Keresés

Részletes keresés

Holdkooros Creative Commons License 2012.03.30 0 0 258

Meglehetősen rosszindulatú egy írás...

Előzmény: Törölt nick (257)
takacsi Creative Commons License 2012.03.30 0 0 254

Elnök=demokrácia....

 

Gyorsan felejtenek a balliberálisok.

Berzsián Creative Commons License 2000.09.05 0 0 253
Mindenki Árpi bácsija nemcsak a demokrácia őre, hanem kiváló talajjavító szagember is...
:-DDD

Ime a hír:

A talajjavító szakemberek kiválóságainak járó LÁSZLÓ-EMSZT Emlékérmet adományozta a Nemzetközi Láp- és Tőzegtársaság Magyar Nemzeti Bizottsága Göncz Árpádnak. A volt köztársasági elnök kedden a zalaegerszegi bányásznapon vette volna át a kitüntetést, ám betegsége miatt személyesen nem tudott megjelenni - közölte Tóth András, a bizottság elnöke. Elmondta, hogy Göncz Árpád azért kapta az emlékérmet, mert 1951 és 1956 között a Nemzeti Talajjavító Vállalat munkatársaként dolgozott. Tóth András hozzátette: Göncz Árpád a köztársasági elnöksége idején is sokat tett azért, hogy a mezőgazdaságban 1990 körül elhanyagolt talajjavítás újból fokozott mértékben folyhasson Magyarországon.

Ezt is köszönjük Árpi bácsi!

Tappancs Creative Commons License 2000.08.23 0 0 252
Magyar Bálint Mádl Ferencnél 2000. VIII. 22.
Magyar Bálint, az SZDSZ elnöke a következő levelet adta át Mádl Ferenc köztársasági elnöknek:
Tisztelt Elnök Úr!

Mindenekelőtt engedje meg, hogy gratuláljak köztársasági elnöki beiktatásához, és munkájához sikert kívánjak. Megragadva az alkalmat és élve az Ön beiktatási beszédében is kifejezett szándékával, úgy látom: lehetőség lenne arra, hogy most, új köztársasági elnökként megkísérelje feloldani azokat a közjogi konfliktusokat, amelyek politikai életünket bénítják. ...


Nocsak, nocsak, mit hagyott itt a régi köztársasági elnök?
Előzmény: Kyrell (-)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.08.07 0 0 251
Előzmény: Hormon Gyula (250)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.08.07 0 0 250
Alig fél napja ígértem meg valahol, hogy nem bántom többet Gönczöt, mint ahogy lemondása óta ezt nem is tettem. Rájöttem, hogy ezt csak a múltbeli ténykedésére szabad érvényesnek tartanom, hiszen egyre érik a gyanú, hogy ő is csak amolyan fodorgáboros módon fog visszavonulni a politikától.

Mert mit találok a mai újságban: Göncz személyes jelenlétével tünteti ki a tanévnyitó ünnepségen azt a XVI. kerületi általános iskolát, amelyet a Scientológia Egyházzal összefüggésbe hozott Meixner Alapítványnak nemrég adott oda a helyi szocialista többségű önkormányzat. Egyszerűen nem értem, minek ezt csinálni. Hiába gyerekek, meg sérültek, meg fenetuggyami, azért ez mindenképp kockázatos. Horn pl. hasonló helyzetben (Lágymányosi híd avatása) képes volt visszafogni magát.

jocó Creative Commons License 2000.08.03 0 0 249
Köszönjük ÁRPI bácsi!!!!!
Jó egészséget, hosszú, békés életet kívánok!!

Sok nyilt fórum nincs arra, hogy mi a "köz" elbúcsuzhassunk és megköszönhessük e 10 évet, ezért gondoltam, hogy itt talán helye van néhány kedves szónak is!
jocó

Orv Gyilok Creative Commons License 2000.06.02 0 0 248
Hehe
Öthetes Júzer Creative Commons License 2000.06.01 0 0 247
Nem hinném, hogy Aronsont érdekelnék a magyar választási elorejelzések...
Előzmény: Törölt nick (246)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.01 0 0 246
Ajjaj !
... és szegény Aronson tudja már ezt ?!
:o)))))
Előzmény: Öthetes Júzer (245)
Öthetes Júzer Creative Commons License 2000.05.31 0 0 245
"Én is itt voltam 1998 májusában és nincs szükségem Tóka Gáborra ahhoz, hogy pontosan emlékezzek, hogy az első forduló előtt a MIÉP 0,00%-on állt a Szondánál (is)."

