Csavarogtam én sokat

Ugyan a sziklamászás a közelmúltban lett igazán népszerű sport, a kalandot és veszélyt kereső fiatalok már a múlt század fordulójától másztak a magyarországi sziklákon. Igaz, ekkor a sziklamászás még nem külön sport volt, hanem a hegymászás azon része, ahol különösen meredek részeken kell átjutni. Ezeken a mászó iskoláknak nevezett sziklákon kezdte Drimbe József is. Ő végül maradt a fotózásnál és dokumentálta barátai egyre merészebb mászókalandjait.

A ma is élő amatőr fotós képei évekkel ezelőtt kerültek fel a Fortepanra. A mostani válogatásban a hatvanas-hetvenes évek csavargásai elevenednek meg. Drimbe József Kispesten él gyerekkorától fogva, a Ganz gyárban dolgozott 50 évig. Fotózni az 1960-as évek elején kezdett egy WERRA 3-mal. A ganzos kollégákból lett barátokkal járta Magyarországot és a baráti országokat. 

A Fortepan jó minőségű, 1960 előtti fotóhagyatékokat keres! Ha Ön ilyen típusú fotóhagyatékot, gyűjteményt örökölt és szeretné megismertetni, felbecsültetni, esetleg értékesíteni, jöjjön el március 17-én az Útisz Galériában rendezett Archív Fotó Napra. A részleteket itt olvashatja.