Keresés

Részletes keresés

pkarola Creative Commons License 2010.07.29 0 0 230
Kiderült, hogy az Opera turbó működése miatt lettek szemcsések a képek o.O
:D
pkarola Creative Commons License 2010.07.29 0 0 229
Modemem van :-?
Előzmény: locsemege (228)
locsemege Creative Commons License 2010.07.29 0 0 228
Milyen neted van? GSM HSDPA modemet használsz esetleg? A mobil netkapcsolat esetében úgy tudom, a képeket a szolgáltató erősen tömöríti, nem azt kapod, ami a weblapon van.
Előzmény: pkarola (227)
pkarola Creative Commons License 2010.07.28 0 0 227
Helló
Most telepítettem az Opera 10.60-at. Eddig egész jó, de a képek nagyon szemcsésen jönnek be és fogalmam nincs, hogyan állíthatnám normálisra
Valaki tudna segíteni?
Koszi szépen! :)
Karola
locsemege Creative Commons License 2010.07.23 0 0 226
Minden böngésző ilyen. Az ostoba webprogramozók nem értik a web lényegét. Nevezetesen azt, hogy a tartalmat kell megírniuk, az oldalt a böngésző rakja össze például annak függvényében, mennyi szabad helye van. Nézd meg ezt az oldalt, kb. fél képernyő esetén már nincs vízszintes scrollbar.

Ugyanakkor sok oldal esetében kikényszerítik a horizontális méretet a "webfejlesztők" - tehát hozzánemértő kókányolók -, meg pixelre el akarják helyezni az objektumaikat, holott a HTML nem így lett kitalálva, s erre a böngésző nem tud mást tenni, mint az előírt szélességre renderelni, s marad a vízszintes scrollbar.

Tehát jó oldalnál mindegyik böngésző jó - mondjuk az IE-t nem tudom, mert az nem szabványos -, rossz oldalnál mindegyiknél lesz scrollbar.
Előzmény: lohn (225)
lohn Creative Commons License 2010.07.22 0 0 225
Létezik vmi böngésző, amit ha mondjuk a monitor szélessége harmadának megfelelo ablakba rakok, akkor csak függőlegesen tördeli az oldalakat? Azaz csak fel-le kell görgetnem, jobbra balra nem.
kexblog Creative Commons License 2010.06.20 0 0 224
Főleg Firefox , néha Google Chrome , IE csak akkor ha oldalt tesztelek....
locsemege Creative Commons License 2010.01.20 0 0 223
át kell jelentkeznem explorerbe

Miért kellene átjelentkezni? Szerinted nekem mennyi esélyem van Linuxon IE-t használni? Van élet IE nélkül, hidd el nekem.
Előzmény: vasmadár (222)
vasmadár Creative Commons License 2010.01.20 0 0 222
felhasználóbarát: amatőröknek is kitalálható működés, hasznos és érthető, ésszerű és működő szolgáltatásokkal... ez az opera, az összes többiben vagy szolgáltatások hiányoznak, vagy értelmetlen és törölhetetlen fölöslegekkel zaklatnak
a korlátozást úgyértem, hogy nincs benne a támogatott, preferált böngészők között és pl a multiply szolgáltatásai nem működnek.. át kell jelentkeznem explorerbe, szerkesztem aztán vissza, bár az ie sem preferált, de abban csak a webfordítás hasznos
Előzmény: locsemege (217)
horgolotucske Creative Commons License 2010.01.06 0 0 221
Locsemege köszi amagyarázatot nagyon nagy segitség volt!!
. Felhivtam a ma a windows suportot telefonon mert megint azt irta a gépem hogy rossz kulcsszámot adtam meg. Azt mondta a pasi miután nem sikerult a segitségével sem feljavitani hogy a lányom akié a gép volt eredetileg ujratelepitett valamit azért megtört a szám nem muködik. Köszölte hogy ö nem tud segiteni hanem hivjam telefonon a gép gyártóját ami HP majd ök adnak nekem mondta uj kulcs számot.Na a Hp-nél kijelentették hogy ök nem tudnak adni uj kulcsszámot. Beolvastam a cimkéket mind awindows cimkét meg a hp gyári számát de nincs nekik. Mire közöltem hogy az nem ugy van hogy én veszek egy cipöt és ha tönkre megy nincs felelösége az eladónak. A gép pedig nem cipö árban van két évig használtuk ugyhogy felellöséget kell válaniuk. De szépen elmagyaráztam nem veszkedtem ugy hogy meg is kuldi a HP a gép gyártója az uj windows cd-t postán csak az a baj hogy 3 hétig tart mert megrendeléssel kuldik.Ugyhogy ujra kell telepitenem a windows-t de ha szerencsém van akkor ideér egy magyarországi barátomtól a postán még elöbb egy windows cd és megoldodik minden probléma.Ma adták fel a postán magyarországból. Vannak még jólelku emberek meg igazi barátok örul a lelkem . Már csak 9 napom van hátra és kész a gépem bezárt a bolt.Olyan érzés mikor megjelennek a számok az uzenetben hogy hány nap van hátra mintha a saját kivégzésem lenne hehe.Jó lenne azért lementeni mindent a gépröl csomo képeim vannak amik fontosak meg minden.Köszike mégegyszer nagyon rendes vagy!!!!!!!!!!

