Galambos Lajosra és feleségére is letöltendő börtönt kér az ügyészség

MG 7188
2021.06.08. 17:04
Leöltendő börtönbüntetést kért az ügyész Galambos Lajosra az ellene folyó perben. A mulatós zenész kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztést kaphat, az ügyész azonban a kettő közti, közepes mértékű büntetést javasol.

Galambos Lajost – nyolc társával együtt – áram-, víz- és gázlopással, valamint vesztegetéssel vádolják.

A per már több éve húzódik, a bizonyítási eljárás viszont még csak ma zárult le. A Blikk szerint az ügyész a keddi tárgyaláson több órán keresztül sorolta az arra vonatkozó bizonyítékokat, hogy miként is történt a lopás a mocsai és a tatai lakóparkban,

majd ismertette azt, hogy milyen büntetést kér a vádlottakra.

Galambos Lajos a történtek miatt kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztést kaphat, ha bűnösnek találják. Az ügyész a büntetés mértékére nem tett konkrét indítványt, de azt mondta, hogy a két szélsőség közti, közepes mértékű büntetés kiszabását tartaná célszerűnek. 

Feleségére, Boglárkára is letöltendő szabadságvesztést kért az ügyészség, az ő esetében viszont a minimumértékhez közelítő büntetést tartanának megfelelőnek. Nála korábban egy adócsalásos ügy miatt is házkutatást tartott a NAV. 

Az ügyész továbbá azt kérte indítványában, hogy mindketten csak a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhassanak legkorábban, valamint hogy tiltsák el őket a közügyek gyakorlásától is. 

A tárgyaláson Galambos Lajos nem vett részt, ugyanis azok után, hogy a rá vonatkozó bizonyítási eljárás befejeződött, lemondott a jelenléti jogáról a vád-, illetve védőbeszéd alatt. Az Index megkeresésére a zenész ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián nyilatkozott:

„A vádbeszéd lényege az lett volna, hogy az eljárás során talált bizonyítékokat sorra vegyék, alátámasztva a vádiratot és a vádlott bűnösségét. Ehhez képest a vádbeszéd 10.30 és 16 óra között egy összefüggéstelen, előre meg nem írt szöveget random adott elő. Erre a védőbeszédben elég nehéz lesz reflektálni, ugyanis nem derült ki, hogy ki mikor mit csinált, ki mikor mit tulajdonított el, illetve ki mikor kit vesztegetett meg, és ezeket milyen bizonyítékok támasztják alá” – mondta dr. Fröhlich Krisztián, hozzátéve:

„Ha az ügyészség mottója a törvény és az igazság, ebben a vádbeszédben én egyiket sem találtam meg.”

Galambos Lajos védőügyvédje továbbá tájékoztatott, hogy a védőbeszédre július 7-én kerül sor, a határozathozatal pedig július 14-én lesz. 

(Borítókép: Galambos Lajos 2017. június 7-én. Fotó: Velvet)