Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2002.02.19 0 0 33
ha joltom, mar nem
Előzmény: Utas2 (-)
HJM Creative Commons License 1999.01.05 0 0 32
Kedves Agyhalal!
(99-01-05 13:15)

Nem kívánok hosszú ideig időzni e témánál mert már nagyon elegem van belőle.

Évtizedek óta megy ez a cirkusz és IMHO amíg "jól oda nem csapnak közéjük" addig ez így is marad.

"Tegnap politikai kérdés" ma "közügy", csak a lényeg nem változik.
A sportra szánt pénzek "érdemtelenül" magánszemélyek zsebében kötnek ki.

Privát véleményem, hogy igenis rendet kell csinálni, keményen piaci alapokra kell helyezni az élsportot, még akkor is ha ez "átmenetileg" esetleg klubok megszűnésével is járhat.

És miért ne lehetne "húzóerő" egy fiatal tehetség számára az, hogy ha jól teljesít akkor külföldre szerződhet?

Az EU-ba megyünk, vagy nem?

A tömegsport maradjon az amit a neve jó értelemben jelent, és az élsport pedig legyen szigorúan üzlet.

Akkor talán egyszer majd(ha megérem) újra lesz kedvem kimenni egy focimeccsre, mert akkor reményeim szerint azt fogom látni, hogy a "fiúk" bizony ha kell-ha nem az utolsó percig erejükön felül, sportszerűen küzdenek.

Mindíg jó szívvel emlékszem vissza a soproni textiles csapatára akik amatőrként előbb a járásiban , majd később az NBII.-ben szívvel-lélekkel sportoltak.
De már ennek is vége.

"Az üzlet, az üzlet."

Cselekedjünk/cselekedjenek e szerint az illetékesek és ilyen vagy olyan jogcímen ne herdálják az adóforintjainkat!

Üdv. neked és ezzel részemről (egy időre legalábbis) nem ártom magam a sport(foci) ügyekbe, mert elkap a hányinger.
HJM

Agyhalal Creative Commons License 1999.01.05 0 0 31
Kedves HJM!

Örülök, hogy a tömegsport kapcsán egyetértünk.

Természetesen szerencsésebb állapot, ha a klubok meg tudnak állni saját lábukon is. De egy létező klub hatalmas értéket képvisel, veszni hagyni pénzben ki sem fejezhető. Egy új sportklub felállítása kb ugyanolyan macerás, mint egy egyetemé, megfelelő emberanyag hiányában pedig teljesen lehetetlen.

A másik dolog: egyrészt az utánpótlásnevelés jelenti ma a tömegsport egyik legnagyobb bázisát, az pedig egyesületi keretek közöztt folyik. Másrészt nem túl vonzó egy olyan klubnál (vagy épp egy olyan országban) sportolni, ahol nincsenek perspektívák (vagyis élvonal). Ez egyrészről a tömegsport hanyatlását is jelenti, másrészről pedig létrejön egy "brain-drain"-hez hasonló hatás, ami egyébként most is érvényesül: amelyik sportoló ér valamit, az külföldre szerződik. (kevés kivétellel)

A fentiek miatt továbbra is fenntartom, hogy a sport (benne az élsport is) közügy.
S ha nem lehet a profrsszionális labdarúgást egyből üzleti alapon működtetni, akkor célszerű legalább átmenetileg államilag is támogatni.

Hogy hosszútávon nem lehetetlen nálunk sem a profi foci, arra legyen Ausztria példa: jóval nagyobb pénzek mozozgnak kb hasonlóan gyenge bajnokságban.

De ha leépítjük (vagy hagyjuk leépülni) az élvonalbeli labdarúgást, talán sosem jutunk el újra még erre a szintre sem.

Érdekelne a továbbiakban is a véleményed.

Mozzarella Creative Commons License 1999.01.05 0 0 30

Kedves b.m.!

Nem tud írni, csak másolni.

krz Creative Commons License 1999.01.05 0 0 29
kedves utas2,

ket megjegyzes.

1. szerintem egy torgyi-nyilatkozat meg nem jelenti azt, hogy az ugy lefutott. torgyi eddig is eleg kemenyen allt ki tobb ugyben, aztan behuzta fulet-farkat. (lasd beacska esetet, pl.) ki nevet a vegen?

