ByeAlex kifakadt, mindenkit meglepett

SZG 6822
2022.10.16. 05:53
Az X-Faktor 11. évada elérkezett a mentorházhoz, ami azt jelenti, hogy egy hétre vagyunk már csupán az élő show-tól. Olyanokat vittek tovább, akikre nem gondoltunk.

Festői környezetbe költözött a 11. X-Faktor mentorházas része, ahol első körben Gáspár Laci versenyzői mutathatták meg, hogy mindössze egy zongora- vagy gitárkísérettel mire képesek. Mónika azzal a szándékkal érkezett, hogy ByeAlexet is levegye a lábáról, ám produkciója után még sajnos a másik három mentor támogatását is elveszítette. Őt Liza követte. Előadása után olyan párbeszédnek lehettünk tanúi a mentorok között, amit mintha egy Arany Málna-díjas forgatókönyvíró álmodott volna meg:

– Ez a technikáról szól.

– Nem, ez nem a technikáról szól.

– Ez nem csak a technikáról szól.

– Ez a technikáról szól leginkább.

Szebastián, Gáspár Laci egyetlen fiú versenyzője újfent egy Balázs Fecó-dallal akarta elkápráztatni a mentorokat, akik viszont valami modernebb dalválasztásban bíztak. Előadása közben igazi Muzsika TV-hangulat kerekedett, Herceg Erika mintha megkönnyezte volna a produkciót.

Alexától mind a négyen sokat vártak, ám a lány nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, előadása végén a mentorok taps nélkül köszönték meg produkcióját.

Mennyire jó ez a mentorház, itt minden hibát hallasz

– világosodott meg Herceg Erika.

Erőszakos pukkancs

A pop koronázatlan királynője, Britney Spears a mai napig ikonnak számít, nem csoda, hogy Luca pont tőle hozott egy feldolgozást. Bár a lány kitűnt a közegből, magához képest nem volt annyira jó, mint amit eddig megszokhattunk tőle (igaz, Gáspár Laci állva tapsolt neki).

ByeAlex erőszakos pukkancsnak titulálta előadásmódját, és Puskás Peti – akinek pont Britney Spears díszítette a pólóját – sem volt elragadtatva Lucától, ő az álló tapsot a következő versenyzőnek, Denisának tartogatta. Utóbbi lány, ahogy a táborban, most is gyengécskébben kezdett, ám a dal végére kieresztette a hangját, ami kifejezetten élvezhető élményt nyújtott.

A suttogós énekléstől úgy kivagyok...

– érkezett Gáspár Laci feltáró vallomása.

Idén a mentorház szabályai is megváltoztak: a mentorok a hat versenyzőjük közül kettőt vihetnek tovább magukkal, kettőt elküldenek, kettőt pedig beraknak a talán-halmazba, ahonnan viszont az énekesek már nem kerülhetnek vissza hozzájuk. Gáspár Laci ezek alapján Lucát és Szebastiánt vitte magával, Alexát és Denisát a mentortársai szabadpiacára bocsátotta, Lizától és Mónikától pedig elköszönt.

ByeAlex gyermeki várakozással ült neki versenyzői előadásának.

Százféle verzió van a fejemben, és mindegyik jó. És ez rossz

– fogalmazta meg a mentor, aki állítása szerint bármelyik versenyzőjével tudna dolgozni, így mindössze arra volt kíváncsi, hogy kiből tudná kihozni a legtöbbet.

Nagy reményekből csalódás

Elsőként a mentorház egyik fiúcsapata, a LongStoryShort! mutatta meg, mit tud. A pop-punknak minősített banda frontembere bevallotta a kamerának, látták, hogy Alex a közösségi médiában korábban megosztotta Machine Gun Kelly ft. blackbear my ex's best friend című dalát, így sejtették, hogy a dalválasztás elnyeri majd a mentor tetszését. Ennyi „sztalkerkodás” belefér, mert a mérleg másik serpenyőjében az a tény csücsült, hogy a zenekar még sosem játszott akusztikusan.

Hibáival együtt ByeAlex szerette a produkciót, végig énekelt a srácokkal.

Majd következett az Isky & Szkym, akiket Gáspár Laci és Puskás Peti sokkal inkább akart a mentorházban látni, mint ByeAlex, bár ő is elismerte, hogy ki tudna hozni többet a fiúkból.

ByeAlex kifakadt, majd elkeseredett

Sophia a táborban nem nyújtotta a maximumot, mert beteg volt. A képernyőről tagadhatatlanul átjön a lány kedvessége, amiért ByeAlex is rajong. A mentoron látszott, hogy imádja versenyzőjét, és nagyon szeretné továbbvinni az élő show-ba. Bár a produkció tele volt hibákkal, a 15 éves lány kisugárzása olyan erős, hogy még Erika is kampányolt mellette.

Ábel egy alter dalt hozott, előadása Puskás Petit és Herceg Erikát is megvette, és bár ByeAlex is elégedettnek tűnt, ám miután Gáspár Laci kifejtette nemtetszését a produkcióval kapcsolatban, Alex elbizonytalanodott.

Az alterben nem kell énekelni tudni, vagy mi? 

– tette fel kérdését Gáspár Laci.

Akkor ezek szerint mindenki rossz, de mindenkit jóra hallgatok?

– fakadt ki ByeAlex.

A mentor reményekkel állt a válogatóhoz, de minden versenyzője után egyre jobban elkeseredett. Tündi sem változtatott ezen a mintán, aki amúgy lépett egy merészet, és Alex egyik saját dalát, az Anya című számot énekelte el.

Itt már egyértelművé vált, hogy Gáspár Laci egy ByeAlex-suttogó. Minden mondatával hatott mentortársára. Puskás Peti hiába próbálkozott, az ő érvei nem tudtak célba érni, inkább Gáspár Lacit sikerült kibillentenie. Herceg Erika jelenléte pedig – úgy tűnt – az egész adásban nem befolyásolt semmit sem.

Bernadettől újfent csodát vártak, de sajnos a lány – aki eddig mind rap-, mind énektehetségével mindenkit elkápráztatott – hibázott, gyenge volt a produkciója. ByeAlex ennél a pontnál jutott el a végső kétségbeesés határára. A többi mentor, akik eddig az egekig magasztalták a lányt, most egyöntetűen csalódásukat fejezték ki, és próbálták lebeszélni Alexet a versenyzőről.

Végül Tündinek kosarat adott, Ábelt és Sophiát dobta be a közösbe, hátha mentortársai magukkal viszik őket az élő show-ba, Bernadettet pedig biztosan kiválasztotta.

Majd mindenkit meglepett, ugyanis hazaküldte a LongStoryShort! bandáját, és az Isky & Szkym fiúkat választotta Bernadett mellé biztos versenyzőknek, akiket eredetileg el sem akart hozni a mentorházba.

A következő adásban Herceg Erika és Puskás Peti válogatnak, majd a mentorház végén az is kiderül, hogy a talonban maradt versenyzők közül kik jutnak tovább és mely mentorokkal az élő show-ba.

Ami eddig biztos, hogy Gáspár Laci részéről Mihályfi Luca és Serbán Szebasztián, ByeAlex részéről pedig Solyom Bernadett és az  Isky & Szkym már biztosan ott van a legjobb tizenkettőben.

(Borítókép: RTL Sajtóklub)