Keresés

Részletes keresés

Megy Peti Creative Commons License 2006.06.29 0 0 52
A maffia, azaz a törvények kereteit kívülről érintgető, majd azon beljebb is kerülő, gátlástalan gazdasági, majd ennek révén politikai hatalom, mint a világunk egyik fontos működtetője
régóta (elméleti) "kutatási" területem.

Ez csupán a Világ működésének magyarázatait keresgélő egyik fűzfafilozófiai hobbim.
Ezt a szintet - a maga konkrétumaival és okos (bocsánat, mert milyen jogon minősíthetnék) hozzászólásaival, ebben a beszélgetésben többnyire meghaladták.

Örülök, hogy rábukkantam erre az eszmecserére.

Csodálkozom rajta, hogy IDŐSZERŰSÉGE ellenére nem folytatódott.

Megérdemelné a téma, főleg a mai magyar helyzetre vonatkoztatva, az ébrentartást.

Folytassuk.

Kíváncsi vagyok néhány tájékozott és a tudását logikával is kezelő e topic szereplő véleményére.

(a vélemény szóról még annyit, hogy az az "újliberalizmus" szentsége. zért helyezik a TUDÁS elé, mert a véleményt befolyásolni lehet. Ne felejtsük el, hogy a vörös maffia azért képes működni, mert eszközei vannak a vélemény, sőt a tudatalatti befolyásolására is. Ne tessék megijedni, nem összeesküvés elmélet jön.
Hanem csupán maga z összeesküvés. Mert arról szól ez a topik. Lehet másként is nevezni a gyermeteg és a fizetett sajtó által lejáratandó összeesküvés" helyett.
például
m a f f i á n a k.
Nálunk például, túlnyomórészt vörös maffiának.
üdv
új erőt a beszélgetéshez e tárgyban!
Bacci Creative Commons License 1999.06.21 0 0 51
Bocsánat, elgépeltem a neved, Kedves Oborzil!

Másik: a topicot végigolvasva többen vannak, akik hasonló témában szintén jártasnak tűnnek. A legőszintébb elismerésem nekik! (Kézszorítás!)

Előzmény: Bacci (50)
Bacci Creative Commons License 1999.06.21 0 0 50
Kedves Obrozil!
Köszönöm, hogy ennyire szíveden viseled sorsomat, igazán jólesik az aggódás. Szerencsére azonban nem vagyok egyedül, van néhány "elkötelezett" barátom, akik hasonló témát kutatnak.
Egyébként fel szoktam vállalni a konfrontációt, bár az élet nekem is drága. Annyira nem nyúltam bele a dolgokba, hogy félnem kelljen.

Adiós!

Előzmény: Oborzil (49)
Oborzil Creative Commons License 1999.06.18 0 0 49
Figyelj mán Bacci!

Lehetnél óvatosabb is, ha már ilyen témába tenyerelsz!
Legalább valami freemail-címet adj meg, ha nem akarod, hogy a te autód is a levegőbe repüljön veled együtt. Na jó, ennyire talán nem komoly a helyzet, de szerencsésebb errefelé, ha az ember megőrzi az inkognitóját. Ne legyél már ennyire vakmerő!

Előzmény: Bacci (48)
Bacci Creative Commons License 1999.06.18 0 0 48
Úgy veszem észre, jó ideje leült a topic, de az elmúlt hétvége eseményei kapcsán érdemes felmelegíteni egy kicsit.

Bár a topic a vörös maffiáról szól, jelen esetben a dolog nem ilyen egyszerű. Az elmúlt évek nemzetközi tapasztalatai azt mutatják, hogy a szervezett bűnözésben a 80-as évek vége - 90-es évek eleje óta ("one world", hidegháború vége, átjárható határok, stb.) egyre erősebben érezhetők a globalizáció káros hatásai.
Kis hazánk sem maradt ki ebből (sajnos, de olyan nincs, hogy mindenből csak a jót kapjuk); a vörösön kívül más meghatározó színek is jelen vannak a hazai alvilág palettáján. (Hadd ne soroljam...)
Így amikor az egyes eseményeket figyeljük, nem árt szétnézni, mi is történik Európában és a nagyvilágban; merre mozog a szervezett bűnözés, hol vannak még könnyen bevehető területek, hol kedvezőek a politikai, jogi és gazdasági lehetőségek.
(Számos külföldi publikáció jelent meg a témában, főleg Olaszországban és az Egyesült Államokban, ahol elég durva a helyzet. A hazai kutatások is lassan haladnak, bár igaz, ez egy igen dinamikusan változó terület, és a kb. öt-tíz évvel ezelőtti értékelések már kevéssé használhatók.)