Előzmény: locsemege (220)
locsemege Creative Commons License 2010.01.05 0 0 220
Arról továbbra sem beszéltél, hogy ez egy megvásárolt, legális Windows vajon, vagy egy valahonnan szerzett, másolt példány. Ha az előbbi, s nem tudod, mi a teendő, felhívhatod a Microsoft support-ot is, biztosan tudnak segíteni, gondolom, elmondják, hol keresd az aktiváláshoz szükséges kódot. Ekkor nyilván meg kell lennie minden papírnak, matricának, számlának, amely a Windows operációs rendszer vásárlása során hozzád került.

Ha a második eset a helyzet, akkor van még 10 napod, hogy például pendrive-ra lementsd a munkáidat, személyes dolgaidat, képeidet, dokumentumaidat. Illetve úgy tudom, ha veszel egy ugyanolyan operációs rendsdzert, mint ami a gépeden van, akkor nem kell újratelepíteni, hanem az újonnan vásárolt aktivációs kódjával aktiválhatod a már gépen lévő Windows-t. Bár ezekben a licenszelési dolgokban nem vagyok jártas. Például OEM Windows esetén a hardware-hez kötik az oprendszert, szóval nem tudom, akkor mi van, de ha frissen veszel egy ugyanolyan Windows-t, mint ami a gépen van, nyilván a Microsoft support megoldja a teendőket.

Amennyiben a helyzet az, hogy a Windows-od nem is legális, és nem is kívánod megvásárolni, akkor az a megoldás, hogy keresel ingyenes alternatívát. Ezek között mutattam egy lehetőséget. Arról van tehát szó, hogy letöltesz a netről valamilyen népszerű Linux disztribúció telepítő image file-ját, azt kiírod egy DVD-re image-ként - nem file-osan -, a gépet arról boot-olva telepíted. Előtte nyilván mindent mentesz, ami személyes adat, hiszen a winchesterről minden törlésre kerül.

A Linuxoknak azonban vannak előnyei, hátrányai a Windows-okhoz képest. Kezdem a hátrányokkal:

- nem futtathatók rajta windows-os alkalmazások. Tehát felejtsd el a Microsoft Office-t - Word, Excel, PowerPoint -, Internet Explorer-t, Outlook Express-t, a windows-os játékprogramokat. Ugyanakkor van OpenOffice - Writer, Calc, Impress -, használhatsz Firefox, Google Chrome böngészőket, Thunderbird mail klienst.

- hardware vásárlása előtt nem árt a neten tájékozódni, az illető hardware-nek van-e megfelelő linuxos támogatottsága. Az manapság már egyre kevésbé gond, de előfordulhat, hogy hirtelen megtetszik valami a boltban - mondjuk egy webkamera -, s otthon jössz rá, semmire sem mész vele. Ne feledd, az eszközök telepítő CD-jén az esetek jelentős részében csak windows-os és macOS-es driver-ek találhatók.

