Pataki Zita bikinire vetkőzött a kamerák előtt, és teljesen kész volt ettől

2021.10.27. 06:19
A Nyerő Páros ötödik évadában is komoly kihívások várnak a versenyzőkre, amiket sok esetben igencsak megnehezít, hogy a kamerák előtt kell teljesíteniük. A keddi adásban a hölgyeknek le kellett dobniuk a textilt, amiről Pataki Zita úgy gondolja, neki és Lesi-Körtvélyessy Kingának volt a legkellemetlenebb.

Október 18-án indult az RTL Klub realityje, amelyben a hírességek kedvesükkel együtt versenyeznek egymással. A Nyerő Páros ötödik évadának szereplői Kárpáti Rebeka és Frohner Ferenc, Kamarás Norbert és Kármán Odett, Kulcsár Edina és Szabó András (Csuti), L.L. Junior és Lesi-Körtvélyessy Kinga, Molnár Gusztáv és Fazekas Vivien, Pataki Zita és Szárnyas Attila, Somfai Péter és Somfai Krisztina, illetve a műsorból már kiesett Nádai Anikó és Hajmásy Péter voltak a startnál, az adásokat pedig ezúttal is Sebestyén Balázs vezeti, Kabát Péter segítségével. 

A játék lényege, hogy a versenyzők egyénileg vagy párban különféle feladatokat kapnak. Ezekre a vetélkedőkre tétként előzetesen bizonyos összeget raknak, annak függvényében, milyennek saccolják a teljesítményüket. Az eredmények aztán eldöntik, hogy a megtett összeg jóváírásra vagy levonásra kerül, a játékkörök végén leggyengébben teljesítők pedig veszélyzónába kerülnek. Bizonyos időközönként nyilvános szavazással döntenek arról, hogy a veszélyzónás párok közül ki esik ki.

A keddi adásban egy kényelmesnek egyáltalán nem mondható feladatot kaptak a versenyzők. A lányoknak bikinire kellett vetkőzniük, és zuhany alatt előadniuk egy, a párjuk által előzetesen kiválasztott dalt. Kedveseiket ezalatt tévé elé ültették, és ledér öltözetű hölgyeket ábrázoló képsorokat vetítettek nekik, közben pedig egy eszközzel azt figyelték, hogy a képernyő melyik pontján pihen a tekintetük. Amennyiben azt érzékelték, hogy a versenyző a videóban szereplő lányokat bámulja, vagy kinéz a képernyőről, hideg vizet zúdítottak a bikiniben daloló párja nyakába.

Soha engem nem láthattak fürdőruhában. úgy éreztem, hogy teljesen kész vagyok ettől 

– kommentálta utólag a feladatot Pataki Zita, akinek az R-Go Szeretlek is, meg nem is című számát kellett elénekelnie a zuhany alatt.

Mondom, jó, akkor teljes átéléssel, ami ösztönből jön, azt fogom csinálni. De hát arra megint nem számítottam, hogy majd jön a hideg víz is. […] Arra sem emlékszem, hogy az első három versszakot elénekeltem. 

Íme Zitáék játéka:

Hogy ezt a típusú feladatot hogyan élték meg, arról később a kertben beszélgettek a versenyzők női tagjai. Miután Kárpáti Rebeka azt mondta, hogy Kármán Odettnek ez a feladat a félelmeinek leküzdése volt, és épp ezért jót is tehetett neki, Pataki Zita felhozta, hogy számára azért jóval nehezebb volt ez az egész.

Tök jó, hogy az Odett ezt kimondja, de abba belegondoltok-e, hogy kapásból vagyunk itt ketten még, akiknek ez olyan feladat, amit nemhogy soha életében – mert Odett egy filmben szerepel, Odett fiatal, huszonéves nő, önbizalomhiányának nem kellene, hogy legyen. És nem az önbizalomról beszélek, most egy kicsit tegyük félre 

– kezdte az időjós.

Az életemben soha, még hozzátok sem mentem oda. Ti levetkőztetek, és ugráltatok a medencébe, én nem megyek oda. Érted? Nekem ez olyan komfortzóna-átlépés volt, és a mellettem ülő Kingának is – ne haragudjatok, de tényleg azt érzem, hogy nem az Odettnek volt ez nagy lépés, aki napok óta a medence partján a fiúk előtt, hanem egy olyan nőnek, aki nem vetkőzik le. Kivonultok a kifutón, olyan a testetek, mint egy árucikk majdnemhogy, mert szépek vagytok, ez a feladatotok a filmben, tök mindegy. Nekem nem

– jelentette ki Pataki Zita, akinek szinte biztos, hogy nem az volt a célja ezzel, hogy bárkit is megbántson, úgy tűnik azonban, hogy a szerencsétlen megfogalmazás miatt volt, aki ezt annak vette. Kulcsár Edina az árucikk szón akadt fenn, pedig egyáltalán nincs gond azzal, ha valaki a szépségéből él, számtalan ilyen szakma van, Zita csak azt próbálta megfogalmazni, hogy annak viszont, aki nem szokott hozzá ahhoz, hogy levetkőzzön, mondjuk, bikinire mások előtt, annak egy ilyen feladat bizony borzasztó nehéz. 

Olyan vehemenciával mondta ezeket a bántó dolgokat, miszerint mi, akik ugye modellkedtünk, vagy már volt közünk a kifutóhoz, mi árucikkek vagyunk, mi a testünkből élünk, hogy egy csomószor így magamat próbáltam meggyőzni, hogy nem neked mondja, nem neked címezte, maradj csöndben, ez nem a te dolgod 

– fejtette ki Kulcsár Edina később.

Más a szint. Lehet, hogy 48 évesen semmi baja az önértékelésemnek, de az erkölcseim határát léptem át. Szerintem ezt magyarázni nem kell, hogy óriási különbség van, és azt láttam, hogy a lányok ezt egyáltalán nem értik

– mondta később Pataki Zita.

A beszélgetést itt tudja visszanézni: