Keresés

Részletes keresés

Hovirag78 Creative Commons License 2014.05.28 0 0 37

Sziasztok! Valaki volt már  Fekete-tengernél Navodari Pescaresc campingban? Milyen ? Mi faházakba megyünk junius 30-án! Véleményeket várok! Köszönöm

chris.conen Creative Commons License 2012.04.29 0 0 36

Búvárkodás cápákkal Mallorca szigetén! Nyaralás közben Te is kipróbálhatod milyen a búvárkodás cápákkal Európa legnagyobb és legmélyebb cápákkal teli medencéjében. A Palma Aquariumban minden érvényes búvárigazolvánnyal rendelkező búvár részt vehet az East Coast Divers búváriskola által szervezett cápákkal búvárkodás búvártúrán. A búvárkodás közben egy kísérő ingyen kísérheti figyelemmel, fényképezheti vagy videóra veheti a cápákkal búvárkodás menetét a biztonságot nyújtó üvegfal mögött állva. A búvártúra után ingyenes belépő az akvárium területére.


Bővebb információt a cápákkal búvárkodás búvártúrákról az East Coast Divers magyar weboldalán olvashattok!

 

chris.conen Creative Commons License 2012.04.27 0 0 35

Sziasztok!

 

Minden kedeves nyaralni vágyó figyelmébe! Mallorca szigetén Porto Colom halászvárosban a dél-keleti partoknál idén megnyitja kapuit az EAST COAST DIVERS PADI búváriskola. A búváriskola rendekezik magyar búvároktatóval, így alkalma nyílik mindenkinek magyar nyelven búvártanfolyam elvégzésére akár nyaralás közben is pár nap alatt.

 

A búvárkodás iránt érdeklődők számára lehetőség nyílik egy próbamerülés során kipróbálni a búvárkodás közben érzett súlytalanság érzését, miközben a kék semmi közepén lebegnek a Földközi-tenger türkizkék vizében.

 

Akik az igazán kalandos nyaralás hívei, azoknak búvártúrák + szállás szervezésében is szívesen segítenek, így a búváriskola szervezésében kedvezményes szálláshoz juthatnak az érdeklődők a Bahia Azul Sport Hotel támogatásával.

 

Akik egy búvártanfolyam elvégzését tervezik a nyaralás ideje alatt, ők is bizalommal fordulhatnak a búváriskola búvároktatójához, mert érdekes búvártanfolyam + szállás csomagok közül választhatnak az érdeklődők!

 

Néhány érdekes program az East Coast Divers búváriskola ajánlatából.

 

Peter van Danzig - roncsmerülés, 30 méter mélyen fekvő  roncs, korallokkal, barrakudákkal, polipokkal és murénákkal benépesítve a többszáz kishal mellett.

Es Fred szigete - max. mélység 25 méter, barlangok és járatok a vízalatt, bizarr vízalatti sziklás táj, korallok, szivacsok minden színben, barrakudák és polipok portyáznak a sziklák közötti járatokban.

Cápákkal búvárkodás Európa legnagyobb akváriumában. 9 cápafaj között élhetik át az adrenalinban gazdag kalandokat a legmerészebbek a Playa de Palma stranánál fekvő akváriumban, míg az ingyenes belépővel rendelkező kísérő a medence üvegfalán keresztül figyelheti a cápákkal búvárkodás menetét. A cápákkal búvárkodás után igyenes túra az akváriumban, ami felejthetlen élményekkel gazdagítja a mallorcai nyaralást!

FÁNI * Creative Commons License 2009.08.02 0 0 34
Sziasztok!