- nem túl nagy baj, ha vannak linuxos, unixos ismereteid. Vagy ismerőseid, akik tudnak segíteni. Szokatlan lehet például, hogy linuxon nincs C:, D:, E:, stb. drive, meg effélék. Csak alkönyvtárak, file-ok vannak, s mondjuk egy CD-n lévő file-ok is egy alkönyvtár alatt látszanak majd.

Ami az előnyöket illeti:

- nem kell küzdened a vírusokkal, kártékony kódokkal, nem kell vírusirtókat telepítened, használnod, mert a linuxok felépítése, használati módja, jogosultságkezelése, védelmi megoldásai - tűzfal, SELinux, umask - ezt nem teszik szükségessé. Azaz biztonságos.

- kéznél van mindenféle fejlesztői környezet, webszerver, ftp szerver, adatbázis szerver, Samba fileszerver, nfs szerver, meg sok egyéb, ami számítástechnikával kapcsolatos munkavégzést ingyen, legálisan elérhetővé tesz.

- a desktop használata itt is ugyanolyan egyszerű, mint Windows-on. Duplaklikk az alkalmazás ikonjára, aztán az alkalmazás elindul. Viszont van többféle ablakkezelő környezet, többféle desktop környezet, a különböző felhasználók akár más-más nyelven használhatják a felületet - mondjuk Te magyarul, a párod svédül -, van több virtuális desktop, mindegyiken lehet sok ablak, így el tudod szeparálni, hogy az egyik desktop-on dolgozol, a másikon netezel, levelezel, a harmadikon dokumentációkat olvasgatsz, a negyediket üresen tartod, hogy ne kelljen egyiken sem minimalizálnod az ablakokat, ha a desktop ikonokhoz hozzá akarsz férni. Ezen virtuális desktop-ok között szabadon lapozgathatsz.

- mindenféle design-os animációk is lehetnek megfelelő beállítások esetén. Akár gumiként nyúló, kocsonyaként rezegve helyükre kerülő ablakok. Ez jól néz ki, haszna kevés, de vannak hasznos dolgok is a megjelenésben. Használata nyilván nem kötelező.

- minden nagyon testreszabható. Némi utánaolvasás, tanulás, hozzáértés erősen javallott.

A képeid nyilván szabványos jpeg, png, gif formátumúak, ezeket a linuxos alkalmazások természetesen ismerik. Az OpenOffice az MS Office dokumentumokat meg tudja nyitni néhány nagyon elvadultan formázott dokumentum kivételével.
Előzmény: horgolotucske (219)
horgolotucske Creative Commons License 2010.01.05 0 0 219
Locsemege köszi nem fogadja el a zöld cimkén levö számsort ami a windows száma.Ha kicserélem amit te mondsz a fedora 12 re akkor eltunik az összes képem amitt megsporoltam meg minden amim van a gépen a wondows offise-tól? vagy megmarad nekem ? Köszi a segitséget.
Előzmény: locsemege (218)
locsemege Creative Commons License 2010.01.05 0 0 218
Már csak 10! ;)

Ez egy megvásárolt Windows? Akkor megvannak a papírjai, minden rendben. Esetleg nem legális? Akkor lejár próbaidő, utána nem tudsz belépni.

Ha nem legális a Windows, két út áll előtted:

