Keresés

Részletes keresés

casey Creative Commons License 2000.03.23 0 0 115
szinhazi felveteleket keresek videon.
foleg a vernaszt az uj szinhazbol
fizetnek is erte
akinek meg van (vagy akarmi mas) az lecci a casey@elender.hu-ra irjon
koszi
kezi
Előzmény: agamemnon (114)
agamemnon Creative Commons License 2000.03.23 0 0 114
Szeretettel várunk mindenkit a Magyar Színházi Portál megnyitóján a Bárka Színházban!

Színházi Világnap, Március 27-én délután fél három.

taxamet Creative Commons License 2000.02.14 0 0 113
Mire akarsz jutni? Á la milyen babérokra törsz?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 112
Most kezdtem el bénázni az extra.hu/kritikak c. oldallal. Nem tudom, mire jutok vele. Hali
mac-i Creative Commons License 1999.05.13 0 0 111
(Ui.válasz:Vannak, akik a Népi Rablét előadás-tól.)De hidd el megér egy estét, hogy a többin ne unatkozz.Sokáig gondolkodhatsz rajta. Ha érdekel nézd meg. Május 24-én és 26-án este 8-kor lesz.
MÁS
Bemutató előadás az ARTUS Stúdióban, május 19-én és 20-án este 7-kor.
HOLLÓFERNYIGES (nép-mese) c. PICARO produkció szereplők.:György Károly, Péterfy Borbála, Pinter Béla, Enyedi Éva, Deák Tamás
INGYENES. helyfoglalás: ARTUS--2090330, PICARÓ--06 30 2043499
Előzmény: Törölt nick (105)
BagolyMondja Creative Commons License 1999.05.13 0 0 110
lemy: egyszerűen bagolymondja@yahoo.com
Törölt nick Creative Commons License 1999.05.12 0 0 109
???
Egyébként ilyen tanmesékre udvariasan és sokat tudó arccal szoktunk vigyorogni. Nehéz velük vmit is kezdeni, mivel a megértésnek nyilvánvalóan egy más szintjére kalauzolnak, de csak az ajtóig.
OFF?
Előzmény: naplopó (108)
naplopó Creative Commons License 1999.05.12 0 0 108
Feleim. Ha bármelyikőtök készült volna 16-án, a szkénében megtekinteni a Szorítót, tudjon róla, hogy az előadás elmarad. 18-án, kedden lesz még egy belőle idén(?). Addig is egy idevágó koan: Egyszer a tanítvány megkérdezte Dzsosu mestert: -Mit tegyek, ha nincs semmi a tudatomban? - Dobd ki! - válaszolta Dzsosu. - Hogyan dobjam ki, ha nincs benne semmi? - Akkor vidd ki!
Törölt nick Creative Commons License 1999.05.10 0 0 107
Szia Bagoly! Írd ide az emiled címét, mert máshogy káptalan vagyok a transferre. Kösz
Előzmény: BagolyMondja (102)
Törölt nick Creative Commons License 1999.05.10 0 0 106
ELŐADÁS-ELŐADÁS-ELŐADÁS!!!

"MINTHA"

Aki szereti a fejét törni, miközben élvez, az látogasson el pénteken (máj.14., 18:30) a Műcsarnokba. Lesz ott egy előadás, melynek díszlete egy vasból szobrászó csop. (Block) alkotása. Nem fogtok csalódni. Én már láttam, és megint megyek. De azért nem írom ki magamra, hogy lemy, hehe!
Ui.: Utána várnám itt a véleményeket - milyen szép is lenne..