Mi most megyünk először nyaralni Bulgáriába, szeretném, ha valamit írnátok róla. Milyen a part?milyen a hotel Rila? milyen árak vannak?. ... még ami fontos lehet.
köszönöm
Viki .
tfnapok Creative Commons License 2007.07.15 0 0 33
Meg kb mennyiből tudnék v.ki szerint átjutni szeptember közepén? Sajna nem teljesen értettem.
tfnapok Creative Commons License 2007.07.15 0 0 32
v.ki tudna nekem segíteni, hogy Rómából szardíniára, hogy tudnék eljutni legolcsóbban legegyszerűbben. Odáig már meg van, de a komp foglalását sem igazán értem, és hogy hogy jussak át, is törte a fejem.
lborli Creative Commons License 2002.07.30 0 0 30
Így van. A török ugyanolyan barátságos, mint a görög, sőt, ha megtudja, hogy magyar vagy, még inkább az. Csak a népzenéjükben van különbség. :-))
Előzmény: garage (7)
__Tibi Creative Commons License 2000.07.05 0 0 29
Köszi a tanácsokat. El Arenal az úticél, az megegyezik Playa de Palmával nem???
Nekem csak egy kétcsillagos szállodára futotta:-(((
Mondjuk nem ott akarom tölteni a napot.
Autót akkor mindenképpen bérelek és bejárom a szigetet.
Mégegyszer köszi.
Előzmény: cs_geza (27)
Master Szaki Creative Commons License 2000.07.05 0 0 28
Egy jó tanács: Ha valaki Korfura megy nyaralni, semmiképpen se busszal tegye. Hacsak nem akar tengeribeteg lenni a több, mint 7 órás szakadékmenti szerpentinezéstől.

A márkát viszont jobban váltják, mint itthon. Érdemes márkát(DM) váltani, és helyben átváltani Drachma-ra.

cs_geza Creative Commons License 2000.07.05 0 0 27
Mallorca....extasy, emotion, oh-oh-oh...It's Mallorca!

:)))

Tavaly ott voltunk 2 hetet, 3*os hotelban, a Playa de Palman (Palmatol kb. 10 km keletre). Szupi hely, oriasi setany (5-6 km) vegig barok, uzletek, ettermek, palmafak, rengeteg turista, legtobbje nemet, azt hallod mindenhol (nemet slagerek, stb). Hatalmas ejszakai elet. Strand: lassan melyulo, homokos. Delutan mar koszos, napolajos a sok neptol.
A sziget szep, de semmi extra, Korfu, Kreta es Santorini utan ujat nem mutatott. Bejartuk kocsival (egy hetre kb. 16000 ft volt, juli 10-16ig) egy Fiat Seicento, legkondis. Ez vmi akcios ar volt, de masutt sem lett volna tobb 20.000nel.
Van csuszdapark (rengetegen vannak!!!!), szafaripark (elefantshow), delfinarium (foka- es delfinshow, papagajshow), etc. Vegyel egy utikonyvet (par szaz ft, Berlitz pl) es nezz vegig mindent!
A hotel ahol laktunk, egy tragedia. kb. mint a legszakadtabb magyar kolik. A tobbi 3* hotel _sokkal_ jobban nez ki.
Ha nem a Playa de Palmara megy, szamits ra, hogy kisebb a szorakozasi, vasarlasi lehetoseg, az arak is (nehol) magasabbak, sziklas (lehet) a tengerpart, es a kirandulasok is hosszabbak (Alt. Palmabol indul minden ut).

Jo pihizest!

Előzmény: __Tibi (26)
__Tibi Creative Commons License 2000.07.05 0 0 26
Aki volt már Mallorcán írhatna nekem róla valamit (mit ne hagyjak ki, milyenek az árak stb.). Jövő héten ugyanis oda megyek nyaralni.

Előre is köszi!

Hofeherke Creative Commons License 2000.06.28 0 0 25
Szia Planney!

Mi két éve voltunk Sp. o. déli részén, Andalúziában, ami gyönyörű volt.

Linket nem tudok beszúrni, de annak idején egy rövidke élménybeszámoló félét készítettem róla. :-)
http://www.nexus.hu/szilvia/andaluzia.htm

Csodálatosan szép vidék!

Hofe

Előzmény: Planney (24)
Planney Creative Commons License 1999.03.01 0 0 24
Valakinek vannak spanyolorszagi elmenyei? En efele orientalodnek....

