Keresés

Részletes keresés

nézek Creative Commons License 2013.07.25 0 0 36

Úgy leült minden, pedig igencsak aktuális...

 

mi is van most? akkor mégsem annyi, mint szeretnénk?

helikeptor Creative Commons License 2008.07.26 0 0 35

Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni pontszámításban? A hivatalos alapján nekem 450 pontom van - a pontszám kalkulátor is ezt hozta ki. Én már régen érettségiztem, és azok alapján a két felvételi tantárgyból 5-ösre, ami 100%. / egyik nyelv a másik töri/. Van még egy felsőfokú  - C-nyelvvizsgám.

Az sms-ben azt írták, hogy nem értem el a ponthatárt, ami 446 pont.

Az első két helyen megjelölt szakok nem indulnak - ez az én formám-, a harmadiktól kaptam ezt az üzit.

Köszi a segítséget

VIOLA_ Creative Commons License 2008.07.10 0 0 34
A határidő elérkeztével párhuzamosan érdekes lehet, szvsz mégis méltatlanul kevés szó esett róla az utóbbi hetekben, hónapokban /a múlt héten egy intézmény nyomtatott tájékoztató kiadványában találkoztam először vele.../, holott - ha igaz - egyeseknél alapvetően befolyásolhatja a jelentkezés eredményét: az első helyen megjelölt szakok tényleg mérvadóak abból a szempontból, hogy végül azon a szakon mennyi állami hely kerül "kiosztásra"?
Tegyük fel, hogy egy szakra összességében is kevesen jelentkeztek, a febr. 15-i adatok szerint az elmaradt a korábbi statisztikáktól. A határeseten lévők közül, akiknek nincs ilyen-olyan pluszpontjuk, ezt észlelve első helyre tennék a szakot /illetve az eleve így választó kevesek meghagynák azt/, így ha a jelentkezők számában nem is, a finanszírozási keretszámot tekintve változna a szitu, ezzel márpedig az állami bekerülési esélyek is módosulnának. Szerintetek van/lehet még ennek jelentősége a mostani eljárásban?
Alhana... Creative Commons License 2008.06.21 0 0 32
Sziasztok! Itt kérdezem meg mert valamelyest kapcsolódik.. a diákigazolvány-igénylő csekket figyelmetlenségből már föladtam, mihelyt megkaptam a regisztrációs levéllel..:S Ilyenkor mi van? Más nem csinált ekkora hülyeséget?:) Újra igényelhetek majd diákot vagy rájönnek h véletlenül adtam föl? Köszi a segítséget
zizi55 Creative Commons License 2008.01.26 0 0 31

Én idén fogok érettségizni és a BGF-KVIFK-n a turizmus vengéllátás szakot fogom megjelölni első helyre... Remélem elég pontom lesz h fölvegyenek...

Tudom h a turizmus-vendéglátás most a legkeresettebb szak, de engem más nem nagyon érdekel, a törin és az angolon kívül nem vagyok annyira jó semmiből :S Matekból meg pláne nem.

 
öntőszacsa Creative Commons License 2007.07.26 0 0 30

Kedves Fórumozók!

 

Ha jól látom, akkor itt megszólalnak a most pályaválasztók is.

Tájékoztasson már valaki, legyen szíves, hogy mit lehet majd kezdeni ennyi kommunikációs, jogi és közgazdasági végzettségű emberrel? Mit fognak csinálni, ha végeznek? Miből fognak megélni? Eszébe jut-e valakinek, hogy termelő, műszaki területre jelentkezzen és ott tervezze a jövőjét?

[tomkeller] Creative Commons License 2007.07.25 0 0 29
Előbb elírtam a linket szal íme:Corvinus Egyetem Ponthatárai 2007-ben
[tomkeller] Creative Commons License 2007.07.25 0 0 28
Aki a Corvinusra jelentkezett annak itt egy kis esélylatolgatás a várható ponthatárokról
Corvinus Egyetem Ponthatárai 2007-ben
Angyalka35 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 27
  Tudna valaki segíteni ! Mi az a minimum pontszám amivel érdemes nekifogni a felsőfokú továbbtanuláshoz?

angin Creative Commons License 2007.02.19 0 0 26

 

Sziasztok!