Törölt nick Creative Commons License 1999.05.10 0 0 105
Bizony Mac-i! A Mester és Marharépa igencsak jól sikerült előadás, ismerek egy Zsuzsa nevű lányt, aki a darab 10 éves fennállása alatt folyamatosan jelen volt. Scherrer Péter, Csák Zsolt fantasztikusan jók. Meg a többiek is, bocsánat. A Mesternek viszont igen kevés jut, igaz, a könyvben is. Üdv! Ui: ki undorodik tőle? A Schilling-féle Baalról inkább el tudnám ezt képzelni, de nekem az is tuti!
Előzmény: mac-i (104)
mac-i Creative Commons License 1999.05.08 0 0 104
Sziasztok!
Irtó klassz, hogy van ilyen fórum a neten. Infó, hogy a Mester és Margarita a jövő évadban már nem lesz műsoron. Tehát akit érdekell, talán be tud jógni, május 31-én este 7-kor a zártkörű előadásra. Ha ez első hallásra reménytelennek tűnik, akkor május 24-én és 26-án "barátkozzon össze" Deák Tamással vagy Péterfy Borbálával a NÉPI RABLÉT előadás után. Egyáltalán látta már valaki? Nagyon megoszlanak a vélemények az előadásról. De nem lehet elmenni mellette szó nélkül. Lehet utálni, undorodni tőle, így aztán lehet nevetni is. Egyébiránt a mostani alt. szín.feszt. ez a produkció nyerte megosztva.
Előzmény: Bagolymondja (-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.05.05 0 0 103
Eeyore! Sajna nem láttam. Az Újról meg osztom a méhlepényed. Ám tegnap voltam a Stella főpróbáján (Reviczky Anna, Nagykálóczy, Bubik, Botos, Galkó, r.:Robert Sturm), és azon, ha egy kicsit összeáll a tempó is, egészen hejde kis előadás lesz, bár nem az én stílusom, amikor a szereplők homogén emberi képletet mutatnak föl. (Vmi olyasmit értek ezalatt, ami a konvencionális színjátszást jellemzi: tiszta, egylényegű karakterek megjelenítése, illetve annak teljes "átélése".)

Bagolymo..!
Akkor megpróbálom átküldeni vhogy. Sajnos az egonos címemről kissé vacakul megy a dolog, nehézkes a küldés.

Előzmény: eeyore (101)
BagolyMondja Creative Commons License 1999.05.04 0 0 102
lemy!

Jó lenne, ha elküldenéd, egyrészt mert érdekel, másrészt mert megpróbálok csinálni egy homepage-et a stúdiónak, és oda felraknék minden kritikát.

