Keresés

Részletes keresés

bean Creative Commons License 2015.08.23 0 0 133

7 hónapja szoktam le, biorezonanciával. Nagyon erős dohányos voltam, napi 1,5 dobozzal szívtam. Egy félórás kezelés után úgy szálltam le az ágyról, hogy nem dohányzom, és azóta sem kívánom a cigit.

Érdemes megpróbálni.

SolDurka Creative Commons License 2015.07.12 0 0 132

Én 30 évig bagóztam, és 3 nap alatt leszoktam a pohár víz technikával (ahányszor megkívánod a  cigit, iszol 1 nagy pohár forrásvizet).  Sokkal egyszerűbb volt, mint hittem, ha nem velem történik, nem hiszem el, hogy ilyen van. Persze könnyű cigit szívtam... Csak az első két hét nehéz,utána egyre kevesebbszer jut eszedbe a bagó. De a kudzu nagyon jó, én nem szedtem, mert nálunk horrorára van.

 

turcsis Creative Commons License 2012.12.13 0 0 131

Mostanában volt egy éve, hogy e-cigarettát szívok, három hónap alatt nullára csökkentettem az utántöltő folyadék nikotintartalmát. Azóta nikotinmentes, glicerin túlsúlyos, dohány aromás folyadékokkal hatalmas gőzfelhőket eregetek. Élvezem az egyre megbízhatóbb, többet tudó készülékeket és a változatos ízeket. Nem vagyok dohányszagú és környezetemet sem füstölöm fel.

 

Tüncy1257 Creative Commons License 2012.04.27 0 0 129

Csak utána van! Én ma fél éve szoktam le biorezonanciával és mindenkinek ajánlom! Ha érdekel nézzétek meg facebookon, facebook.com/egyseg, tudom, hogy nincs ingyen, de akinek van pénze cigizni, annak kell hogy legyen leszokni is, utána meg megtakarítasz legalább havi egy 10-est.

kutatás01 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 128
Tisztelt Fórumozók!

Keresek olyan 25-40 év közötti felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkező hölgyeket és urakat , akik jelenleg közepesen erős vagy erős dohányosok, de motiváltak a leszokás tekintetében.

Egy fókuszcsoportot szervezek,(ami egy csoportos beszélgetés, és kb. 1,5 órás) április 6. és 7. 18 órára Budapestre és keresek olyanokat, akik szívesen részt vennének rajta. Természetesen nem ingyen kérem mindezt.

Ha szeretnének részt venni a kutatásban, kérem hívjanak a 30/5875225 tel. számon vagy küldjenek sms-t!

Köszönettel: P-né Zsuzsa
kutatási moderátor

Ui: Előre is köszönöm a segítségüket!
Medvebarlang Creative Commons License 2008.08.22 0 0 127
Kedves Nóri! Te hogy állsz a leszokással?
Előzmény: Noral (125)
Medvebarlang Creative Commons License 2008.08.22 0 0 126
Üdv mindnkinek!

A Passzív Ház topicból látogattam ide, hogy megosszam veletek leszokásom történetét, bár ahogy elnézem igencsak halódik ez a topic.

2008. 08. 18-án (hétfő) 11 óra 28 perckor dobtam el az utolsó csikket. Ma volt hát a negyedik napja az elvonásnak.

20 éve cigizek. Mára eljutottam a napi egy doboz elfogyasztásáig. Többször abbahagytam már a dohányzást. Néhány napig sosem okozott gondot a nikotin megvonás. A csúcs 20 nap volt. Aztán valahogy mindig visszaszoktam.

Miért? Mert nem akartam igazán lemondani róla. Nem volt megfelelő motivációm.
Asszem most megtaláltam. Benne van az olimpia (sportolók akaratereje), a tervezett házépítés kontra bagóár, "azért is megmutatom a környzetemnek" bizonyítási vágy.