Mindebből csupán annyit akartam kihozni, hogy hiába érezhettük csendesebbnek az elmúlt egy évet, véleményem szerint hátra van még a feketeleves.*
Egyébként em vagyok pesszimista (csak realista), de a nemzetközi tapasztalatok sem mutatnak mást. Nem hirtelen, egyik napról a másikra, hanem lassan fognak jönni az eredmények. Az utolsó utáni percben vagyunk.

*Mehetünk kávézni!:))

kuglóf Creative Commons License 1998.07.30 0 0 47
Lehet-e hinni annak a rendőri vezetésnek, amely hónapokon keresztül nem mondott igazat, a közvéleményt félretájékoztatta? A kérdést Békéscsabán tették fel azok, akik február 27-ét követően Kuzma Mihály főrendőr állítólagos öngyilkossága ügyében szerették volna, ha pártatlan nyomozás tisztázza a tragédia minden körülményét. A Békés megyei szervezett bűnözés elleni szolgálat vezetőjének halálhírét követően maga a megyei rendőrfőkapitány, később az Országos Rendőr-főkapitányság magasrangú vezetői is cáfolták azt a sajtóban megjelent hírt, hogy Kuzma Mihály halála előtt több jelentést küldött a fővárosba, amely a bűnözőkkel együttműködő rendőrök viselt dolgait tárja fel. Eddig úgy tudtuk, semmilyen dokumentum nincs.
Ignácz István, az ORFK volt bűnügyi főigazgatója azonban, leváltása előtt néhány nappal levelet küldött a Kuzma család jogi képviselőjének, amelyben leírta: „Kuzma Mihály rendőr alezredes úr a szolgálati út betartásával korábban írt különböző jelentéseivel kapcsolatban tájékoztatom, hogy azok szigorúan titkos minősítésű iratok, így tartalmuk államtitkot képeznek, melyekről felvilágosítást nem adhatok. Kérem a leírtak szíves tudomásul vételét.” Úgy tűnik, a korábbi gyakorlat folytatódott – lásd Nyírfa és egyéb ügyek –, s, ha fontos korrupciós ügyet akartak valakik feltárni, abból államtitok lett.
Kuzma Mihály halálának oka nem a békéscsabai háza előtt, idén február 12-én lezajlott kommandós akcióban keresendő, noha akkor a sajtó azt közölte: nem tudta elviselni, hogy a házuk előtt tartott razziával őt is lejáratták a kommandósok, s ezért vetett véget életének.
Kuzma Mihályt azonban, harminc éves rendőri múltja alapján, nem olyan embernek ismerték, aki megijedt volna saját árnyékától. Sokkal nyomósabb okok váltották ki a tragédiát, amelynek körülményeiről talán lehullhat a lepel.
Hogy kissé tisztábban láthassuk az összefüggéseket, néhány évvel korábbról kell kezdeni az események felidézését. 1996. március 31-én Eleken, a Viharsaroknak a romániai határ mentén elterülő kis településén autóbaleset áldozata lett egy 24 éves fiatalember. Mivel Molnár László akkor már a javában zajló olajszőkítések egyik kulcsfigurája volt, senki nem hitte el a rendőrök által kiadott közleményt: gyorshajtás miatt az árokba borult és meghalt. A helyszínen járva azt tapasztaltuk: az Elekről Gyula város felé vezető nyílegyenes úton teljesen biztonságos a közlekedés. A balesetről az egyik szemtanútól megtudtuk, hogy Molnár László Mercedesét azon a tragikus estén megelőzte két másik autó, tehát a rendőrségi jelentés szerinti gyorshajtás megkérdőjelezhető. Az áldozat autója mögött haladó személy csupán egy parányi villanást látott, majd azt, hogy a kocsi elindult az útról a szántóföld felé, végül felborult. Azt még látta, hogy Molnár László kiszállt a gépkocsiból, néhány lépést tett, majd hirtelen elvágódott. Mire odaért hozzá, már nem adott életjelet.
Cáfolja a közúti baleset tényét az is, hogy a rendőrök nem engedték a családnak elvontatni az autót, azt a Gyulai Rendőrkapitányság udvarára szállították. Másnap, mire Molnár Jánosné, az áldozat édesanyja a rendőröket felkereste, legnagyobb megdöbbenésére az autót eladták. Anélkül, hogy műszaki szakértő vizsgálta volna, miért hajtott le az útról a fia. A meglepetések ezzel azonban még nem értek véget. Annak ellenére, hogy részletes boncolási jegyzőkönyvet kértek, méghozzá pártatlan személytől, ezt is megtagadták tőlük. A fiatalember temetéséről készült videofelvételt pedig úgy kapta meg a család, hogy a legtöbb résztvevő arcát felismerhetetlenné tették.
Pedig igencsak jelentős személyiségek fordultak meg akkor Eleken, s nem véletlen, hogy szinte az egész megye rendőrsége a helyszínt biztosította. A végtisztességen megjelentek közül sokan arra is képesek voltak, hogy a koporsó szemfedelét felemelve tüzetesebben meggyőződjenek arról, valóban Molnár László az elhunyt.
Egy szegény fiú
gyors karrierje
