Majka: Volt, amire élesebben reagáltam volna, de minek?

BP-0613
2021.09.27. 18:12
Hétvégén indul a TV2 Sztárban sztár leszek! című műsorának élő show-ja, amelyben Köllő Babett, Tóth Gabi és Pápai Joci mellett Majoros Péter is zsűrizik. A rapper nagyon elégedett háromfős csapatával, akiknek ugyan óriási életbölcsességeket nem tud ígérni, de azt igen, hogy a közös munka jó hangulatban telik majd. Ő mindenképp erre törekszik, és ha olykor élesebben is fogalmazhatna, inkább visszafogja magát, hogy ne rontsa el a többiek kedvét, beleértve Tóth Gabit is, akit a korábbi adásokban sikerült párszor megríkatni.

Összeálltak a csapatok, a TV2 Sztárban sztár leszek! című műsorának mesterei kiválasztották, kiket visznek az élő show-ba. Köllő Babett, Tóth Gabi, Pápai Joci és Majka három-három versenyzőt készít fel az október 3-i adásra, akik ismert sztárok bőrébe bújva igyekeznek majd elkápráztatni a közönséget. Az érdeklődés egyelőre megvan, a szeptember 26-i adást 1 millió 151 ezres nézőszámmal zárták.

A show-műsor mesterei közül Majoros Pétert faggattuk kicsit, aki ezúttal Hadas Alfrédot, Csiszár Istvánt és Vincze Lizát segíti a felkészülésben. A rapper nagyon elégedett a csapatával, s bár a korábbi években már befutott előadókat zsűrizett, egyáltalán nem érzi úgy, hogy civileket terelgetve borzasztó nagy felelősség nehezedne a vállára. A beszélgetés során megpróbáltuk megfejteni, mi kell ahhoz, hogy valakiből sztár legyen, és hogy hibátlan produkciója ellenére miért küldte haza Majka Kocsis Renátát, de szóba került az is, mi az oka annak, hogy időnként sikerül Tóth Gabit megríkatnia.

Korábban több évadon keresztül a Sztárban Sztár című produkcióban zsűrizett, ez a műsor viszont abból a szempontból más, hogy itt civileket véleményez.

Nagyon fura, mert amikor otthon néztük a válogatót és a középdöntőt, Hajnival pont arról beszéltünk, hogy a fiatal, tapasztalatlan emberek produkciói közül némelyik százszor jobban sikerült, mint egyeseknek egy egész évad a másik műsorban, ahol sztárként voltak kommunikálva a versenyzők. Ez meglepő, de hála a jó istennek, így van.

Mit gondol, mi ennek az oka?

Az, hogy alázatosabbak még. Nem feltétlenül arccal a kassza felé csinálnak dolgokat - persze ez nem mindenkire igaz ott sem –, hanem egyszerűen csak el akarják adni magukat. Ez szerintem ad egy külön stenket nekik ahhoz, hogy elérjenek valamit. Akik sztárként szerepelnek ezekben a műsorokban, azok kiforrott egyéniségek, megvan a véleményük a színpadról, hogyan kell ott létezni és viselkedni, ami időnként nem jó, főleg egy ilyen produkcióban. Nyilván a saját közegükben az, hiszen azt várja tőlük a közönségük, de ha át kell vedleni egy másik előadó bőrébe, ami ebben a műsorban alapkövetelmény, nem feltétlenül működik. Szerintem ez az oka.

Civileket zsűrizni valahol nagyobb felelősség abból a szempontból, hogy esetleg jobban megbántódnak a kritikák miatt, vagy hogy egyáltalán jó irányba terelje őket az ember. Ilyesmitől nem tart?

Szerintem nem kell a szerepünket túlgondolni. Akik itt vannak, azoknak bizonyos dolgokat persze meg lehet tanítani, vagy inkább felhívni bizonyos dolgokra a figyelmüket, de alapvetően szerintem nem az a feladatunk, hogy óriási életbölcsességeket adjunk nekik. Legalábbis nekem nem ez a tervem ezzel az egésszel.