Planney

Olle Creative Commons License 1999.02.28 0 0 23
Most már 3. éve Orebic-Viganj-Korculára megyünk nyaranta. Kevesen mennek le odáig, a Peljesac félsziget (majdnem) végén található. Surfosok vannak lent Viganjban, de van egy búvár bázis is, van egy elsüllyesztett roncs és különben sziklás az egész. 15 óra út. Letenye-Zágráb-Karlovac-Split, utána alternativ. Mi este indulunk 10felé, másnap 12 ott vagyunk. Apartman 20dm per kop. Van kamping is. Kaját jó ha viszel, mert drága lent. Korcsulára át lehet menni bérelt csónakkal.
Szélviszonyok : 70%os (mult nyáron megszívtuk), 2 féle szél, 6-8,5m2 vitorla. Múlt évben leégett a félsziget, valami buzi turista miatt. Ha kell több info irj, van telefonszám meg minden.
Dun Ringill Creative Commons License 1999.02.27 0 0 22
Azért arra kiváncsi lennék, az idén visszajön-e az a fehér cápa az Adriába... Tényleg, mi lett vele, tudja valaki?
robicsek Creative Commons License 1999.02.27 0 0 21
bocs, kihagytam a http:// -t.

most jó?
Előzmény: Vanek (17)
Samu Tamás Creative Commons License 1999.02.27 0 0 20
Hi!

Én voltam Olaszo. északi részén, tényleg nagyon drága, de ahol voltam ez nagyon szupeer volt.Iesole az Velencétől pár km.. Ott van európa leghoszabb sétáló utcája(nem is mentem végig) a kikőtőből van hajóút Velencébe, sok ott a magyar az egyik kempingben (csak nemtudom melyik az) . Van ott egy park Aqualandia :minigolf, óriási csúszdák, medencék...stb.És nem utólsósorban nagyon szép hely.A tengerpartot nemnagyon figyeltem csak fürödtem.De tarisznyarákból nagyon sok van.
Kitty Creative Commons License 1999.02.27 0 0 19
En mar bejartam Europa szinte osszes tengerpartjat, de a Spanyol volt a legszebb, legolcsobb, legkulturaltabb, ott is a best Mallorca. Istenien lehet buvarkodni. Tavaly Gorogben jartam, de nem kivanok meg egyszer abba a koszba, dragasagba visszamenni. Az odafele vezeto uton egy normalis wc-t sem lehetett talalni, nem beszelve a macedon hatar viszontagsagait. Olaszorszag meg egyszeurn DRAGA!!!
Meg Horvatorszag..
Monthy Creative Commons License 1999.02.26 0 0 18
Az én kedvenc helyem Rovinj.
Az Isztriai félszigeten található Horváthországban. Maga a város is szép, de a tengerpartja mindenen túltesz.
Én alapvetően megőrülök az állatvilágért, és amit ott láttam azon majdnem elélveztem. A tenger minden négyzetmillimétere nyüzsög a különlegesnél különlegesebb kis dögöktől. Rettenetes mennyiségű hal, de olyanok hogy elötte azt hittem ilyen hal nem létezhet, ráadásul közöttük úszhatsz. Az elmaradhatatlan tengeri sünök akik miatt csak szandálban lehet úszni. Találtam sok tengeri uborkát, háromféle tengeri csillagot, töménytelen rákot köztük tengeri pókokat és egyet amit azóta sem találtam meg szakkönyvekben de úgy nézett ki mint egy paradicsom, csípett meg medúza, engedtem el halászcsapdából tintahalat (őrült jó amikor betintázik). A legszebb a tenger egy kisebb sziget mellett volt közel Rovinjhoz (hajóval kellett menni) de a nevére nem emlékszem.
A nem tengeri élővilág is csodálatos volt - hatalmas zöldgyíkok, a vízben kormoránok, a bozótban teknősök, csak skorpiót nem találtam bárhogy is kutattam.
A város maga is szép hely ráadásul sok a szórakozási lehetőség is. Csak drága.
Ha valaki kermpingben lakik akkor szerintem olyan harminc negyven rugó közöttire jön ki a szállás benzin két hétre. Címeket viszont nem tudok.
cső

Monthy
Vanek Creative Commons License 1999.02.26 0 0 17
Robicsek!

Nem megy a link (hmm hmm. lehet, hogy mi rontottunk el valamit...)
Megismételnéd?

Kösz
Vanek
robicsek Creative Commons License 1999.02.26 0 0 16
Vanek,
1. olcsóbb
2. nézd meg pl itt
ennél nyílván van olcsóbb, de orientálódni jó.
Előzmény: Vanek (15)
Vanek Creative Commons License 1999.02.26 0 0 15
Tényleg jut eszembe. Nem tudja valaki, hogy hol és mennyiért lehetne bérelni egy hatszemélyes járgányt? Hátha olcsóbb mint két külön auto.