Hozzátartozik persze a dologhoz az is, hogy vasárnap kitört rajtam valamiféle nyári "influenza". Köhögtem, fájt a tüdőm, csak feküdni tudtam. Még beszélni se volt kedvem, mert rögtön elfogott egy köhögési roham. No persze a cigit azt kívántam, de veszetül. Csakhát egy fél szál eszívása is iszonyatos fájdalommal járt. (Az érdekes viszont az volt, hogy a slukkolás közben nem kellett köhögnöm. Mondjuk ismerős jelenség ez a dohányosok között: ha bizonyos ideig nem cigizünk, akkor ránk jön a köhögés, amit az első slukk elmulaszt.) A tüdőm azonban veszetül fájt. Itt hát az idő, hogy leszokjam a cigiről!

Jövőre tervezek egy kis nyári bungallót felépíteni az idén megvásárolt telkemre. Kb 6-700 ezrem lesz rá. A cigi mellőzésével újabb 150-180 ezret tudok hozzátenni. Ez bizony 25%-os fedezetnövekedést jelent! Ezért már megéri szenvedni. Nézem a reklámlapokat. Akciós egy permetezőgép - az is kell egy 400 négyszögöles telekre -(18 l, 5800 Ft). Ez bizony egy 10 napra elegendő csík cigi! Sokszor néztem már meg az emúlt négy napban ezt az újságot. Számtalanszor gyújtottam volna már rá - ó csak egy szálat alapon - de ez a közvetlen cél eddig mindig visszatartott. Slukkolsz vagy permetezel?

Szólottam anyámnak is, hogy leszoknék. Hát már hogyne fiacskám! Sokszor leszoktál már! Most aztán csakazért is megmutatom neki, hogy rendelkezem kellő akarattal "komoly" célok elérése esetén. Ha nem vagyok képes egy szenvedélyt abbahagyni, akkor hogyan is gondolom saját erővel a házamat felépíteni? Szóval magamnak is bizonyítanom kell. Van hát kellő motiváció, márcsak az idő tud bizonyítani pro vagy kontra.

A leszokásokban egyébként már otthon vagyok. 1995 június 25 óta nem fogyasztok alkoholt. Nos azt nem mondanám, hogy előtte alkoholista lettem volna, de az utolsó kilenc hónapban háromszor is előfordult teljes delirium stremens, úgyhogy ülve a rózsaszínű kádamban, úgy döntöttem többet nem iszok. Sikerült betartanom ezen vállalkozásomat. Nem volt nehéz. Elvonási tüneteket nem okozott.

Tavaly ezidőtájt szintén elkapott a mostanihoz hasonló kórság, de az 10 napra teljesen kiütött. Még a szokásos kávécskáimat se tudtam meginni, nem is szólva a hozzájuk járó cigi elszívásásról. Ha meg már 10 napig nem éltem a "káros" szenvedéjeimmel, akkor miért is ne mondanék le róluk? Nos a kávéról sikerült, pedig négy adaggal ittam naponta (ébredéskor, nyolckor, tízkor és ebéd után). Mit ne mondjak az elvonási tünetek kőkeményen jelentkeztek. 2-3 hónap is eltelt mire nem kívántam a kávét és még több idő mire a szervezetem újra megszokta a koffeinmentes életet. Szóval a koffein már nem alkohol.

A bagóra viszont secc perc alatt visszaszoktam. Kezdődik azzal ugye, hogy a megvonást követő 4-5. naptól megkezdődik a tüdő tisztulása. Egyre erősebb köhögési rohamokkal. Nos ez az esetemben ugye egybe esett a kiütöttségemmel, meg amúgy se tudtam, hogy a cigihiány vagy a betegség miatt köhögök-e. Amikor meg kezdtem végre magamhoz térni, egyre erősebb köhögési rohamok fogtak el a bagóhiány miatt. Az első szálak elszívása után ezen ingerek megszüntek. Úgyhogy visszaszokódtam.

Felhalmozódtak viszont tapasztalatok.

Megfelelő motiváció nélkül nem lehet leszokni. Ez lehet bármiféle cél. A pénz, esetleg megfelelni akarás magadnak vagy másnak. Az viszont tuti, hogy nem rágyujtani csak az igazán leszokni akaró tud. Nagyon könnyű elcsábulni és veszett nehéz azt megállni. Akarat, akarat, akarat!

Az első nap gond nélkül telik el. Hacsak nem számítjuk annak, hogy az ember nyelve és szája megdagad. (cukorka szopogatható) Egy-két nap után elmúlik.