 

Ha valaki érettségizett már elektronikai alapismeretekből emelt szinten, az jelezzen vissza, mert nagy segítségemre lenne!

Előre is köszi! Timi

Madelaine Creative Commons License 2006.10.12 0 0 25
Figyu,én honlapot nem tudok mondani,de megpróbálom leírni amit tudok:ugye az 500 pontos rendszerre gondoltál?A hozott/szerzett/plusz pontok megmaradnak.A hozott pontjaidból max 200-at szerezhetsz.Kiszámítása:add össze az a 2 uccsó év végi jegyeidet(az érettségi tárgyakét) és ezt szorozd meg néggyel.A szerzett pontokból is max 200-at kaphatsz:a 2 felvételi tárgyad pontjai(egyenként max 100-ahány százalék annyi pont)végül plusz pontokból max 100-at kaphatsz(felsőfokú 50 pont,középfokú 40,emeltszintű 40.de hiába van pluszpontokból estleg több mint száz,szigorúan 100 pont az,amit figyelembe vesznek.Remélem tudtam egy kicsit segíteni,bár nem pont a kérdésedre válaszoltam,de hátha ezzel tudtam segíteni másnak is ezzel.
Előzmény: k.sünike (23)
bbbarbi Creative Commons License 2006.09.08 0 0 24
Ha valakit érdekel a helyes táplálkozás, általános ismereti szinten a kémia-biológia,akkor érettségivel jelentkezhet a Pest Barnabás Élelmiszeripari Technikum,ingyenes OKJ-s képzésére(élelmiszeranalitikus technikus szak),mely 2 éves és szept.15.-éig még biztosan lehet rá jelentkezni,mivel csak októberben indul el.Kaptok nappalis diákot,ingyenes nyelvoktatás+számítás technikaoktatás,családipótlék,sőt jó jegyekkel felvételit nyerhettek a Corvinus Élelmiszeripari karára is. www.pestibarnabas.hu    tel:413-3710/40 vagy 342-7556,az iskola közel van nagyon az oktogonhoz
k.sünike Creative Commons License 2006.08.25 0 0 23
Hello!

Nem tudja valaki, hogy melyik ponthatárt kell figyelembe venni, ha két szakra jelentkezek? Én a DE-BTK-ra szeretnék menni, néprajz-pedagógia szakra és az érdekelne, hogy kell kiszámolni a ponthatárt, mert mindenhol csak külön láttam a ponthatárt. Remélem most nem kérdeztem hülyeséget. Szóval örülnék, ha valaki útba igazítana.
Azt is tudni szeretném,hogy az ún."régi"(eddig működő)rendszerben kiadott 87 pont az új (2007től érvénybe lépő)rendszerbe vajon mennyit jelent?!Vagy ha ezt nem is tudjátok,akkor esetleg azt valaki meg tudja nekem mondani hogy erről a bizonyos új rendszerről milyen holnapon találok infókat...
Előre is nagyon szépen köszönöm...
K.sünike
Dj Hood Creative Commons License 2006.07.29 0 0 22
Már meg van! Csak lusta vook!:) 95 pontom van elég szar!
Dj Hood Creative Commons License 2006.07.29 0 0 21

Hali

 

Ki tudná elmondani egyszerüen és érthetően, hogy lehet kiszámolni a pontjaimat?

Köszi előre is! ;)

Facélia Creative Commons License 2006.07.26 0 0 20
Juhhéé!
Felvettek a Corvinusra!