Hogy miért volt ilyen fontos személy az alig 24 esztendős fiú? Azért, mert az általa létrehozott Miller Oil Bt. és a Kőnig-Miller Bt. többmilliárd forintnyi forgalmat bonyolított le, illetve a kereskedelmi és szolgáltató tevékenységet is vállaló részlegük segített a pénzmosásban. A fiú karrierje, mondhatnánk azt is, a mai világban már szinte szokványos. Kecskeméten katonai szakközépiskolába járt, ahol sokan felfigyeltek tehetségére. Még nincs 16 éves, amikor már a KISZ Központi Bizottságának tagjává választották, s a rendszerváltozáskor nem engedik el üres kézzel. Az MSZMP által a KISZ-nek szinte számolatlanul adott pártvagyonból az akkor mindössze 17 éves fiatalember is kapott egymillió forintot, mondván, tudjon érvényesülni az új világban.
Molnár Lászlóról még azt is tudni kell, hogy édesanyja hihetetlen erőfeszítéssel egyedül nevelte őt és két testvérbátyját. Édesapjuk az ital rabja lett, ezért a mama be akarta bizonyítani, egyedül is képes szakmát és tisztességes megélhetést biztosítani fiai számára. László volt elismerten a legtehetségesebb hármójuk közül, akit nemcsak jó eszéért, éleslátásáért szerettek, hanem jó természetéért is. Mindig azt hangoztatta: visszaadja édesanyjának a sok törődést, s ha törik, ha szakad, eléri, hogy a nagy szegénységnek véget vessenek. Talán ezért is találtak rá azok, akik később saját piszkos ügyeikhez eszközként használták fel őt. Rávették, hogy ne tanuljon tovább, hanem a mozgalomtól kapott millióból kezdjen vállalkozni, s segítik, hogy hamar jókora nyereséghez jusson.
Molnár Szegeden egy papírkereskedéssel foglalkozó üzletet nyitott, ami úgy, ahogy beindult. Mire azonban némi kis haszonra tehetett volna szert, megint felkeresték a korábbi tanácsadók, s közölték vele: mostantól olajat is árul. Választási lehetőséget annyit hagytak, hogy: vagy olaj vagy golyó!
Így hát Molnár László 1992-től olajkereskedő lett. Akik rátelepedtek, nem véletlenül tették. Tudták, hogy megtalálták azt az embert, akire szükségük van. Egy éven belül nemcsak Békés megyében, hanem az ország egész területén kiépítették a bázisukat, számtalan mezőgazdasági telephelyen, később a honvédség elhagyott, esetenként még használt laktanyáiban is jelen volt a Miller Oil Bt. Csakhamar kezükben volt az engedély is, amelyet a Honvédelmi Minisztérium adott, arra is feljogosítva őket, hogy a déli határ mentén sok százezer tonna olajat forgalmazzanak az IFOR egységeknek, méghozzá az ENSZ embargó idején. Ha a teménytelen mennyiségű gázolaj tárolásában nehézségek merültek fel, az ipari minisztérium arra is képes volt, hogy a Sarkadi Cukorgyár telephelyeit a rendelkezésükre bocsássa.
Amerikából 
az eleki árokpartra
Molnár László rövid időn belül a nemzetközi kapcsolatok ápolását is feladatul kapta. Többször utazott az Egyesült Államokba, legtöbbször Miamiban időzött. Egyik ilyen útjáról a Ferihegyi repülőtérre hazaérkezve már páncélautóval hozták haza a Békés megyei vámosok. A nagyfokú személyi biztosításra azért volt szükség, mert Molnárt bízták meg egy különleges recept becsempészésével. Ez az MMD-200V néven ismert szer olyan üzemanyagkeveréket jelentett, amelynek előállítása sokkal olcsóbb, mint a jelenlegi gázolaj, s amely a szőkített olajjal ellentétben nem roncsolja a gépjárművek alkatrészeit, ezért sokkal nehezebb kimutatni is.
A titkos üzemanyagot 52 forint körüli áron tudják előállítani, s 95 forint a feketepiaci ára, tehát literenként több mint 40 forint az adózatlan nyereség. Csoda-e, hogy óriási a harc a csodaszer receptjéért. Ám nemcsak a titkos leírásért folyik a harc, hanem azért is, hogy az előállítását megakadályozzák, hiszen az óriási haszonnal üzemelő olajtársaságoknak is jelentős veszteséget okoznak. Ezért vált szükségessé Molnár László életének védelme is. Bár akkor adóhátralék és adócsalás miatt vették őrizetbe, de örök időkig nem lehetett fogdában tartani. Szabadulása után pedig nem sokkal az eleki árokparton lett vége fiatal életének.
Édesanyja azért is mesélte el készségesen fia tragédiáját, hátha okul valaki a történetből. A mai fiatalok közül sokakat csábít el a nagy pénz ígérete, a mesés autók, a csillogó élet, de hogy közülük hányan futnak be Molnár Lászlóhoz hasonló pályát, arról ma még keveset hallani. Pedig a Molnár fiú nem akárki volt. Amikor néhány évvel ezelőtt Csernomirgyin orosz kormányfő Magyarországra látogatott, a Parlamentben őt is fogadta egy négyszemközti beszélgetésre. Eleki lakásában egymásnak adták a kilincset pártvezetők és a kormányhoz közel álló személyek. Fényképek, akták bizonyítják, ki mindenki vendégeskedett az akkor még alig húszesztendős fiú lakásában. Évekig Elek volt a világ közepe, ahová még a külképviseleti szervek vezetői is leruccantak. Halála után nem véletlen, hogy az olajügyben nyomozó magasrangú tisztet még két orosz vezérkari tiszt is felkereste, rajta követelve a Molnár László által elrejtett gázolajat.