- megveszed
- használsz ingyenes operációs rendszert. Én Fedora 12-t használok.
Előzmény: horgolotucske (215)
locsemege Creative Commons License 2010.01.05 0 0 217
A felhasználóbarátság szubjektív fogalom. Ami Neked az, az lehet, hogy nekem nem, és fordítva. Az Operát nem ismerem közelebbről, de nem igazán érint meg, mert zárt forráskódú. A korlátozást meg nem igazán értem.
Előzmény: vasmadár (214)
aranyláz Creative Commons License 2010.01.04 0 0 216
Nekem az Opera tetszik legjobban. IE-vel kezdtem, mint majdnem mindenki, aztán Firefox-ot is használtam, most már csak az Opera :)
horgolotucske Creative Commons License 2010.01.04 0 0 215
Elöször is Bolgog uj évet kivánok igy ismeretlenul mindenkinek itt a topikon!
Nagy bajba vagyok véletlenul találtalak meg benneteket segitségre van szukségem. Amikor bekapcsolom a gépemet feljön egy szöveg hogy 11 napom van hogy a windows XP-met aktiváljam.
Megnéztem lehet aktiválni a net-en meg otthonról is anélkul hogy regisztrálnáma vindows-omat.(De nekem nincs cd-m nincs számom.)Csak egy számot kér ami a windowsnak a száma ami nem tudom hol van a gépemen meg a gépet a lányomtól kaptam és fogalmam nincs hol lehet ez a szám. Tudtok segiteni? Es mi történik 11 nap után nem tudom használni a gépet? Bocs ha nem érthetö zagyva a dumam de én svédben lakom 25 éve nem nagyon tudom a kifelyezéseket a computerrel kapcsolatban mert mikor kiköltöztem ide akkor még nem volt nekunk házilag computer csak a munkahelyen. SOS!!!!!!!!
vasmadár Creative Commons License 2010.01.03 0 0 214
elképesztő, hogy az egyetlen normális operát korlátozzák, az összes többiben vmi elemi használhatatlanság van... a felhasználóbarátság ismeretlen?
Előzmény: locsemege (213)
locsemege Creative Commons License 2010.01.03 0 0 213
Szerintem az IE-t ne forszírozd, nem szabványos böngésző.
Előzmény: vasmadár (212)
vasmadár Creative Commons License 2010.01.02 0 0 212
az opera lenne a legkezelhetőbb, még nekem issss :) de ignorálja sok szerver és nem támogatott, talán azért mert nagyon jóóóó? IE használok mellette ha editor kell pl. képfeltöltés, szerkesztés stb. csak ezzel műxik, vagy a támogatott többivel, de a web fordítás leállt és nem tudom újra visszarakni az eszköztárba a gugli toolbárt, amiben a jelszómegőrzés és a fordítás is benne van.. miért lehet ez? engedlyeztem a beállításokban, a bővítményekben ...köszi
CFK MAN Creative Commons License 2009.12.01 0 0 211
Én mozillát a sok kiegészítő miatt, amivel pl egy csomó helyen reklámmentesen netezek.
toccata Creative Commons License 2009.12.01 0 0 210
locsemege Creative Commons License 2009.02.19 0 0 209
Azóta eltelt úgy 3-4 év.
Előzmény: Törölt nick (208)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 208

egyetértek!

 

Előzmény: Algopyrin021 (183)
locsemege Creative Commons License 2009.01.29 0 0 207
Vállalom a lúzerségem, ha az ezt jelenti! ;)
Előzmény: blogger (205)
toccata Creative Commons License 2009.01.29 0 0 206
ráadásul az IE nem szorul a védelmemre ...

... mert ő maga a tökéj. És minden használója részesül belőle.
Ámen.
Előzmény: Törölt nick (202)
blogger Creative Commons License 2009.01.29 0 0 205
Erre majd megkapod, hogy Linuxot a lúzerek használnak.
Előzmény: locsemege (204)
locsemege Creative Commons License 2009.01.29 0 0 204
Mégis, Wine-ra tegyem fel az IE7-et?
Előzmény: Törölt nick (202)
blogger Creative Commons License 2009.01.29 0 0 203
A legtöbb ember tudatlanságból használ IE-t, mert fogalma sincs róla, hogy van alternatíva.
Előzmény: Törölt nick (202)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.18 0 0 202
A FF 3 nagyon lassú, az IE7 sokkal gyorsabban jön be. Másik topicban is megírtam, de ide is beírom: nagyon ritkán találkozok olyannal, hogy valaki ne IE-t használjon. persze leht, hogy a sors fintora, hogy minden ismerősöm IE-t használ, elhanyagolható százalék a statisztikában, ráadásul az IE nem szorul a védelmemre ...
toccata Creative Commons License 2008.12.23 0 0 201
Opera.

Időnként Mozilla/Firefox/Seamonkey/Konqueror
IE csak a fejleszések során.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!