Facélia :)
Bosco Creative Commons License 2006.07.25 0 0 19
felvi.hu-n kellett volna próbálkoznod, ott azonnal segítettek...
Előzmény: miinex (18)
miinex Creative Commons License 2006.07.06 0 0 18

Többet NEM érdeklődöm! Nem merj te se! Ne merj valamiben bizonytalan lenni! Inkább cseszd el az életed.. fuuu de felhúztak.. Felhívtam az OKÉV szegedi kirendeltségét mert itt már semmi sem biztos, hogy az emelt szintű érettségi többlet pontját is külön kérelmezni kell többlet pontnak vagy automatikus (sejtettem, hogy automatikus, de mi van ha mégsem, cumi?)elkezdtem előadni a problámám, átkapcsoltak pár helyre, (gondolom mert ők sem tudták pontosan) valami hülye liba felvette, neki is mondom mire: "egy pillanat, adom az illetékest" háttérben: "ki az?" "nem tudom, valami HÜLYEGYEREK ÉRDEKLŐDIK"

 

 

 

no comment

Klemand Creative Commons License 2005.07.28 0 0 17

A Fidesz most nagyon lejáratja magát, amikor arról papol, hogy maximális 120 pontos eredménnyel nem lehet bejutni egy egyetemre. A 120 pont ugyanis most nem maximum, csak középszintű alap. Aki pedig felsőoktatási intézménybe akar bejutni, nem elégedhet meg a középszintű vizsgával. Ahogy eddig se lehetett bejutni az orvosira kitűnő érettségivel, természetes, hogy ez most is kevés volt.

 

Ami viszont kevesebb figyelmet kap, de többet érdemelne: A pontok elvesztették értéküket!!!

A 120 pont idén botrányosan könnyen összehozható volt! Pl. aki az ELTE jogi karára jelentkezett, s most büszke, hogy oda csak 135 ponttal lehetett bekerülni, gondolkodjon el, hogy is lehetett ennyit összehozni.

kezdjük a tavaly érettségizettel. Tavaly magyarból és történelemből jelesre érettségizett, matekból majdnem megbukott, kettese lett, s van egy középfokú nyelvvizsgája. Az év végi átlaga 3,6 volt. Na hány pontja van eddig az idei felvételin? 127. Ugyanis nem számít, hogy másból gyenge, csakis az a két tárgy duplázódhat, amit felvételiként megjelölt!!! Ez még ugyan így is nagyon kevés, de gondolt egyet, s jelentkezett idén szintemelőre magyarból és töriből.  Mindkettőn 35 %-os alig közepes eredményt ért el, viszont ez elég volt a plusz 7 pontok igénybevételéhez, míg a normál pontszámát a tavalyi jeles érettségi alapján 100%-osnak vették és ez  120 pontot ért.  Csak a két tárgy alapján!!! Na most hány pontja van így?  127+14=141!!! És mindenhová fölveszik!!!ű

 

de az idei érettségizők se sírjanak annyira.  Bár tényleg hátrányban voltak, nézzük csak meg alaposabban őket. Év végén 3,6 volt a kiszemelt páciens átlaga, ami ugye a gimnáziumban a gyengébbek közé számít. Magyarból és töriből négyese volt, de bátraké a szerencse, mindkettőből emelt szintre jelentkezett. Az érettségije jól sikerült, mindkettő jeles lett, igaz, csak nyolcvamvalahány  %-kal.  Erre nem is kapta meg a maximális 120 pontot, csak mondjuk 116-ot. Viszont kapott 14 plusz pontot, így 130 van neki. Mivel van egy középfokú nyelvvizsgája is, ami ma már szinte természetes egy jobb gimnáziumban, 137 pontja lett, s őt is felvették. vagyis ne essünk már hasra a 135 pontos határok előtt. Ezt ugyan kitűnő érettségivel, középszinten meg se lehetett közelíteni, de aki jól kalkulált előre, az közepes tanulóként is könnyen teljesíteni tudta.

waterfalls Creative Commons License 2005.07.28 0 0 16

Szerintem aki középszintű érettségitt tett, az jelentkezzen "középszintű" felsőoktatási intézménybe, és ne a jogira vagy az orvosira pl....

