Kiengedték a kórházból Katalin hercegnét

2024.01.29. 14:10
Hétfőn kiengedték a kórházból Katalin walesi hercegnét, Vilmos trónörökös feleségét, aki január közepén hasi műtéten esett át.

A Kensington-palota közölte, hogy Katalin walesi hercegnét kiengedték a kórházból, és hazatért Windsorba – írja a Sky News.

Katalint január közepén műtötték meg, de azt nem árulták el, hogy pontosan miért került kórházba a hercegné. Mint írták, a hercegnő „kívánsága” az, hogy a személyes egészségügyi adatai ne kerüljenek nyilvánosságra.

Hozzátették, hogy a hercegi pár szeretne hatalmas köszönetet mondani a The London Clinic teljes csapatának, különösen az odaadó ápolószemélyzetnek az ellátásért, amit nyújtottak.

A walesi család továbbra is hálás a jókívánságokért, amelyeket a világ minden tájáról kaptak

– közölték.

Több egészségügyi gond is van a királyi családban

III. Károly királyt is kórházba szállították pénteken, ahol nem sokkal később jóindulatú prosztatamegnagyobbodása miatt műtötték meg. Ugyanazon a magánklinikán kezelték, ahol Katalin hercegnét is.

Arra számítottak, hogy két éjszaka után hazaengedhetik a brit uralkodót, ám meg kellett hosszabbítani a kórházi tartózkodását, de ennek oka csak az elővigyázatosság.

A múlt héten derült ki, hogy Sarah Fergusonnál, York hercegnőjénél pedig rosszindulatú melanomát, a bőrrák egy formáját diagnosztizálták. A hercegné szóvivője elmondta: Sarah Ferguson további vizsgálatokon fog részt venni, hogy a betegséget még korai stádiumban megfékezzék.