2. az adofizetok penzenek focira herdalasa valoban felhaborito, de akkor mar inkabb a dajcstomi mogott allok koncepciojaval tortenjen, mert igy van valami remeny arra, hogy egyszer csak nem kell tobb allami penz az "elfocira". torgyan csupan az eddigi osszes kormany gyakorlatat folytatna az fvm penzenek ket kezzel torteno szorasaval. en bizom abban, hogy vegul nem o marad pozicioban az ulloi uton.

ego Creative Commons License 1999.01.05 0 0 28
Én csak arra vagyok kiváncsi, hogy ez az ábrándos tekintetű Deutsch Tamás mikor veszi már észre, hogy Orbán folyamatosan megalázza.
Utas2 Creative Commons License 1999.01.05 0 0 27
T. tasztaltársak,

ma reggel a tv2 műsorában végre kimondásra került dagadt ügyvéd által az igazság. Miszerint a sportminisztérium foglalkozzon a sporttal, míg az intézmény (értsd FTC-létesítmények többek között..) igazgatásához jobban ért az FVM.

Lefordítom magyarra:

Kis D.T., megkaptad a játékszered egy újabb kirakat-minisztérium képében, de ne szólj bele a nagyfiúk pénzes játékaiba.

Ez utóbbit pedig (a klub pénzekkel való feltöltése) az adófizetők pénzéből történik.

Na ez sem háborít fel titeket???

És várom a választ alábbi kérdésemre:

Akkor most D.T. nem a "polgári oldal" érdekeit képviselte, hogy saját pártja is leszavazta...?????

HJM Creative Commons License 1999.01.05 0 0 26
Kedves Agyhalal!
(99-01-05 3:16)

Írod:
"...A sport támogatása közérdek. ..."

IMHO legfeljebb a tömegsport, melyhez minden állampolgár azonos feltételekkel fér hozzá, és nem az a "profit" a cél.

A foci esetében - hiába ez a legnépszerűbb! - már nagyon régóta (emlékezz csak Puskás Öcsi híres mondására: "...kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci...") a profit a cél.

A különbség csak annyi, hogy Puskásék "tudtak" focizni!

Hofival egyetértve: ha a mostaniak több pénzt kapnak akkor jobban tudnak focizni?
Fészkes fenét!
A mai magyarországi gyakorlat teljesen az ellenkezőjét igazolja.

b.m. Creative Commons License 1999.01.05 0 0 25
T. beszelgetok, csak kivancsi volnek, hogy ki ez a "speaker". Valaki csak "adja" ezt a szerepet, hogy legyen kivel vitatkozni, vagy tenyleg letezik? Arra gondolna az ember, hogy akinek ennyire nehezen tarthatoak a nezetei, nemhogy internethez nem fer, de meg irni sem tud.
b.m.
Agyhalal Creative Commons License 1999.01.05 0 0 24
A foci és az adó
A sport támogatása közérdek. És jelenleg a foci a legnépszerűbb sport Magyarországon.
Ha kell, kifejtem bővebben is.
Agyhalal Creative Commons License 1999.01.05 0 0 23
CAMEL!

Csak az edzőkről...
Varga Zoli mellett is tüntettek a szurkolók, ma is van olyan népszerű, mint Nyilasi Tibi, és edzőként se rosszabb, alighanem más okokból küldték el. Egyébként egyetértünk.

demus Creative Commons License 1999.01.05 0 0 22
Volt ebben a fradi körüli dologban egy olyan dolog, ami azért kicsit megijesztett. Torgyán nem fogadta el Csúcs jelentését ill. a vizsgálati eredményét, torgyán beszélt Szívóssal és Nyilasíval. Azóta egyik sem beszél, sôt Dalnokit, Novákot, Jakabházit (emlékeztek még rá öreg hokisok?)megfenyegették. Nyilasit a lakásán keresték fel iz´m bajnokok és arra akárták rábírni, hogy adja el a házát és menjen innen külföldre!
Errôl van szó. Ez egy alvilági módszer, a szó valódi és szoros értelmében. De elôtte Nyilasival Torgyán beszélt. Torgyánnak érdeke- valamiért, miért, azt ki tudja még- hogy nyil hallgasson. Nyil lakásán megjelentek az alvilági felbérelhetô figurák. Kérdés, ki bérelhette fel ezeket a figurákat? Valakinek kell kapcsolatnak lenni az alvilággal, és ez a kapcsolat a FKGP felé mutat. Ettôl féltem. Mert tovább gondolkozva, mióta lehet kapcsolata az alvilággal olyan személyeknek akik most a Fölművelésügyben vannak? Gondolom ezek a kapcsolatok nem újkeletüek. Tovább lehet gondolni, mert az elmúlt évek így már kicsit más megvilágításba kerülnek!
demus
camel Creative Commons License 1999.01.04 0 0 21
Előre le kell szögeznem, hogy zöldvérű vagyok. Edzőváltás(ok), vezetőváltás(ok), milliók hiányoznak, Csúcs-jelentések, "torgyanizáció"... Az igazság az, hogy a pénzügyi dolgokat, azt hogy ki túrt ki kit, ki nem szeretett kit... nem látom át teljesen.(átlátja valaki ?) Csak játék szempontjából mondom azt, hogy: a vargazolinak kellett volna maradnia. A BL volt a csúcs Novákkal.OK, vége. Utána, AEK Athén...Newcastle, gondolom aki fradista az emléxik. És hiába nem ment úgy a bajnokságban utána, de valamit elkezdett. És hülyeség volt csak a szurkolók miatt újra a Nyilasit visszahozni. Tudom, ő a "nyíl"... de most mondjátok meg: jobb lett ?
Jenwho Creative Commons License 1999.01.04 0 0 20
Csak 1 kérdésem lenne, hátha tudja valaki, igaz e a Bástya elvtárs vagy nem?
A világgazdaság helyesbített, de szerintem nem zörög a paraszt, ha a szél nem fújja.
Előre is köszönöm.
Én
Tamas Creative Commons License 1999.01.04 0 0 19
Pont ez a lényeg.