Szomoróan kell közölnöm, hogy úgy látszik, erősen romlik a a memóriád...:

"(A Szonda Ipsos 4,5 százalékos eredménnyel számol a Magyar Demokrata Fórum esetében, azaz e pártnak is megvan az esélye arra, hogy bekerüljön a parlamentbe.) A MIÉP-nek valamivel gyengébbek a pozíciói, várhatóan a választók négy százaléka támogatja majd őket május 10-én. Megjegyzik: talán e párt eredményét a legnehezebb előre vetíteni, hiszen a közvélemény-kutatásokkal szembeni heves ellenérzéseik következtében a MIÉP rokonszenvezőinek egy része rejtve marad a pártpreferenciákat feltáró vizsgálatokban."

(Népszabadság, 1998. április 30.)

Előzmény: Pirítós (234)
frakkk Creative Commons License 2000.05.31 0 0 244
Jön dédnagyapu, aki csak Orbánnak iMÁDLi, mert nem engedi, hogy a parlamentben számoljon be az ország állapottyáról. A vigadóban nincs az a csúnya ellenzék, csak a Miép-Egységpárt (náci-kisbányász) nyálcsurgatók.
Remélem, sokan nem fognak rá szavazni az ellenzékből (meg a kisgizdáktól).
Előzmény: Messire (243)
Messire Creative Commons License 2000.05.25 0 0 243
Iden nyaron vegeter a groszfaternalizmus*! :)))

*Copyright Osszia'n, Magyar Nemzet

Törölt nick Creative Commons License 2000.05.12 0 0 242
Hallani, hogy nálatok a népszerüségi listán ott a szojuzban is Árpi bácsi lenni az elso helyen.
A minyiszterorezident lenni valami Kaszjanov, de ott hatalom nem lenni az o kezében. Puzyin lenni ott dorogoj tovariscs.
Itt lenni Árpi bácsi elnök de nincs hatalma. Remélem nem érteni félre: 6alma.
Küldeni sok puszit a csinos sok lánynak.
Előzmény: Protapopov Oleg (240)
Seki Waker Creative Commons License 2000.05.12 0 0 241
nalunk: Marketing Centrum
Előzmény: Protapopov Oleg (240)
Protapopov Oleg Creative Commons License 2000.05.12 0 0 240
Daragíj Seki bátyuska!

Akkorr van nektek sok süket respodentokok. Mert Bíró alkotmányszkíj lenni több, de prezident köztársaságovníj csak 1. Van premierminyiszter is csak 1, pedig lenni neki is hivatal. Csinálj kérdezz hangszóró bátyuska.
"Nálunk " van hol? Medián kutatovics?

Előzmény: Seki Waker (239)
Seki Waker Creative Commons License 2000.05.12 0 0 239
Daragoj tovarics Oleg!

Annyira azért talán tudsz magyarul, hogy az Alkotmánybíróságot nem téveszted össze pl. Németh Jánossal. A magyar közvélemény (legalábbis egy része) különbséget tesz a köztársasági elnöki intézmény és Gönc Árpád, mint politikus megítélésekor. Amikor azt kérdezzük a polgártársaktól, hogy mennyire bíznak egyes intézményekben, köztük a köztársasági elnökben, akkor rendre 6-9 ponttal alacsonyabb átlagokat szoktunk kapni az intézményi környezetben feltett kérdésre, mint a nevükön nevezett politikusok környezetében feltett kérdésnél. Mindazonáltal a köztársasági elnök, mint intézmény is nagyon népszerű, bár ebben a szövegkörnyezetben csakugyan néha az Alkotmánybíróság került az élre, és nem csak a Szondánál, hanem nálunk is.

Előzmény: Protapopov Oleg (238)
Protapopov Oleg Creative Commons License 2000.05.12 0 0 238
nonono goszpogyin Seki!

Én nem van polgártás! Nyugodtan mondj csak nekem továriscs. Igaz én van nyugdijasicseszkíj, de nekem adott soksok aranyérem párt.
Van nekem egy kérdés. Köztársaság elnök intézményben van hány személy? Tudod én nem ért rendesen magyar, és ha hall prezident, nem gondol hivatal + titkár + könyvelő +portás, hanem Árpád Árpádovics Göncz.