Jogi képviselet 
megbízás nélkül
Nem véletlen az sem, hogy a két és fél éve történt tragédia óta a mai napig nem született jogerős hagyatéki döntés, nincs bíróság, amely kimondaná, mi képezi a Miller Oil, illetve a Kőnig-Miller Bt. tulajdonát. A két társaság jogi képviseletét ugyanis egy olyan ügyvédnő látta el, akinek a férje korábban SZDSZ-es országgyűlési képviselő volt, s valamennyi iratot eltüntettek. Amikor Molnár Lászlót rendőri őrizet alá vonták, parancsba kapta, hogy csak ez a jogásznő védheti, más nem. A hölgy pedig arra is képes volt, hogy a bajba jutott fiútól minden iratot elszedjen, minden rejtekhelyet felkutasson. Hogy milyen eszközzel vette rá, mivel tartotta a markában, arról a családnak csak sejtései vannak. Mindenesetre nem jellemző, ha egy védőügyvéd „Édes Lacimnak, egyetlenemnek” szólítja védencét, akinek a cellába bejuttatott saját kézzel írt levelekben azt írja: „már nincs messze a perc, hogy újra együtt lehessünk.” Mellesleg az ügyvédnő háromgyermekes családanya, aki egyidős az áldozat édesanyjával. Ez a hölgy jár el a hagyatéki ügyekben, annak ellenére, hogy a család, a fiú elvesztése után, semmilyen meghatalmazást nem adott neki. A keze pedig messzire elérhet, ha azt is megtehette, hogy a gyulai rendőrség udvaráról 24 óra alatt eladja a Molnár László tulajdonát képező Mercedest, amelyet az áldozat az utolsó útján vezetett. Ami ennél is titokzatosabb, a vételárat is ő vette át. Azóta hosszas utánjárással az édesanya, Molnár Jánosné legalább annyit elért, hogy jogerős bírói ítélet kötelezi az ügyvédnőt a hagyaték átadására, ám ennél több nem történt. A bizalmas levelekért, az önkényes ügyvédi eljárásért régen meg kellett volna tartani a szolnoki ügyvédi kamaránál egy fegyelmi tárgyalást, ám ez is, mint minden egyéb érdemi döntés, várat magára.
Azt is meg lehetett tenni, hogy a Molnár László által irányított Miller Oil Bt-t a cégvezető halála után valakik tovább irányíthassák, a cégbíróságon az elhunyt fiatalember adatait ne töröltessék. A saját tulajdonú lakását lebonthatták, autóját, értékeit, még az érettségire kapott pecsétgyűrűjét is eladhatták. Ha az édesanya igazságszolgáltatá-sért kiáltott, mindeddig csak falba ütközött.
S itt lép be ismét a képbe Kuzma Mihály. A Békés megyei főrendőr évek óta gyűjtötte az adatokat a hazai olajmaffia ellen. Amikor a Molnár fiú tragédiája bekövetkezett, s hírét vette a hagyatéki hercehurcának, úgy gondolta, talán most közelebb kerülhet a keresztapákhoz. Nem véletlen ugyanis, hogy az ügyvédnő kotlósként ül a papírokon, mivel ezekből egyértelműsíthető, kivel állt üzleti kapcsolatban a Miller Oil Betéti társaság, kik a tagjai, kik írták alá a szerződéseket. Amikor a család feljelentését a gyulai rendőrök semmibe vették, Kuzma Mihály elrendelte a nyomozás lefolytatását, s amikor a kényszerből felvett jegyzőkönyvek alapján a nyomozást gyorsan megszüntették, ő azonnal pótnyomozást rendelt el. Így kapott meg több olyan értékes dokumentumot, magnókazettákat és bizonyítékokat, amelyek igen magas rangú személyeknek okoztak kínos perceket. Amikor ezeket az aktákat – az Ignácz dandártábornok úr által is elismert szolgálati út betartásával – a fővárosba küldte, talán ekkor írta alá a saját halálos ítéletét is. Mert az öngyilkosságában még a rendőrök közül is sokan kételkednek. A búcsúlevélnek kikiáltott feljegyzés kapcsán is felmerült: talán nem Kuzma Mihály írta az utolsó sorát. Ennek ellenére nem volt fontos egy pártatlan – nem a megyei rendőrökkel együtt dolgozó – írásszakértői vizsgálat, mint ahogy sok egyéb fontos lépést is mellőztek.
Mert bizonyos erők megtehették azt, hogy az igazsághoz közelebb vivő aktákat államtitkokká minősítsék, hogy a törvény betűi szerint egy éven belül lezárandó hagyatéki ügyet elodázzák, a szervezett bűnözés elleni országos központba felküldött fontos magnókazettákat használat közben megsemmisítsék, ügyvédi meghatalmazás nélkül, a törvény erejével járjanak el jogásznők.
Hogy Justitia a jövőben nyitott szemmel járhat-e, ez a most hatalomra került kormánytól függ.
Rozgics Mária


