Elvonóra megy az Aerosmith énekese

GettyImages-1389405087
2022.05.25. 06:24
Steven Tyler egészségügyi problémái miatt a közelgő koncertjeit elhalasztja a zenekar.

Önként megy elvonóra az Aerosmith frontembere, miután egy lábműtétet követően nemrégiben újra előjött a függősége. A zenekar erről a közösségi felületein tájékoztatta a nyilvánosságot.

Mint azt sokan tudjátok, szeretett testvérünk, Steven sok éve dolgozik azon, hogy megőrizze a józanságát. A színpadra való visszatérése érdekében nemrég lábműtéten esett át, és fájdalomcsillapítás szükségessége által visszaesett, így önként belépett egy kezelési programba, hogy az egészségére és a gyógyulásra összpontosíthasson 

– olvasható a banda közleményében. A fentiek miatt a zenekar kénytelen volt lemondani a júniusra és júliusra tervezett Las Vegas-i fellépéseit, de abban bíznak, hogy ezeket szeptemberben pótolni tudják. Sajnálatukat fejezték ki, hogy kellemetlenséget okoznak a rajongóiknak, különösen azoknak a hűséges fanoknak, akik messziről utaztak volna a koncertekre. 

Steven Tyler először a nyolcvanas években volt rehabon, amit akkor a zenekar többi tagja és a menedzserük kezdeményezett. 2019-ben az énekes azt nyilatkozta, sokáig dühös volt rájuk emiatt, de mostanra már hálás, és úgy érzi, köszönettel tartozik nekik a józanságáért – írja a Variety. A visszaesésének okát a fájdalomcsillapítók használatához kötik. Tyler néhány évtizede ortopédiai problémákkal küzd, Morton-neurómától szenved, amelynek egyik tünete a lábakban futó idegek megvastagodása, ami fájdalmat és duzzanatot okoz, emellett az évtizedeken át tartó színpadi táncolásnak is vannak negatív hatásai. Legutóbb 2009-ben vonult elvonóra, amikor rászokott a vényköteles fájdalomcsillapítókra. Akkoriban azt mondták, az ortopédiai problémái súlyos, krónikus fájdalmakat okoztak, ami miatt több műtét is vár rá.  

A járvány előtt egyébként az Aerosmith Magyarországra is hirdetett koncertet, amit aztán a korlátozások miatt elhalasztottak, majd töröltek végül.

(Borítókép: Steven Tyler. Fotó: Getty Images)