Nemrég volt egy hölgy, Kocsis Renáta, aki másodszor futott neki ennek a műsornak, és bár nagyon jó hangja van, kiejtette. Ha jól emlékszem, valami olyasmit mondott, hogy nem ezt keresi. Mit keres az előadókban egy ilyen műsorban?

Alapjában véve szerintem mindenki értette, mi volt a probléma, amikor ez történt. Azt gondolom, hogy Kocsis Renáta egy nagyon jó hangú, nagyon jó előadókészséggel rendelkező hölgy, aki szívét-lelkét beleteszi ebbe, de van valami oka annak, hogy nem tudott azzá válni, aki lenni szeretne. És az ilyesmi számomra mindig kérdőjel.

Nem gondolja, hogy pont a lehetőség hiányzik neki?

Most volt lehetőség. Nem egyszer, hanem kétszer. Meddig kell lehetőséget adni? Míg első helyen nem lesz valamelyik slágerlistán? Az egy lehetőség, hogy szerepel, és megmutatja magát, illetve azt, hogy létezik. Ráadásul ő úgy tudom, zenélt is. Emlékszem, nekem is írt annak idején a Facebookon, hogy dolgozzunk együtt. Szerintem ha meglenne benne minden ahhoz, hogy sztár legyen, már sztárnak kellene lennie.

Ha már itt tartunk: ön szerint ma mi kell ahhoz, hogy valaki sztár legyen?

Ezt nem feltétlenül tudom. Szerintem ez egy megmagyarázhatatlan dolog. Sztár az a típusú ember, akire ha ránézel, tudod, hogy valaki. Nem feltétlenül kell, hogy jó hangja legyen. Itt van például Alfréd, ő rapes csávó, mégis különleges. Ha ránézel, látod, hogy valamilyen. Ennek kémiája van, nincs kézzelfogható része, amit el tudnék mondani.

A műsorra visszatérve: amellett sem lehet elmenni, hogy néhányszor megríkatta Tóth Gabit. Van bármiféle feszültség önök közt?

Nem, abszolút nincs. Nyilván Gabival időnként ugyanolyan nehéz együtt dolgozni, mint velem, mert ő is el tud fáradni abban, amikor nem úgy történnek a dolgok, ahogy szeretné. Ilyenkor én is elviselhetetlen vagyok. Annyi, hogy ő sokkal jobban kinyilatkoztatja a világ felé, mint amennyire én. Gabi olyan típusú csaj, akinek néha jól jönne, ha nem annyira adná ki magából, amit gondol. Le kellene nyelni egyszer-kétszer a békát, és nyilván elmondani a véleményét, csak nem feltétlenül kell mindig ilyen hevesen és érzelemdúsan reagálni olyan dolgokra, amikre nem feltétlenül van ráhatásunk. Ez szerintem fontos, hogy kényelmesebbé tegyük a saját életünket. Ha ennyire a szívedre veszel bizonyos dolgokat, azzal magadat teszed sírba.

Azért volt rá példa, hogy önnek is voltak kirohanásai, ha nem is ebben a műsorban.

A mai napig vannak. Amikor igazságtalanságot érzek, én is kirohanok, de büszke vagyok rá, hogy van egy csomó dolog, amit megtanultam kezelni. Hátrébb lépek, és nem megyek bele. Ebben a műsorban is volt olyan, amikor szívem szerint sokkal élesebben reagáltam volna. De minek, amikor előttünk van még nyolc hét élő show? Miért rontsam el a hangulatot egy olyan műsorban, ahol dübörög a nézettség, szeretik az emberek és foglalkoznak vele? Szerintem ez hülyeség lenne.

A csapatával elégedett? Mit lát bennük?

Abszolút. Persze. Ahogy mindenhol, itt is az a legfontosabb, hogy érezzük jól magunkat. Más nem kell, a többi az ő dolguk. Abban nem tudok segíteni, hogy sztárok legyenek, abban viszont igen, hogy jókedvű legyen a csapat. Ha jól érzik magukat, az arra készteti majd őket, hogy többet hozzanak ki magukból. Ha ez sikerül, a stenk, a drukk és a bennük lévő tűz pozitív energiává formálódik, amitől akár 110 százalékos is lehet a produkció.

(Borítókép: Pápai Joci, Tóth Gabi, Majoros Péter, Köllő Babett. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)