Menjen az egész balhé üzleti alapon, tegyen bele pénzt az, aki úgy érzi, hogy azt utána kamatostul visszakapja.

Gondolom, hogy pl. a Manchester sem állami támogatásból tartja el magát. Itt meg a Torgyán fog veszekedni a Deutsch T.sal, hogy a stadion a Fradié vagy az FM-é legyen, az Orbán meg büszkén jelenti be, hogy mennyivel több pénz jut majd jövőre a tolvajoknak.

Csak azt furcsállom, hogy a Viktorék állítólag legalább a focihoz értenek. Hmmmm.

Tamás

HJM Creative Commons License 1999.01.04 0 0 18
Kedves Tamás!
(99-01-04 22:00)

Maradéktalanul egyetértek veled!

Akinek kell az ilyen foci az fizessen érte, de ne az adónkból!

Aki meg keresni akar a focin az feleljen meg a piac követelményeinek és szintén ne a mi adónkból akarjon megélni!

Tamas Creative Commons License 1999.01.04 0 0 17
Gyerekek!
Nagyon egyedül vagyok azzal a véleményemmel, hogy az egész foci-brancsot el kéne zavarni a fenébe? A vezetőkért nem aggódom, vannak kapcsolataik, kapnak munkát akárhol, a játékosokat pedig visszaküldeni a grundokra, a kissrácok közé, hátha megtanulnak focizni? A jobb játékosok meg mennének külföldre.

Nem lenne válogatott. Na bumm, akkor mi van? Kevesebb idegbaj a tévé előtt, kisebb sör és cigiszámla, kevesebb csalódás. Nem lenne itthon foci-EB. Na még egy bumm. Ha metróra meg nemzeti színházra nincs pénz, akkor ilyen hülyeségekre se legyen!

Emlékeztek, amikor a Fradi kb. 600 millió Ft-ot kaszált a BL-ben. A következő év azzal kezdődött, h. a fél vezetőség elment nyugdíjba... vajon miből premizálták magukat???!!!

Az egész magyar focit egy feneketlen zsáknak érzem, amibe csak megy a pénz. És ezen nem segít sajnos a válogatott idei teljesítménye sem, mert sejtem, hogy csak szalmaláng.

Tamás

azigazitrebitsch Creative Commons License 1999.01.04 0 0 16
Miért gondolják sokan azt, hogy az államnak kell mindenhol rendet tenni? Kérdés, hogy ebből rend lesz-e?Történt-e bármilyen lépés a jobb működés felé?
Ott tartunk, hogy a miniszterek értenek ma is a legjobban a focihoz, akár az ötvenes években.
Torgyán jobban tudja, mint Novák, Varga, Nyilasi?
KI NYERT EZEN AZ EGÉSZEN?
Hogy lett pályaedző Simon Tibor?
Kinek az útjában volt a fent említett három edző?
Ha az edzők kihagynak a csapatból egy nagy befolyású, ámde kicsit gyenge játékos-kocsmárost, akkor ki lesz a következő pályaedző?
Miért fenyegették meg robbantással Dalnokit, Jakabházit, stb.?
Miért akarták Nyilasit az ország elhagyására bírni?
És utolsó találós kérdésem: Ki volt az, aki Portóban karlendítéssel köszöntötte a ma már kisgazda-csapat szurkolóit?
A válaszokat érdeklődéssel várom.
HJM Creative Commons License 1999.01.04 0 0 15

Na kérem itt a megrendelt link:Szabadi a gazda , ahogy a "kedves vendég parancsolja".
Arra az esetre is felkészülve ha már nem lesz elérhető, a biztonság kedvéért itt is megtalálható:Mazsolázás...(HJM 99-01-04 19:25).
Nehogy valaki is lemaradjon valamiről.


;-))
speaker Creative Commons License 1999.01.04 0 0 14
Picúr!