Előzmény: Törölt nick (100)
eeyore Creative Commons License 1999.05.04 0 0 101
Nahát, hogy megélénkültek itt dolgok, mióta nem jártam erre.
Új Színház: amiket én ott láttam, azok nem vettek le a lábamról. 2 X 3 darab egyfelvonásosoz volt szerencsém, a Kelemen László Színkör (Gáspár, Eperjes, Bubik, Hirtling stb.) csinálta, és nem ők tehetnek arról, hogy olyan gyengusok lettek, hanem a rendező (Valló), akinek szemmel láthatóan semmi nem jutott eszébe. A színészek leginkább csak küzdenek. De én drukkolok nekik.
lemy:
A korábbi Baal-verziót láttad? Víg Háziszínpad. Elég ellentmondásos vélemények voltak róla, nekem nagyon bejött.
Sziasztok.
eeyore
Törölt nick Creative Commons License 1999.05.03 0 0 100
Akkor beletrafáltam. Szóval azokhoz tartozom, akiknek nem jön be az illető játékstílusa. De hát ezért nincs harag, ugye? Lehet,hogy nagy beleéléssel játszik, és akkor az is lehet, hogy épp ez a baj - lsd Diderot Színészparadoxonját. Üdv. Ja: kösz, ha tudok, elmegyek. Egyébként 'A stég'-ről írtam, ha érdekel, küldöm mailben.
Előzmény: BagolyMondja (98)
Jaegermeister Creative Commons License 1999.05.03 0 0 99
Gondolom tudjatok, hogy ebben az evben Miskolcon lesz a Nemzeti Szinhazak talalkozoja, azt hiszem maj. 18-tol.
BagolyMondja Creative Commons License 1999.05.03 0 0 98
lemy!
Dilettantuszékról elég sokat tudok, lévén október óta a társulat tagja, mondjuk úgy, rendezőszerűsége vagyok. Hogy belterjes lenne, mint kívülről érkező, és nagyjából befogadott személy, nem állítanám, de meg kell szokni néhány dolgot. Kérdés, a te információid honnan vannak, az talán sok mindent megmagyarázna. Érdekszövetségnek mindenképp nevezhető, de minden társulat, sőt minden baráti kör az IMHO.
Ami az illető lány játékstílusát illeti: van, akit idegesít, van, akit nem. Amikor először láttam, engem inkább az lepett meg, mennyire belülről játszik, ami nem is véletlen, mert saját karakteréhez közeli a szerep. Magának a személynek van egy stílusa, amit az ember vagy szeret, vagy nem: a kátékstílusa a személyisége.
Szeptemberben játsszuk még az Írást, ha teheted, gyere el azért.
Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 1999.05.02 0 0 97
Már megin én. Bocs, Mindenki. Ki látta 2 éve a Stúdió K-ban a "Jacques vagy a behódolás"-t? Homonnai Katalin..
Wozczek, Új Színház. Jó ötlet a térleválasztás szinte pusztán fénnyel (mert azért padlóval is). Tisztességesen összerakott előadás, de az én nézetem szerint 'nem szól akkorát'. A Bubik tényleg meglepetés. A tánc utalásos használása már kissé unalmas volt, valamint nagyon egyszerű, bár helyénvaló. Megpróbálom gyorsan leírni mire gondolok a véleményemmel. A darab etikai problémával, és a hit megélésének különbségeivel foglalkozik. Legyen, persze, lehet. Ám olyan tiszta, 'szimpla' kifakadásoknak lehetünk tanúi, melyek már távol állnak az áttételesebben, 'nehézkesebben' gondolkodó mai 'egyista' fiatalság egy részétől. Szóval nem igazán progresszív, persze maga a szöveg sem az. Ez egyáltalán nem baj, szükség van ilyen előadásra. Csak az én perverzióm annak hódol, aki a színpadon is tisztában van azzal, hogy ő most szerepet játszik. Ezt persze nem lehet elvárni a Wozcyektől. Szóval amikor egy db tisztában van azzal, hogy ő egy db, és ez le is jön a székek közé a fejekbe, akkor erekcióm van. Ehhez persze nem kellenek feltétlenül kiszólások. Az arc játék közbeni különös kettőssége. A kontroll, a tisztában levés. Elnézést.
Ki volt ott máj.1-án a Műcsarnokban a "Mintha" c. 20 perces megmutattatáson?
Törölt nick Creative Commons License 1999.05.02 0 0 96
Ja, Brumimaci! Azért vigyázzunk, nehogy gyanúba keveredjünk azáltal, hogy az alternatív jelleget a "kifimomult szimbolizmussal" túl közeli kapcsolatba hozzuk.. Ezek nem feltétlenül összetartozó fogalmak. Egyébként majd igyexem bejutni az általad említettek db-jaira. Csá!
Előzmény: Brumimackó (93)
Törölt nick Creative Commons License 1999.05.02 0 0 95
Brumimaci! Olvass el pár sorral lejjebb. Azok még mindig az alternatív színjátszás kategóriájába tartoznak. És ide tartozik a jó 10 évet megért 'A Mester és Margarita' is. Scherrer Péter -> keblemre!!! Szívmelengető játék (Pilátus), hiteles arckifejezés a Jezsuáéval együtt a végén - apoteózis pravoszláv kórusra. HAT!!! Scherrer látható továbbá a Művész Moziban a Jancsó-filmben. Megható kisembert alakít. A fazon egyszerűen kurvajó.
Előzmény: Brumimackó (93)
Törölt nick Creative Commons License 1999.05.02 0 0 94
Bagolymo..! Sajna 29-én Szkénén voltam (A Mester és Marharépa). De monddsza, mit tudsz a Dilettantuszékről? LÁttam 'A stég'-et. Jó ötletek, fontos gondolatok színpadra dolgozása stb, de az idősebbik lány szerepét játszó nőszemély kifejezetten idegesítő volt. Kellemetlen orgánum, túl lendületes, szinte néhol erőszakos játékstílus. És még ő játszotta azt a nőt, akibe beleestek. Szóval azért kérdem, mert állítólag ez a társulat eléggé zártkörű. megvannak magukban, nem szívesen engednek be már 'idegent'. Magyarul érdekszövetség, protko vagy amit akartok. Kár.
Előzmény: BagolyMondja (89)
Brumimackó Creative Commons License 1999.04.29 0 0 93
Sziasztok!
Érdekes, hogy az alternatív színház itt csak úgy bukkant fel, hogy valakik elhatárolódnak tőle. Miért? Télleg senkinek sem tetszik. Meg aztán most volt az alt.sz. szemle is. Láttam "idétlen alternatívkodást" is, de az Atlantisz, az Andaxínház, az OFF stb. nekem elég kifinomult szimbolizmust jelentenek.
Poohy Creative Commons License 1999.04.29 0 0 92
Mi volt az Új Színházzal? Eddig be volt zárva, vagy mi?