Előzmény: Seki Waker (237)
Seki Waker Creative Commons License 2000.05.11 0 0 237
Oleg polgártárs!

A Szondától idézett ábrádon én intézményeket látok, nem politikusokat.

Előzmény: Protapopov Oleg (233)
Seki Waker Creative Commons License 2000.05.11 0 0 236
Kedves Piritós!

Ne izélj mán, ennyire nem lehetsz értetlen. Árpi bácsi 80 pontos népszerűségi mutatója a Mediánnál pontosan azt jelenti, amit írtam róla. A Szondánál, meg nálunk más a mutatók értelme, de ezt már nem kezdem el magyarázgatni.

A politikusok népszerűsége összefügg a válaszadók pártpreferenciáival, de korántsem olyan autómatikusan, mint gondolod. Aranyszabály: sohase keverd össze egy párt támogatóit a párt tagságával, illetve vezetőivel, és füleg magaddal, ha Te is ugyanazt a pártot kedveled. Minden pártnak sokféle támogatója van. Én pl. ismerek olyan kifejezetten aktív MIÉP tagot is, aki kedveli és tiszteli Göncz Árpádot.

A Szonda adataiért mégiscsak meg kell keresned Tóka Gábort vagy a Népszabadság 1998. április 30-i számát, mert a honlapjukról nem lehet kiolvasni a hivatalos előrejelzésüket. (De látom lusta vagy hozzá, ezért holnap majd iderakom. Ma sajnos nincs nálam a könyv.) A táblázatban látható - jel nem nullát jelent, hanem adathiányt. Abban viszont igazad van, hogy nem volt szép a Szondától, hogy kivették az adatot.

Előzmény: Pirítós (234)
HAME Creative Commons License 2000.05.11 0 0 235
Elnézést, hogy újfent belepofázok ebbe a népszerűségi vitába.
Most az alanti kis kép hatására végipásztáztam a Median és a Sonda Ipsos honlapját. Egy árva malacfarknyi népszerűségi listát nem találtam.
Egyébként is mi az, hogy népszerűségi lista? Ilyent legfeljebb ifjúsági magazinok készítenek a kedvenc zenészekről, stb.

Politikusokról/pártokról/intézményekről elfogadottság/elutasítottság (megbiz/nem bíz meg, és hasonlók) felmérések készülnek. Egy oszlopot kivenni a felmérésből ostobaság, mert igen kicsi a koreláció az egyes oszlopok között. Mondhatnám csúsztatás Úgy interpretálni egy oszlopot, hogy 1.o=100-2.o, pedig csalás.

Egy politikusnak akkor pozitív a megitélése ha ha kisebb az elutasítottsága,az elfogadottságánál. De általában a "népszerű" frontembereknél mindkét mutató magas.

Hogy a témánál maradjunk. El tudok képzelni olyant, hogy valakinek 80% legyen az elutasítotsága igen kis "szeretet" mellett (Tocsik, Magyar fociválogatott, O.J.Simpson, Stalin, stb.), de fordítva ezt én is csak igen sikeres sportolóknál (előadó"művészeknél" nem) tudom elképzelni.

Előzmény: Pirítós (234)
Pirítós Creative Commons License 2000.05.11 0 0 234
Kedves Seki!
Lazíts!
Árpi bácsi 80-as indexe annyit jelent, hogy mindössze a jelenlegi 20% biztosan szavazó jobboldali utasítja el, mindenki más elfogadja őt: a 23% biztos baloldali, valamint az 57% pártpreferenciájáról nem nyilatkozó.

Az egyszerűen és prózaian nem igaz, hogy a nem-nyilatkozók mindegyike kedveli Árpi bácsit és örömmel látná a továbbiakban is. Hát hol vannak azok, akik például jobboldaliak, de nem nyilatkoznak pártpreferenciájukról? Vagy azok, akik ingadoznak? Vagy azok, akiket egyszerűen nem érdekel a politika és Árpi bácsi? Vagy azok, akik egyöntetűen elutasítják a politikusokat? Mert hogy ezeknek mind benne kellene lenniük az 57%-ban, de az index szerint ilyenek nem léteznek, az egész 57% egységesen Árpibarát. Ugyan már!