Tegnap reggel a Nap-kelte műsorában megszólalt néhai Kuzma Mihály lánya, Kuzma Valéria is. Érdekes módon az adás ideje alatt Békés megye több településén áramkimaradás miatt 10-15 percre megszűnt a televízióműsor sugárzása. Amikor az okokról érdeklődtünk, az egyik kábeltelevíziós társaság vezetője azt mondta: karbantartási munkálatok miatt kénytelenek voltak tíz percre leállni. Cáfolta, hogy összefüggés lenne a Kuzma-ügy és a nagyjavítás között, véleménye szerint csak szerencsétlen véletlenről volt szó. Ennek ellenére több ezer tévénéző nem hallhatta-láthatta Békés megyében az állítólag öngyilkosság miatt elhunyt Kuzma alezredes lányával készült interjút.

speaker Creative Commons License 1998.07.25 0 0 46
A Boros Tamás ellen elkövetett véres Aranykéz utcai merénylet óta sokan találgatják: a koronatanú elvesztése hogyan befolyásolja majd az olajügyekben áttörésnek számító tavaly megindított rendőrségi eljárásokat. A nyomozóhatóságok mindeddig kevés eredményt értek el a milliárdos olajügyek felderítésében.

Az olajügyek óriási változást hoztak a magyar bűnözésben, hiszen az illegális olajüzletek leginkább a joghézagok kihasználására épültek, így a rendszerváltozást követő szabad rablás korszakát kivéve, olajjal nem lehetett amatőr módon foglalkozni. Szükség volt tippadókra, irányítókra és végrehajtókra, fontos szerep jutott egyes ügyvédeknek is. A rendőrség feltételezése szerint a robbantásos merényletek, merényletkísérletek és gyilkosságok a második nagy olajüzlet után kezdődtek, amelyben több olyan vállalkozó adta össze a pénzét, akik között korábbról elszámolási ellentétek maradtak.

Az utóbbi két évben 39 személyt tartóztattak le az olajügyekkel kapcsolatban, közülük néggyel szemben született legalább elsőfokú ítélet, ám egyikük esetében sem közvetlenül olajüzlet miatt. Boros Tamás volt az első olyan tanú, aki vallomásaiban olajügyekben részt vett személyekről, cégekről és cégkapcsolatokról beszélt. Boros július eleje óta halott. Az elmúlt napokban két olajügyben gyanúsított személyt szabadlábra helyeztek.