A Chioggiai csetepaté tényleg nagyon jó, én anno a nyilvános főpróbát láttam, szétröhögtem magam. Nem egy mélyenszántó, inkább kommersz,
de kiválóak a színészek (hozzáteszem, hogy én az Eperjes - Gáspár párost imádom :-) ), és persze Goldoni nem írt rossz dolgokat, persze nem mindegy, hogy kik és hogyan játszák, és hogy a rendező milyen truvájokat
rak bele.

Kérdezném, hogy látta-e vki a Szkénében a Szorító c. darabot. Érdekelne a véleménye.

kiscsillag Creative Commons License 1999.04.28 0 0 91
Kedves BagolyMondja! Megyek!!! ;)
Előzmény: BagolyMondja (87)
semmittudó Creative Commons License 1999.04.28 0 0 90
Megindult az Új Színház ! A Woyzeck baromi jó lett , a Derzsi zseniális, a
Bubik (!!!) meglepetés. Kis Csaba megint csinált "valamit".
A Kamondy Ági műsora se "semmi". Állítólag május végén előadják a Satie
22 órás zongoradarabját főiskolások és a Kornis felolvassa új darabját a "KÁDÁR-CSALÁDOT". No csak Új Színház. A Chioggiaira sajna meg nem kaptam jegyet,de azt mondják állati jó.Ki volt mostanában azon a környéken ?
Előzmény: Törölt nick (76)
BagolyMondja Creative Commons License 1999.04.28 0 0 89
Egyetemi Színpad: Szerb utca, a Jogi Kar oldalában. A Kálvin tér és a Ferenciek között megy a Kecskeméti utca, arról nyílik. Ott be kell menni egy udvarba egy építkezés után közvetlenül, az udvar végébemn van a Rhythm'n Books. Udvarban bal kéznél ajtó, oda be, ott porta, és rögtön jobbta színház.
Poohy Creative Commons License 1999.04.28 0 0 88
Bagolymondja: ha egy egészen pontos címet is írnál jó lenne, mert nem tudom merre van!

Köszi

BagolyMondja Creative Commons License 1999.04.28 0 0 87
Kedves színházasok! Holnap (29-én) este 7-kor az Egyetemi Színpadon megy a darabunk, Az írás! Őszig utoljára! Gyertek!
light Creative Commons License 1999.04.28 0 0 86
cidnek:tudom,hogy más. ezt mondtam én is,nem? A SZÍNHÁZ MÁS!ha látnék egy hypa-hypa darabot,abban is ott lennének az előbb említett külömbségek(ezt lemynek küldöm-puszika!-szia lemy!),hiába ágáltok. lemynek:bocsesz!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!