Tényleg egyszerű, de nem együgyű lélek vagyok. Ha a Torgyi feljelentést tett volna, ma hamut szórnál a fejedre, hogy üldözik a liberál-bolsikat. Ha minden ,az előző koalícíó alatt történt gyanus esetet most rögtön kivizsgálnának, akkora lenne a felháborodás a mult bűnei miatt, hogy ki kezeskedhetne a tolvajok testi épségéért? Nem veszed észre, hogy Torgyi csak a javatokat akarja? Majd szépen, sorjában.

speaker Creative Commons License 1999.01.04 0 0 13
Ki az a többek között Mátyus János?
picur Creative Commons License 1999.01.04 0 0 12
speaker ;) meglehetosen egyszeru lelek vagy :) azert aggodnak,mert ami ott folyik, az is kozpenzekbol muxik. es mivel csucs jelentese nyilvanossagra kerult, tobb olyan dolog van, ami enyhen bunugyi szaga van, drtj megsem tett feljelentest, sot, hagyta, hogy a feltetelezheto elkovetok szep szolidan lelepjenek. nohat nohat... :)
Mozzarella Creative Commons License 1999.01.04 0 0 11
Kedves Speaker!

Rám vonatkozik, hogy aggódom a fradi tolvajaiért?
Ha nem, akkor kire?
Ha igen, akkor kik a fradi tolvajai? Varga?! Nyilasi??

A "legújabban"-os részt pedig nem is értem. Kivéve, ha hozzászólásom minden szavát be nem helyettesíted abba a mondatba. Akkor értem.

A kérdésemre meg nem is válaszolsz. Tudod, a Mátyusosra.

Persze nem bántalak, hiszen csak a munkádat végzed. Csak ma még nem volt értekezlet.

speaker Creative Commons License 1999.01.04 0 0 10
Kedves Mozzarella!
Írod: "legújabban a Torgyi asszisztálásával"
A "legújabban" jelzi egész beírásod tényszerűségét, megalapozottságát és komolyságát.
Egyébként a fradi drukkerek mit aggódnak ennyit a fradi tolvajaiért?
Mozzarella Creative Commons License 1999.01.04 0 0 9

Speaker, válaszolj!

"A ferencváros labdarúgója többek között Mátyus János".
Ez a mondat nem tényszerű, megalapozott és komoly?

okoska2 Creative Commons License 1999.01.04 0 0 8
Tiszta marhasag hogy meg a Fradi is politikai ugy lett kis hazankban. Vagy inkabb rohely.

Ha tenyleg volt elsibolas (aminek eleg nagy a valoszinusege), akkor nem a Torgyan pubinak, hanem a birosagnak kene intezkednie. Ha volt bubugy es o nem tesz feljelentest, akkor neki is venni kene a kalapjat.

A magyar foci haza tajan meg szerintem az tenne a legjobbat, ha az egyesuletek vegre igazan profik lennenek. Vagyis annyi penzuk lenne, amennyit megtermelnek, egy pfeniggel se tobb es az allam nem engedne el semmilyen adotartozast, csak azert, mert az illeto klub mondjuk nagy multu. Szerintem egybol csokkenne a focistak penze is es egybol lenne osztonzes is, mert aki bena, az nem kapna jo szerzodest. De amig a csapatok nincsenek raszoritva a takarekoskodasra, mert allam bacsi ugyis besegit majd, addig semmit jot ne varjunk.

Mozzarella Creative Commons License 1999.01.04 0 0 7
Ja, és még egy, speaker

"A ferencváros labdarúgója többek között Mátyus János".
Ez a mondat nem tényszerű, megalapozott és komoly?

Mozzarella Creative Commons License 1999.01.04 0 0 6

Kedves speaker!

Ki a lila és a liba drukker az eddig szólók közül? csak kíváncsi vagyok.

Én speciel fradista vagyok. Ami nálam Nyilasit, Novákot, Varga Zolit jelent.
És nem ezt a sok tolvajt, Páncsiccsal, Szívóssal az élen, legújabban a Torgyi asszisztálásával.

speaker Creative Commons License 1999.01.04 0 0 4
Kedves Mozzarella!
Írod: "Többek közt az ő nevéhez fűződik a 600 milka elpárolgása. "
A "többek közt" jelzi egész beírásod tényszerűségét, megalapozottságát és komolyságát.
Egyébként liba és lila drukkerek mit aggódnak ennyit a fradiért?
Utas2 Creative Commons License 1999.01.04 0 0 3
Keresztkérdés:

Akkor mostan D.T. nem a kormány része?

Merthogyan le lett szavazva...

No ezt fejtsd meg, kedves szpíker?

A most indult játék neve: Ki a polgáribb a másiknál???
A játék szisztémája ismerős: kiszorítósdi...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!