Zaturek Manfred Creative Commons License 1998.07.24 0 0 45
Egy nagy különbség van a régi "nyugati" és az új "keleti" vagy "vörös" maffia között: amig a korábbiaknál (a Keresztapában is szépen megírt módon) a fokozatosan felnövekvő alvilág keresett "magas kapcsolatokat", lepénzelte a különféle tisztviselőket és igy mosta tisztára a bűnözésből származó pénzét, igy tört egyre magasabbra és magasabbra, legalizálva az "üzletet", addig a "keleti" maffiáknál a hatalomhoz szokott kis- és nagykirályok nyúltak le az alvilághoz, ezekkel a csoportokkal helyettesítették be a KGB és hasonló "szervek" megszűnése után a saját poziciójuk védelmét biztosító szervezeteket, rajtuk keresztül mosták tisztára a lenyúlt állami és pártpénzeket, közben pedig teljesen természetes, hogy "viszontszolgálatként" a "keresztapák" felnövését is megengedték, sőt itt-ott segítették. Hogy melyik országban ez milyen szintig sikerült, az persze változó, de a közös jellemző mindenképp ez.

Korábban a nemkívánatos személyeket a "szervek" segítségével hivatalból lehetett eltüntetni, ma ugyanezt a feladatot egy "üzleti megbízással" is megoldhatják - csupán pénz kérdése.

Ezt persze az új "Politika" fórum "Pénz és Hatalom" topikjába is betehettem volna, de talán itt is jó helyen van...

speaker Creative Commons License 1998.07.24 0 0 44
A nyugatiak „keleti veszedelemrôl” beszélnek, kártékonyabbnak ítélve ma az orosz, ukrán, csecsen, albán s még tovább a kínai szervezett bűnözést, mint a hajdan rettegett olasz maffiát. Egyelôre azonban azt sem képesek eldönteni, hogy a szervezett bűnözés kezelése egyszerűen nemzetközi jogi procedúra vagy banki ellenôrzés kérdése – lévén hogy a pénzmosás úgyszintén határokon átnyúló gyakorlat. Mások ezt az emberi jogok felôl közelítik meg, s rajtuk keresztül szembesülni kell annak valóságával, hogy a demokrácia maga szab határokat a szervezett bűnözéssel való leszámolásnak. Vegyük a piszkos pénzek tisztára „forgatását”. Nálunk is szóba került a számlákba való betekintés nagyobb lehetôsége, aminek viszont ellentmond a banktitok tisztelete. Híres pénzintézetek ez utóbbira alapozták a bizalmat, s most a nemzetközi összefogás arra szólítaná fel ôket, hogy fedjék fel a betétesek legrejtettebb adatait.
Még kényesebb a legfelsôbb szintekig ható összefonódások kibogozása, e szálak elvágása, netán a tetten értek megbüntetése. A hatalomba való beépülés és az állami méretű korrupció ismerten a maffiataktika legfejlettebb szintje, ám éppen a bűnözés kifinomultsága teszi, hogy aki ehhez a szférához merészel nyúlni, az a jogsértés gyanúját vonja magára.
38 Creative Commons License 1998.07.24 0 0 43
Most megyek aludni és ma este csak rövidet iszom, nem bírom ezt a nagy hajszát. Aztán a harmadik whisky után megvizsgáljuk a 2-sel kezdődő személyi számuakat, de csak 21 alatt, nehogy hiába teljen a hétvége.
Wágner úr Creative Commons License 1998.07.24 0 0 42
38 sztrovacsek, na látod, nem szabad semmit sem túlhajtani (másnak :))), utána meg pihenni, vagy pihegni vagy ilyesmi, szóval nyugi kell, na! És használd nyugodtan a szmájlikat, hiszen itt a neten írogatva ez az egyetlen lehetőségünk van a hangulat kifejezésére. Pihenni kell a sok küzdés közt és néha belevigyorogni a világba, legalább itt megteheted néha :)))

Ez a "Keep smiling" plédájul egy kifejezetten Lyóóó amerikai találmány és ezt mindenképp át kéne venni, többet érne, mint akármilyen f@omtuggyalegjobbmosópor :)))

38 Creative Commons License 1998.07.24 0 0 41
Egy hétig csak vizet ittam, tennap 6 korit (köztük barnákat is), most megint egész nap vizet iszom és álmos vagyok.. De járás nem lesz. Járások 68-ban megszűntek. Losonci Pál törölte el.
Wágner úr Creative Commons License 1998.07.24 0 0 40
Jááárni? Velem?!!! Hááát, ahhoz nagyon sokat kéne inni, meg a sok négylábkezezést is meg kell szokni, hogy ne menjen bele a kezedbe mindenféle szálka meg üvegcserép... és még utána is nagy fantázia szükségeltetik ahhoz, hogy ezt "járásnak" lehessen nevezni :)))

Viszont egy szimpatikus csajjal, akár még igy is elmegy az a járás....