A másodiktól egyre sűrűbben támad ingerenciája az ember fiának, lányának a rágyújtásra. Nikotinhiány. Nem elcsábulni!

Idegesek leszünk. Legyünk ennek tudtában és készítsük fel a környezetünket is erre. Kérjünk türelmet és megértést, de ne éljünk vissza vele.

Néhány nap eltelte után iszonyatos köhögési rohamok jelennek meg. Köhögéscsillapító enyhíthet, de a slejmnek fel kell szakadnia.

Nos ezen ismeretekkel felvértezve kezdtem meg a mostani akciómat. Vettem tapaszt, de nem használom. Ha kell majd ragasztok magamnak. Egyelőre boldogulok a használata nélkül is. Beszéltem háziorvosommal is. Ő valami pirulát ajánlott. Az agyban gátolja a nikotinfüggőségből adódó kényszert. Ára a cigiével vetekszik. (Mondjuk a tapaszé is. Nagy lenyúlás van itt a cégek részéről kéremszépen!) Mindegyiket akár három hónapig is kellene használni. Hát én inkább küzdök saját magammal! Nehogymá még fizessek is a leszokásért! Akarat kell ide semmi más.

Három bontatlan csomag ott figyel a helyén, egy bontott de meg nem kezdett (rá akartam gyújtani hétfő este, megbontottam a csomagot, de végül elálltam szándékomtól) a terszon várakozik, öt szál meg a dohányzó asztalon csücsül. Napközben szoktam velük vitatkozni. Egyelőre én állok nyerésre, de tudom, hogy a java csak ezután kezdődik.

Este többször elfogott köhögési roham. Most nem tudom, hogy ez a betegség utózengéje, vagy a tüdő tisztulásának kezdete.
Ég a nyelőcsövem. Fene tudja mi okból. Iszok rá tejet.
Izzadok mint a ló. Vajh ez is az elvonási tünet vagy csak beteg vagyok még mindig? Esetleg meleg van? :)

Minden esetre a mai napot leküzdöttem. Még össze se vesztem senkivel.
Pedig egyre sűrűbben kéne rágyújtanom. A kis ördög munkálkodik ott belül. De majd jól orrbakompromittálom!
Noral Creative Commons License 2008.07.21 0 0 125
Sziasztok!

Nórinak hivnak és most vagyok először ezen a fórumon. 10 éve aktivan dohányzom. Egy ideje már foglalkoztat a leszokás gondolata. Borzasztóan zavar, hogy mindenem cigi szagú. A ruháim, a kezem, hajam..
Reggelente fáradtan és "krákogva kelek". Mindig elhatározom, ma kevesebbet fogok szivni. Ma visszafogom. Mától nem kivánom... A végén persze sosem működnek a fogadalmak. Már elfelejtettem milyen nemdohányzónak lenni. Jó lenne leszokni és nem csak mondani.
Az az igazság, hogy borzasztó kevés akaraterőm van hozzá. :( Ezért is gondoltam arra, hogy kicsit körbenézek a fórumokon, hátha kapok valami jó tanácsot, hogy egyáltalán hogyan fogjak hozzá. Gondolom ezen a fórumon, mindenki hasonló problémával küzd, a szerencsésebbek pedig csak küzdöttek. Szivesen megvitatnám itt, hogy ki milyen sikerrel járt eddig.
Legyen szép napotok,

Nóri
scavoo Creative Commons License 2008.05.20 0 0 124
Sziasztok. Én is most készülök leszokni, mert már lassan 15 éve az életem része és még csak 31 vagyok. Remélem még nem késő, főleg, hogy hamarosan családgyarapítás lesz nálunk. Szerintetek hiányozni fog az érzés? (persze nem az első fél-egy évre gondolok, hanem a későbbiekre)
Előzmény: ehencsi (123)
ehencsi Creative Commons License 2008.03.06 0 0 123
Sziasztok! Én megpróbáltam nicotin tapasszal, valanmi sárga kis kapszulával(nem tudom a nevét), egyik sem ért semmit, csak mellékhatásai voltak. Ami nekem bejött a Kudzu. Fantasztikus!!! Kudzu-t mindenkinek!! Az első pillanattól segit, és mellékhatása sincs. Sok sikert mindenkinek. Ja, és az sem mellékes, hogy olcsó és csak 1 hónapig kell szedni 
Novatio Creative Commons License 2005.04.04 0 0 122

Szerintem a leszokás után kezdődik az igazi élet.

