Nemcsak a sztárokat fotózta

Kotnyek Antalról keveset tudunk - írtuk az előző, róla és fotóiról szóló Fortepan Nagyképünkben. Pedig az a könnyebb falat volt, hiszen Kotnyek a Film, Színház, Muzsika fotósaként rengeteg híres embert fotózott a munkája során. Most azonban a privát fotóiból válogatunk: sólymok, medvék és design babakocsik.

A Fortepan a legnagyobb magyar nyelvű online fotóarchívum. Az Indexen a Fortepan szerkesztőivel együttműködve mutatjuk be a legizgalmasabb gyűjteményeket a huszadik századi magyar, amatőr fotósok hagyatékaiból.

Kotnyek Antal készítette az első magyar szelfit, de ezen túl is elég izgalmas fotókat lőtt, talán azért is, mert eredetileg a Képzőművészeti Főiskolán tanult, ám a szülei nem szerették volna, ha művész lesz, ezért inkább fényképész lett. 1952 és 1983 között a Film, Színház, Muzsika fotósa volt, dolgozott az Ország-Világnak és az Ez a divatnak is  - a hírességekről készült képeit mutattuk be az előző héten. A Fortepanon viszont rengeteg Kotnyek Antal-kép található, most azokat mutatjuk be, amin nem a hírességek, hanem az egyszerű pesti emberek élik a mindannapjaikat, nem is mindegyik beazonosítható, hol készült és mikor. 

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.