38 Creative Commons License 1998.07.24 0 0 39
Wágner úr is szimpatikus! De azért nem járnék vele..
Wágner úr Creative Commons License 1998.07.24 0 0 38
Helyes, 38 sztrovacsek! A szimpatikus csajok azok valóban fontosak :)))
38 Creative Commons License 1998.07.24 0 0 37
Azokat nem lehet kirúgni. Ki szimpatikus nekem? A jó csajok! Csak az érdekel most.
Én kérdeztem itt 2* olyat, hogy adjatok tippet szimpatikus újságíróra, vagy aki előtt tényleg le a kalappal. Azóta sem jött válasz. Vagy maradunk medwe Kacsa szintjén? De gondolkodom a válaszon.
Indi Creative Commons License 1998.07.24 0 0 36
Van-e valaki, aki szimpatikus számodra, 38 ?
Mert arról sem beszéltél még. Meg arról sem, hogy csinálnád Te. Az, hogy kirúgnád a komenistákat, az még semmi.
38 Creative Commons License 1998.07.24 0 0 35
Háát, meg lehet unni, az biztos. Már 74-ben nagyon untam őket és még mindig itt vannak.
HJM Creative Commons License 1998.07.24 0 0 34
38

Éntőlem addig, ameddig, ahogy neked tetszik.
Ha neked ez jólesik.

Csak én má nagyon úúúnom.

38 Creative Commons License 1998.07.24 0 0 33
helyesen: Volkswagen persze..
38 Creative Commons License 1998.07.24 0 0 32
HJM, 38 leszek very soon (gondoltad volna?). Én a jelenről rágódom, de nem kell elfelejtenem az előző 37 évet, ugye? Ugyanis ez is erősen bolsevik érdek. "Hagyjuk már a múltat!" Meg békéljünk meg, etc. Ők voltak a legnagyobb békétlenek, még egymást is akaszgatták. De Holocaust megemlékezést minden nap kapunk bezzeg! Meg svájci (!) és magyar bankokat, biztósítókat, a Wolkswagen gyárat még mindig lehet pumpolni.
Egyébként nem vagyok frusztrált, csak emléxem mindenre. Nekem semmi megleő nincs abban, hogy vöröses a maffia itt és most, de természetesen 80 év alatt jóval kevesebb jött össze nekik, mint a "fehéreknek". Nekem mindenestre elég volt ez a 80 év is és a következő pár évemet sem tudom nélkülük leélni már, annyira itt vannak mindenhol. Dehát "demokrácia" van..
HJM Creative Commons License 1998.07.24 0 0 31
Kedves 38!

Én még csak 49 vagyok és te mennyi?
(úgy emlékszem már mintha egyszer kérdeztem volna, csak arra nem, hogy válaszoltál-e;ha igen akkor bocs a feledékenyésgemért)

Csupán arra szerettem volna utalni, hogy vaCkor1 által írottakkal éertek egyet.

A történelmi tények makacs dolgok, pro és kontra is, eze lett volna a másik amire rá szerettem volna mutatni.

Én is nagyon szomorú :-(((( vagyok, hogy a mai magyarországon a mai magyarok (te is, én is) állandóan a múlton rágódunk (kell ez nekünk?), ahelyett, hogy a jelennel és a jövővel törődnénk.

De ha már rágodunk akkor legalább próbáljuk meg objektíven és tárgyilagosan.

Üdv:
HJM

38 Creative Commons License 1998.07.24 0 0 30
HJM, kevés volt a 80 év, ugye? :-(
HJM Creative Commons License 1998.07.23 0 0 29
Ej,ej kedves 38

Nem kéne tán annyira el- és meg- vakulva.

Intervallum és tárgyilagosság kérdése az egész.

Mert ha azt mondom, hogy 1990-98 között,
akkor se biztos az 1:1 -hez arány.

Ha az elmúlt 40-50 évet nézem akkor nagyon valószínű, hogy igazad vagyon.

De ha mondjuk az utóbbi 100 évet nézem akkor messze nem a bolsik vezetnek.

....és így tovább.

Ha a magyar állam létezésétől nézem, akkor már csak akkora a bolsik aránya, hogy tán elektronmikroszkóp se lenne elég hozzá.

Na és akkor ilyenkor mi van?