Amikor valaki elmondhatja, hogy leszokott, kisebb dolgokat is értékelni tud, mint például az ízek érzékelése, vagy a felszabadultság.

A bioexpress.hu dohányzás oldalon például egy tüdőrákos férfi tapasztalatai is le vannak írva, a leszokás után. Ajánlom mindenkinek aki kételkedik, van-e élet nemhogy a dohányzás, hanem a kialakult rák felismerése után.

tomajer Creative Commons License 2004.07.16 0 0 121

Szia!

 

Van nekünk, egy, "Hogyan szoktál le a dohányzásról" című topicunk!

 

Most nincs kedvem idelinkelni, keresdd meg plíz, ott minden kérdésedre választ kapsz, és mindig van ügyeletes, akinek zokoghatsz:-)))

 

Sokan vagyunk!!!

Előzmény: JoanPesci (119)
rali Creative Commons License 2004.07.16 0 0 120
Van.
JoanPesci Creative Commons License 2004.07.16 0 0 119

Helló Kaktuc!

 

V. félreértettél v. én írtam rosszul - ha az utóbbi, akkor bocsesz! Maga az elvonási tünetekkel abszolút nincs bajom - az antidohány bt. ezt elintézte! :) Úgymond testi tünetekre lettem volna kíváncsi - pl. gondolok itt hátfájás, fejfájás (ami azt mondják, fennáll) meg ilyenek!

 

Üdv:

Joan

Előzmény: kaktuc (118)
kaktuc Creative Commons License 2004.07.16 0 0 118

 

Tulajdonképpen nagy akarat kell, semmi más.

Hiányzik az biztos..., de ha jól le kötöd a figyelmed, akkor nincs baj.

Pótlásként az evés nem ajánlott, mert abból csak elhízás van.

Gyümölcs és rágógumi....

Előzmény: JoanPesci (117)
JoanPesci Creative Commons License 2004.07.16 0 0 117

Sziasztok!

 

Lenne egy kérdésem. Nekem most ez a 3. napom, hogy nem dohányzom - kedden voltam a párommal ennél az Antidohány Bt-nél. Az lenne a kérdésem, hogy nálatok leszokás alatt milyen tünetek jelentkeztek?

 

Thanks a válaszadást:

Joan

Timna Creative Commons License 2003.09.25 0 1 116
én egész nyáron a -16-ot vártam neked meg nem jó? :)
Előzmény: zoli2k3 (114)
kistotó Creative Commons License 2003.09.25 0 1 115
Most akkor mi van? Február 2-a óta senki sem élte túl a leszokást? Na!!! Ne bíztassatok ennyire!!!
zoli2k3 Creative Commons License 2003.02.02 0 1 114
3.hete a nemdohányzókhoz tartozom. sokkal jobb így élni. visszagondolva nem is tudom hogy lehetett azt csinálni amit, napi 1 doboz light, erkélyre kirohangálni, -16 fokban is, 1 gatyában vacogva stb. Mindenkinek azt tudom én is csak megerősíteni hogy megéri leszokni, nem lehetetlen, akarat kérdése, és menni fog!
GarneTT Creative Commons License 2003.02.02 0 0 113
nem lesz betiltva, csak az elnevezése (light)
Előzmény: magyarpolgar (112)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.10.01 0 0 112
Sziasztok,
Én most vagyok leszokóban.
Ez az 5. nap cigimentesen.
13 éve dohányoztam lightokat. napi 1.5-2 dobozt
Nemrég megtudtam, hogy a lightok sokkal veszélyesebbek. (kissejtes tüdőrák) Jövőre be is lesz tiltva az unióban.
Nos cigi kukába azóta nem gyújtottam rá.
Sőt ma voltunk ebédelni egy étteremben ahol nemcsak hogy zavart a cigifüst de kaparta a torkomat. A szagokról nem is beszélve.
Sokan írták az ivás+cigi hiánya gondot.
Én sörös vagyok és simán megiszom a korsót cigi nélkül is sőt finomabb.

