre. 

A hatóság közleményéből kiderült, hogy az egyik gyanúsított több forrásból rendszeresen szerzett be kokaint saját és ismerősei részére. XII. kerületi lakásában is tartott olyan bulikat, ahol

a vendégek is kaphattak drogot

– alkalmanként úgy, hogy fizettek érte. A fővárosi rendőrök 2019. március 22-én az egyik ilyen buli előtt az utcán fogták el azt a két férfit, akik a házigazda megbízásából a kokaint megvásárolták. Ugyanezen a napon elfogták és őrizetbe vették a dílert is, aki a drogot grammonként 20 ezer forintért árulta újbudai lakásán. Egy másik kábítószer-kereskedőt, akitől a bulizók szintén vásároltak, előző hónapban fogtak el a budapesti rendőrök.

N2143612
Fotó: Police.hu

A Felderítő Főosztály nyomozói összesen

  • 128 gramm kokaint,
  • 18 gramm amfetamint,
  • 9 gramm marihuánát
  • és 63 tabletta extasyt foglaltak le,

mintegy 3 millió forint értékben. Az egyik helyszínen talált kábítószerek mennyisége a szakértői szakvélemény szerint meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. 

Bár a gyanúsítottakat nem nevezi meg a rendőrség, a közleményben kitértek rá, hogy egy magyar állampolgár is van közöttük, aki jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll. A Bors szerint az illető Árpa Attila lehet, hiszen a 2019. márciusi időpont egybeesik azzal az időponttal, amikor az ő lakásán razziázott a rendőrség. A színész-producer akkor azt állította, teljesen ártatlan az ügyben, és állítólag egy névtelen feljelentés alapján jelentek meg nála a zsaruk. Felmerült benne, hogy egy korábbi barátnője állhat az ügy mögött, akinek egyszer viccből azt mondta, ő látja el droggal az egész hazai celebvilágot. 

A portál elérte Árpa Attilát, aki annyit mondott, hogy értetlenül áll az ügy előtt. Hozzátette: semmiféle tárgyi bizonyíték nincs ellene, soha életében nem kereskedett kábítószerrel, azt pedig, hogy fogyasztott, sosem tagadta. 

Az ártatlanságom a bíróságon is be fogjuk bizonyítani. Én nem vagyok a magyar Pablo Escobar.

Az Index is kereste Árpa Attilát az ügyben telefonon, de egyelőre nem elérhető.