A Szonda adataiért, hadd ne Tóka Gábort keressem már meg (bár tényleg érdekel!). Ha pontatlanok az idézett adatok, akkor az egyesegyedül a Szonda Ipsost minősíti, ugyanis a homepage-ükön találhatókat idéztem.
Valamint.
Én is itt voltam 1998 májusában és nincs szükségem Tóka Gáborra ahhoz, hogy pontosan emlékezzek, hogy az első forduló előtt a MIÉP 0,00%-on állt a Szondánál (is).
Amint azt saját homepageük is bizonyítja.
A két forduló között, amikor már nagyon egyértelmű volt a blamázs, na akkor sikerült nagy nehezen kimutatniuk, hogy léteznek MIÉP szavazók.

RE: Biztos lehetsz benne, hogy sem a Tárki, sem a Gallup nem készített olyan politikus népszerűségi felmérést, amiben radikálisan mások lettek volna a sorrendek, mint bárki másnál. Ha készült volna ilyen felmérés, akkor tuti, hogy közölték volna valahol.

Igazad van, felejtsük el a véleményeket. Ezt is.
Hali,
Pirítós

Előzmény: Seki Waker (231)
Protapopov Oleg Creative Commons License 2000.05.11 0 0 233
goszpogyin Seki!

Neked lenni minek forrás? Ez van iz tiéd Sanda Ipse honlap. Én csak azért tett kép, mert Te esküdt anyósod életére, koztársaság elnök Papa Göncz van mindig első v kutatás.
Ha annyira vagy kiváncsi forrás, legyél Te nem glúpíj, nézni meg source, ott van img src szondaipszosz.

Előzmény: Seki Waker (232)
Seki Waker Creative Commons License 2000.05.11 0 0 232
Dárágoj Oleg!

Öszintén szólva nem egészen értem miért idézted ide ezt szép kis ábrát, de ha már ideraktad, nem ártot volna megjelölni a forrást.

Előzmény: Protapopov Oleg (230)
Seki Waker Creative Commons License 2000.05.11 0 0 231
Kedves Pititós!

A véleményeiddel most nem foglalkoznék (minek), de megint írtál néhány maflaságot. A Mediánnál azt jelenti a 80 pont, hogy a Göncz Árpádot ismerők 80%-a szeretné köztársaságunk jelenlegi elnökét a jővőben is fontos politikai funkcióban látni. 20%-uk pedig nem. Ok Te ebbe a 20%-ba tartozol, de ez nem ok arra, hogy kétségbe vond a másik 80% létezését.

A Szonda számait pontatlanul idézed. Például a MIÉP népszerűségének növekedését ők is jelezték a kampány finisében (hivatalos előrejelzésükben 4%-ot mondtak, és nem 0%-ot). Ha már ennyire izgat a téma, akkor tényleg elolvashadnád Tóka Gábor tanulmányát, aki nagyon alapos munkát végzett, és nem csak a '98-as előrejelzéseket veti egybe a tényekkel, de a '94-eseket és a '90-eseket is. Tóka Gábor tanulmányához mindössze annyi megjegyzésem van, hogy ő az eltérések abszlút értékét veszi a "pontosság" jelzésére. Ennél helyesebb az eltérések négyzetösszegével számolni, mert nagyon nem mindegy, hogy egy előrejelzés 5 pártnál téved 1-1 százalékot, vagy egynél ötöt.

Egy közvélemény-kutató intézet "komolysága" szerencsére nem a Te véleményeden múlik, hanem az intézet által végzett munkán szakmai színvonalán. A közvéleméyn-kutatás ugyanis egy szakma, és mind a Szonda, mind a Medián megfelel a legszigorubb nemzetközi szakmai követelményeknek is. Ez pedig teljesen független attól, hogy magánemberként milyen politikai nézetei vannak az intézetek egyes munkatársainak.

Biztos lehetsz benne, hogy sem a Tárki, sem a Gallup nem készített olyan politikus népszerűségi felmérést, amiben radikálisan mások lettek volna a sorrendek, mint bárki másnál. Ha készült volna ilyen felmérés, akkor tuti, hogy közölték volna valahol.

Előzmény: Pirítós (229)
Protapopov Oleg Creative Commons License 2000.05.11 0 0 230
Előzmény: Seki Waker (228)
Pirítós Creative Commons License 2000.05.11 0 0 229
Kedves Seki!