38 Creative Commons License 1998.07.23 0 0 28
OK, de tendenciájában és statisztikailag mégis több a vörös. Van magyarázat is rá:
Aki csal, az hazudik, aki hazudik az lop.
Nem akarok senkit megbántani, de aki MSZMP-s volt, az vagy balek, vagy puhagerincű, vagy kényelmes. És ott is volt egy mag, nevezzük elitnek, aki ha kell ortodox kommunista, de Rt felügy.biz.elnök, vagy londoni bankár akár 2 éven belül. Ettől még lehet pl. a bécsi püspök homoszexuális (értsd mindenki lehet bűnös), de mi itt Magyarországon ezt láttuk az elmúlt mondjuk 40 évben. És ezt is lenyeljük, csak miért kell még mindig a gőgös mindenttudásukat hallgatnunk? Pl. egy idézet "nincs alternatíva". Alig különbözik Sztalin mondásátol- "a kommunisták különleges emberek". Morálisan bomlasztott a legnagyobbat az elmúlt 40-50 év, pedig voltak egyéb károk is..
HJM Creative Commons License 1998.07.23 0 0 27
Kedves vaCkor1!

Egy megjegyzés a PS-edhez:
Vagy amilyent rá erőltettek a hatalomvágyó, paktumokat kötő politikusok.

A többivel egyetértek.

38 Creative Commons License 1998.07.22 0 0 25
1etértek. Természetesen nem arról van szó, hogy 700-800e ember ma burzsoá. Érdekekről, vagy balekságról van itt szó. Tendenciákról elmélkedtem, de mindenkit 1enként lehet minősíteni. De azért még emlékezhetek, hogy a mai bankárok és (naplopó? :-)) burzsoák annyira óvtak minket a kapitalizmustól, hogy egy németországi úthoz nyáron a KISZ titkárt kellett felhajtanom! És pl. pont ez a Műegyetemi KISZ-titkár ma a Szekeres szálloda történetében van exponálva. Hát most akkor érdekből volt KISZ-titkár (a Műegyetemen!), vagy érdekből kft-zik kétes alakokkal? És ez csak egy példa. Ha ezek a gönczik-szekeresek előbb tudják milyen jó dolog ez a kapitalzmus, lehet, hogy előbb élhettünk volna szabadabban? Vagy tényleg csak a Vörös Hadsereg nyomott el minket? Vagy az akkori szálláscsinálók ma is azok? Persze egyenként, egyénenként!
HJM Creative Commons License 1998.07.22 0 0 24
38

Nem kell csúsztatni.
Én csupán az elfogult és "dühös" kifakadásodra szerettem volna felhívni a figyelmet.

A volt MSZMP kb. 7-800.000 -es tagságában sokféle ember még a "madár" is előfordult.
Jelentős részük ugyanúgy mint ma "érdekből" volt a párt tagja.

Valóban nem véletlen tehát, hogy a "rendszerváltás" okán és kapcsán néhányat az új "tőkés"-ek között találhatunk, de ez még nem ok az általánosításra.

De az új hatalmi "elit" jónéhány tagja is beletartozik ebbe a körbe, akik most szintén csak saját "egyéni jövőjük" építésével vannak elfoglalva.

A dolgok (szerintem) soha nem tisztán fehérek vagy feketék, jók vagy rosszak.

A rendszerváltás politikai elitje, eddigi kormányai(beleértve a mostanit is) arányait tekintve, semmivel se maradnak el az "átkos" időszaktól, sőt jónéhény területen vezetésre tettek szert.

Mint már írtam, lehet, hogy itt vagy máshol, lényegtelen: szerintem mindenkit a tettei minősítenek.(engem is!)

Én ezt a lényeget láttam(látom) a "rendszerváltás csatornáját nézve".

És aki nem "vak" az világosan látja(láthatja), hogy mi a lényeg, mi a játék tétje.

Üdv:
HJM

38 Creative Commons License 1998.07.22 0 0 23
HJM mit mondasz ezzel? Az MSZMP hatalom részben, de jelentősen nem lett gazdasági hatalommá váltva? Vagy még konkrétabban, akik enyhén szólva óvtak minket a kapitalizmustól, ahol ember emberének farkasa azok most esetleg épp bankárok, vagy burzsoák? Ezt ne higgyem el a Népszabónak, amit "emberek" írnak? Vagy miről beszélsz?
HJM Creative Commons License 1998.07.22 0 0 22
38

Nem kötözködésképpen, de a lényeg azért ugye nem egyenlő a tényekkel.

Továbbá az általad hivatkozott források is "úgymond" emberi alkotások.

És bizony ezek az alkotások és a belőlük leszűrt lényeg nem mindíg egyeznek meg a saját(több mint 40 éves) tapasztalataimmal.
Számomra meg ez a lényeg.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!