Aki pedig emelt szintű érettségit tett (persze megfelelő eredménnyel)+ gondolt az idegennyelv legalább középszintű megszerzésére, az nyugodtan jelentkezhetett az ún. "sláger" szakokra is.

Azt nem értem, hogy sokan sírnak, hogy kitűnőre érettségiztek, mégsem vették fel őket. A kitűnő érettségi véleményem szerint ma már alapkövetelmény egyáltalán a jelentkezési lap kitöltéséhez...

A ponthatárokat pedig azért állapították meg ilyen magasan, mert sokan értek el magas pontszámot.

Talán újra értéke lesz a diplomának, mert sajnos ez manapság nem nagyon mondható el.

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.27 0 0 15
Hát igen...

viszont azt gondolom senki sem várta, hogy sima érettségivel bármelyik menőbb szakra felveszik, hiszen ez korábban sem volt így.

Előzmény: kovesdirenato (14)
kovesdirenato Creative Commons License 2005.07.27 0 0 14
Mindenesetre elég érdekesen alakultak a ponthatárok. Volt ahol 40 ponttal emelkedett. Ennyit, azért nem emelkedett az oktatás színvonala. Méghogy az idén érettségizők hátrányba kerültek! Röhely! Szerencsére én tavaly bejutottam, ahova szerettem volna.
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.12 0 0 13
sziasztok mindenkinek

Nagylányomidén érik és felvételizik.
Az esélyatolgatások közt azt nézegettem, hog y kb, hányszoros a tuljelentkezés.
Én azt néztem, hog yaz összes olyan egyetem, ahol az a szak van. (jelen esetben biológus), összesen hány jelentkező van és mekora a keretszám. Igy kb másfélszeres a tujlelentkezés -ami nem magas szám -. Azt gondolomnem elég megnézni adott egyetem számait, hiszen nagyon nagy számu a kersztbejelentkezés.
Nektek mi a véleményetek? Ileltve a régebben bekerültek, ezt hogy látják?

Kinu Creative Commons License 2003.02.17 0 0 12
Sziasztok! Idén végzek a PTE-ÁJK jogász szakán. Szeretnék jelentkezni a BGF-KKFK diplomás levelező képzésére. Eddig annyit sikerült megtudnom, hogy a jelentkezőket a diplomák eredménye és a nyelvvizsgák alapján rangsorolják, és az elmúlt években folyamatosan 120 volt a ponthatár, de sajnos sehol sem tudom kideríteni, hogy pl. 2002-ben egyes diplomák hány pontot értek!És hogy van-e lehetőség felvételire?
Előre is kösz a segítséget!
lati Creative Commons License 2000.07.26 0 0 11
ELTE BTK pszichológia szakról szeretnék írni.. Csak annyit, hogy a kihírdetett ponthatár 101 volt a költségtérítésesen mindenhol kihírdetve (OMI honlap, index, népszabi, stb) azonban az egyetem 108-ról értesített ki, (ennyi a szak esti ponthatára is) BOTRÁNY nem??
Ökrös Csaba Creative Commons License 2000.07.21 0 0 10
Az Indexen letoltheto a teljes lista
el_mariachi Creative Commons License 2000.07.21 0 0 9
Pécsi pontok itt
Vanek Creative Commons License 2000.07.21 0 0 8
Hm, egyszerűen nem tudom megnyitni a www.felvi.hu-t.

Ha valakinek sikerül, az bemásolná ide a pontszámokat?

Előre is kösz

Vanek

Előzmény: ványa (7)
ványa Creative Commons License 2000.07.21 0 0 7
ponthatárok itt: Pálya.hu
GregTom Creative Commons License 1998.07.20 0 0 6
Mindenkit örömmel értesítek, hogy barátnőmet egészen simán vették fel a Közgázra (115 pont). Juhééééé!
Ezennel be is zárom ezt a topikot, hiszen a BLaci által közölt linken minden megtudható.

Udv, mindenkinek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!