Összegezve mondandód elejét: lyól sejtettem a szoclib lapok házikutatóinak adatai alapján mondtad azt, hogy sohadesohasenki meg nem előzte Árpi bácsit.
Ugy tűnik Tárki, Gallup adatokról nem tudsz, valamint nem tudsz semmi egyéb "komolyan vehető" felmérésről. Kár. Egy kicsit jobban megalapozottnak éreztem volna Árpi bá indexét, ha a Gallup is és a Tárki is ugyanezt mondaná, de állandóan.
Én a Szonda és a Medián indexeit nem tartom komolyan vehetőnek. Hogy miért? (Lásd: 191. hozzászólás "Erre hirtelenjében azt akartam írni,… bekezdés. És esetleg ha vélekednél a 80-as index általam jelzett képtelenségéről.) Tudod kinek lehet a Medián által kimutatott népszerűsége? Például Kovács Koko Istvánnak. De nem Göncz Árpádnak.

A második kérdésemet arra vonatkozott, hogy vajon a az általad ismeretes népszerűségi indexek közül (Szonda, Medián) melyiket figyeled 10 éve. Ezexerint mindkettőt 10 éve folyamatosan figyeled, különben nyilván nem lyelented ki, hogy sohadesoha.

RE: 193. hozzászólásomban azért állítottam azt, hogy a Szonda előrejelzése volt a 2. legpontosabb '98-ban az első forduló listás eredményeire, mert ez tény. Ajánlott irodolom: Tóka Gábor tanulmánya a Magyarország Politikai Évkönyve 1999. című kötetben. 201. hozzászólásodban az összes megkérdezett körében regisztrált pártpreferenciákat vetetted egybe a választási eredményekkel. Ez biza maflaság.

Teljesen igazad van. Csúnya blamázs, de a Szondánál sajnos valóban az összes megkérdezett adatát idéztem.
De akkor nézzük a pártpreferenciával rendelkező szavazókat:

MSZP 34%
FIDESZ 26%
FKGP 18%
SZDSZ 9%
MDF 4%
MIÉP 0%

Valamint a pátrpreferenciával rendelkező biztos szavazókat:

MSZP 34%
FIDESZ 23%
FKGP 18%
SZDSZ 10%
MDF 3%
MIÉP 0%

Ehhez képest az első forduló listás eredménye:

MSZP 32,1%
FIDESZ 28,4%
FKGP 13,4%
SZDSZ 8,1%
MDF 3,1%
MIÉP 5,64%

És a listás végeredmény:

MSZP 32,92%
FIDESZ 29,48%
FKGP 13,15%
SZDSZ 7,57%
MDF 2,8%
MIÉP 5,47%

Hát ez még mindig nem az igazi. Viszont érdekes, hogy az MDF 3%-át képesek voltak eltalálni és kimutatni, a MIÉP több mint 5%-át viszont nem. Évek óta nem. Tényleg, hogy van ez?
Szoclib oldal túlbecsülése. A FIDESZ-nél, az FKGP-nél és a MIÉP-nél 5%os határon mozgó, illetve azt meghaladó tévedések. Ha a Szonda ezzel második lett, akkor az a szakmáról igen gyászos képet fest.

RE: Lehet utálni egyes közvélemény-kutatók (feltételezett) politikai nézeteit, de a komoly intézetek eredményeit kétségbe vonni negatív érzelmeid alapján kb. azzal egyenértékű, hogy nem veszel magadhoz esernyőt, ha egy randa coclib meterológus mondja: esni fog.

Sem a Szondát, sem a Mediánt nem tartom komoly intézetnek, ha a politikia célú kutatásaikról van szó. BTW mindekettő derűs időt lyósolt 1998 májusára a szoclibnak, aztán mégis milyen borús lett az a hónap nekik (mondhatom: nektek). Hát hogy is lehet hinni nekik ezek után?;-)))
Hali,
Pirítós

Előzmény: Seki Waker (228)
Seki Waker Creative Commons License 2000.05.11 0 0 228
Kedves Piritós!