Szurkolok mindenkinek.
én már érzem a gégémben a füstundort.

Tiborcsik Creative Commons License 1999.11.21 0 0 111
Na ja!
0626 Creative Commons License 1999.11.17 0 0 110
Én is erős dohányos voltam de már több mint 2 éve hogy leszoktam. Nagyon nehéz volt de végülis sikerült. Nehéz volt, hisz édesanyámék is szintén erős dohányosak voltak. Ezért úgy döntöttünk lemondunk-e káros szenvedélyről. Elmentünk egy orvos ismerősünkhöz és ő segített nekünk. Nikotintablettákat fogyasztottunk és sok csokit. Bár egy kicsit elhíztunk de a dohányzásról leszoktunk...
interpreter Creative Commons License 1999.10.20 0 1 109
Én is a leszokottak táborát erősítem. 10 évig szívtam a végén már kibontottam a napi 3. dobozt is....Nekem sokat segített, hogy a párom nem dohányos volt és bizony sokszor panaszkodott....és akkor még nem mondtam semmit :-)))
Kb 70 milliószor határoztam el hogy leszokom de soha nem sikerült.....egyszer elfogyott a cigim egy krimóban és én úgy döntöttem hogy nem veszek többet. kb 3 hónapig majdnem megőrültem.....utána kezdett javulni....én is híztam de csak magam miatt.. és mára 4 év távlatából azt mondom hogy már zavar a cigaretta füstje......de sajnos csak azért mert még ma is eszembe jut néha :---)))
csn Creative Commons License 1999.04.28 0 0 108
Atfutva a topicot, latom sokan leszokasrol irtak. Nagyszeru, lehet hogy divat lesz a normalis, dohanyfustmentes elet itthon? (is)

Szegyellje magat minden kepviselo, aki anno megszavazta azt a torvenyt, ami gyakorlatilag BARHOL, BARMIKOR engedi a dohanyreklamokat.

/na most nehogy felsorolja valaki, hogy 200 meter meg este 8 utan... mindenki tudja mit ert: semmit, es be sem tartjak./

tyutyus Creative Commons License 1999.04.27 0 0 107
Majd leszokom, ha lesz okom.
wotan2 Creative Commons License 1999.04.27 0 0 106
Két és fél hete nem dohányzom, és fogytam 6kg-t. Én vagyok a kivétel?
Han Solo Creative Commons License 1999.04.25 0 1 105
Csatlakozom a szurkolótáborhoz. :-)

Én sosem dohányoztam, de apám igen. Már jó régen leszokott (közel 20 éve), pedig volt a környezetében dohányos, azóta nemhogy nem kezdené újra, de ugyanúgy utálja a füstöt mint én.
Az ő módszere a köv. volt: tartott magánál 1 szál cigit, így megnyugtatta a tudat hogy ha nagyon kell, ott van, de annyira nem kellett hogy el is szivja, később meg egyáltalán (mert elmúlt a nikotin hatása).

Szóval az összes előny amit leírtatok igaz, az elhízás ellen pedig _mozogni_ kell_ (a dohányosok ugyanis megfigyelésem szerint a mozgásról is leszoknak mert 100m után kiköpnék a tüdejüket) ahogy FP mondja. A hízás egyébként attól is lehet hogy többet eszik az ember mert végre tudja élvezni az ételek teljes, valódi ízét.

_Csak_ a dohányzás (előtt és) után van élet! Minél előbb hagyja abba valaki annál kellemesebb és hosszabb! Hajrá leszokók!

Supercow Creative Commons License 1999.04.25 0 0 103
Én is dohányos volnék, már többször le akartam szokni kevés sikerrel. Szóval most olvastam egy lapban:
"Azok a férfiak, akik leszoknak a dohányzásról átlagosan 11.5 kilogrammot híznak."
Ez szerintem a "helyettesítő nassolás", illetve a pszichikai állapot megváltozásának az eredménye. Én így is megvagyok 100, mi lenne ha abbahagynám?? :))
originalqszi Creative Commons License 1999.04.25 0 0 102
Sajnos nincs élet a dohányzás után:((( én láttam CT felvételen:((((((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!