Apóca!
Hogy kell-e azt nem tudom, de feltétlenül érdekelne. Küldenél további infót. (akár mailben?). A búvárkodás nagyon vonz, biztos imádnám, de asszem az nekem túl drága. Sajna maradok az "egylevegős merülések" kategóriájánál.
Köszi

Vanek
Apóca Creative Commons License 1999.02.26 0 0 14
Wanek! Adria, KRK sziget. 5 óra alatt odaérni.570 km pestről.
Ha kell, van apartmann telcsi, kb. 20-25 márka/fő/éjj.
Buvárbázis közelben, segítek, magyaroknak 10% kedvezmény, forint is jó.A szállás szép, 150 méterre a tengertől. Ha kell, szólj. /csak nyaraló vagyok én is, nem utazási iroda/
Dun Ringill Creative Commons License 1999.02.26 0 0 13
Én Törökországgal megvárnám, mi lesz az Öcalan-per vége... Mert lehet, hogy elszabadul a pogol(gép), terroristák körében nagyon népszerűek a túristalátványosságok...
Előzmény: egy ember (12)
egy ember Creative Commons License 1999.02.26 0 0 12
Ebből spanyol, vagy Olaszo. nem fog összejönni. Ott nagyon sok a mellékköltség. Drága az autópálya, benzin, múzeum, kaja, stb.

Horvátország, Szlovénia még reális, de egyre drágul.

Görögo.-val érdekes a helyzet. Sok jót hallani róla. Az én benyomásom szerint a görögök nagyon rafináltak és igenis kiszedik a nyaralóból a pénzt!

Én is Törökországot javallanám. Románián és Bulgárián át könnyen megközelíthető. Fiataloknak szuper, mert sok kalandot kínál, nem veszélytelen. Szeretik a madzsarokat, testvérnek tekintik, kevésbé verik át. Ha teszel egy-két rokonszenv megjegyzést a muzulmán szokások iránt, úgy viselkedsz, vagy veszel egy török sapkát, elolvadnak... Tele van természeti és történeti szépséggel, szinte ingyen. Szuper a kaja és nagyon olcsó. A szállással viszont sok a zűr, nagyon óvatosnak kell lenni. Ha 4-6-an vagytok, akkor könnyebb a helyzet, lányoknak nem javallt, vagy ha igen vegyenek fel kendőt, esetleg köntöst és mondják: madzsar müzülmán. Ezt imádják, a feleségem eljátszotta Isztambulban - százak loholtak utána... ( Mert ugyi nem akart feltűnést kelteni... ) Mindenesetre imádták. Sajnos én is.

A háló legyen Veled.

Ember
Előzmény: Vanek (2)
Dun Ringill Creative Commons License 1999.02.26 0 0 11
Nem kell könyvet venni... Itt a Lonely Planet on-line.

Szlovéniát csak javasolni tudom, Koper vagy Isola fantasztikusan néz ki.
Előzmény: Mackó (5)
laca55 Creative Commons License 1999.02.25 0 0 10
Szia Vanek! Ha esetleg az Isztria nyugati partja mellett döntenétek - Porec, Vrsar, Rovinj - akkor tengernyi infoval segíthetlek. Ami mellette szól: 8 óra alatt ott vagy, gyönyörűűű, és még mindig olcsóbb, mint az olaszoknál.
Vanek Creative Commons License 1999.02.25 0 0 9
Köszi emberek, de kicsit konkrétabban ha lehet. Helyiség - megközelítési útvonal stb...
X polgártárs Creative Commons License 1999.02.25 0 0 8
Vanek,
a Földközire ne menj veszélyes...
Ha ragaszkodsz a kocsihoz, akkor Görögország a top, a horvátok se rosszak, csak drágák, viszont közelebb van és kellemesebb az út is.

x polgár- és utazótárs
Előzmény: Vanek (-)
garage Creative Commons License 1999.02.25 0 0 7
Vanek úr,
menj el Törökországba. Egy kicsit messze van, ráadásul a román, bulgár szerb megaláztatást is el kel viselni, de garantáltam megéri. A DNY-i tengerpart, Szmirnától lefele, Rhodosz-szal szemben gyönyörű, a tenger átlátszó, öblök, sziklák, miegymás és vannak egész érintetlen részek. Rulez, mint az egész ország. Szeretik a magyarokat, nem olyan drága, csak hát oda el kell jutni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!