Lazíts egy kicsit. A politikusok népszerűségét a Magyar Közvélemény-kutataó Intézetben kezdték el rendseresen "mértni" 1988 második felében. A Szondát és a Mediánt is ezen intézet munkatársai alapítótták, így bizonyos szempontból mindkét cég jogutód. Mindkét cég azóta is havi rendszerességgel méri a politikusok népszerűségét. A Szonda felméréseinek eredményeit havonta közli a Népszabadság, a Medián eredményeit pedig 2 havonta, negyedévente a HVG. A Marketing Centrum 1994 szeptembere óta készít rendszeresen politikai közvélemény-kutatásokat, és gyakorlatilag minden kérdőívünkön szerepelnek a politikusokra vonatkozó kérdések is. Eredményeinket azonban már jó ideje nem publikáljuk a sajtóban. Feltételezem, hogy ezzel így van a Tárki és a Gallup is. A dolgot kissé tovább bonyolítja, hogy a különböző intézetek más-más kérdésekkel "mérik" a poltikusok népszerűségét. A Szonda munkatársai arra kérik a válaszadókat, hogy iskolai osztályzatokkal értékeljék mennyire tartják rokonszenvesnek az adott politikust, a Medián azt kérdezi, hogy a válaszadó szeretné-e továbbra is fontos politikai szerpeben látni az illetőt vagy sem, végül a Marketing Centrum azt firtatja, hogy mennyire bíznak a válaszadók az adott politikusokban. Ezt azét fontos tudni, mert a számok nem hasonlíthatóak össze közvetlenül egymással, de azért a rangsorok bizonyos óvatossággal egybevethetőek. Ami pedig a lényeg: 1990 nyara óta nem látott napvilágot olyan komolyan vehető kutatási eredmény, amelyben nem Göncz Árpád lett volna az első.

Második kérdésedet egyszerűen nem értem, talán próbáld meg világosabban megfogalmazni.

193. hozzászólásomban azért állítottam azt, hogy a Szonda előrejelzése volt a 2. legpontosabb '98-ban az első forduló listás eredményeire, mert ez tény. Ajánlott irodolom: Tóka Gábor tanulmánya a Magyarország Politikai Évkönyve 1999. című kötetben. 201. hozzászólásodban az összes megkérdezett körében regisztrált pártpreferenciákat vetetted egybe a választási eredményekkel. Ez biza maflaság.

A Szonda megbízhatóságáról nem tisztem értekezni. Jelszó: a konkurenciáról rosszat vagy semmit :-) Kissé komolyabban: időnként vannak szakmai vitáim Levendel Ádámmal. Főleg amiatt, hogy a Szonda felmérései SZVSZ nem igazán érzékenyek. Ennek általában az a következménye, hogy az ő eredményeik kissé késve, és csillapitva követik a változásokat, a mi eredményeinkhez képest. Hosszútávon viszont nincsenek durva eltérések a számaink között. Lehet utálni egyes közvélemény-kutatók (feltételezett) politikai nézeteit, de a komoly intézetek eredményeit kétségbe vonni negatív érzelmeid alapján kb. azzal egyenértékű, hogy nem veszel magadhoz esernyőt, ha egy randa coclib meterológus mondja: esni fog.

Előzmény: Pirítós (227)
Pirítós Creative Commons License 2000.05.11 0 0 227
Kedves Seki!
Látom, csak sikerült válaszolnod a hozzád intézett kérdések legalább egy részére.

De ha már olyan lyól megválaszoltad ennek a Pethor gyereknek a tutit, ugyan tegyél már hozzá néhány egyéb inforámációt, amelyek ismeretében nem minősül luftbalonnak az egész.
1. Hány közvéleménykutató készít népszerűségi indexet ma Magyarországon és melyek ezek a cégek?
2. Ebből hány kutató népszerűségi indexét figyeli a Marketing Centrum (figyeled Te) 10 éve?

Csak azért kérdem, mert ha netán kiderülne, hogy mindössze a szoclib lapok házikutatói (Szonda és a Medián) alapján bizonygatod, hogy sohadesohasenki meg nem előzte Árpi bácsit, akkor tudod mennyit ér a bizonygatásod? Annál minden esetre lyóval kevesebbet, hogy alapja lehessen bármiféle felszabadult hangulatú "Na ugye!:-))))"-nak.

Valamint.
Esetleg válaszolj már arra is hogy 193. hozzászólásodban miért állítottad, hogy 98-ban a Szonda adta a második legjobb előrejelzést (persze utánatok), amikor a 201. hozzászólásomban jelzett adatok szerint távolról sem!
(Az adatok az adott cégek honlapjairól származnak.)
Szóval a saját honlapjuxerint Szonda suxx!
(Ez is csak azért olyan fontos, mert hogy most lyó és megbízható a Szonda, avagy sem.)
Hali,
Pirítós

Előzmény: Seki Waker (220)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.10 0 0 226
Köszönöm.
Előzmény: Seki Waker (220)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!