Keresés

Részletes keresés

psymon Creative Commons License 2008.05.09 0 0 1675
Üdv Mindenkinek!

Egy technikai problémával fordulok hozzátok. Remélem tudtuk segíteni benne!
Van egy 1x1-es (1out/1in) MIDI interface kábelem amivel egy grooveboxot és egy MIDI kontrollert szeretnék a géphez csatlakoztatni és azt elérni, hogy a grooveboyot és a ReBirth -öt egyszerre tudjam irányítani a kontrollerrel (persze mindegyiket másik csatornán) és közben a grooveboxszal synceljen a program.
A pobléma az, hogy a ReBirth csak egy forrásból képes MIDI-t fogadni. A grooveboxból csak akkor megy ki a MIDI clock ha az interfész kábel inje a groovebox outjára van kötve. Ilyenkor viszont (mivel a program csak a MIDI clockkaot veszi) sem a grooveboxon keresztül nem tudom vezérelni a ReBirth-öt a kontrollerrel, sem pedig úgy, ha simán rákötöm a gépre USB-n keresztül. Ha a groovebox thru-jára kötöm az interfészt és a kontrollert az in-jére, akkor tudom vezérelni a ReBirth-öt és a grooveboxot is egyszerre, csak épp nem megy ki MIDI clock.
Szóval a kérdés lényege az lenne, hogy van-e olyan program (pl. MIDI OX, vagy valami ilyesmi), amivel lehetséges megoldani azt, hogy a két külön bejövő MIDI jelet (clock a grooveboxból és a kontroller egy külön USB-n ), egyszerre érzékelje a ReBirth? Ha valaki tud ilyenről és el tudja magyarázni a megoldást, légyszi írjon!
Előre is köszi!

üdv:

psymon

u.i.: a hangkártyám egy SB Live! KX-szel, ezért is írtam ide. :D
Velar Creative Commons License 2008.05.07 0 0 1674
Problémám megoldódott...
Velar Creative Commons License 2008.04.26 0 0 1673
Tiszteletem!
Hogyan lehet elérni, hogy stereo mp3-at 5.1-re küldjön a winamp (vagy legalább a Media Player)? A régi hangkártyám eleve ezt tette, de a mostani Creative SB Audigy 7.1 nem. A stereo az legyen stereo, gondolja. Előre is köszönöm sagítségeteket.
(Bocsi, ha rossz helyre írtam, de ez tűnt a "legfrissebb" fórumnak, aminek azért köze is van valamennyire a kérdésemhez).
Kaszarobert Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1672
Két bemeneti forrást, csak akkor tudnál külön kezelni a kártya belső szintjén, ha külön lennének digitalizálva. Ezt pedig vagy a digitális bemenetekket is használva, vagy a kártyát kiegésszítve a bővítőkártyával tudod megcsinálni szerintem.

Viszont olyat tudsz tenni, hogy egy winamp hangját, és egy bemenetet összekeversz, illetve külön-külön effekteled őket. Gondold végig, ez azért több mint amit várnál!
Ezt a kx projektben tök jól beállíthatod. Egy fxmixerbe beviszed a ac97 bemenetet az első potira, másodikra a winamp(egyébb zenék:nem tudom hogy híjják) kimenetét és az fxmikszer kimenete megy a hangszórókhoz, vagy felvételre, vagy amire akarod.
Beteszel még egy effixmixert, és ebbe is beviszed a bemenetet egy sávra másikra a hangokat. Ennek a kimenete effektekbe megy(pl:reverb kórus dinamik komresszor torzító) melynek kimenetét beviszed az első mixer egyik bemenetére. Így állíthatod a két csatornára jutó effektek értékét a harmadik potival, a második fxmixeren pedig azt állíthatod, hogy a winamp, illetve a mikik külön-külön mennyi effektet kapjanak.
Persze biztos van ezer féle más megoldás is...


Más:

Én most olvastam végig először a fórumot, egy picit már viccesek néha a problémák. Én úgy látom, hogy a kxprojectdriver nagyon sok problémát ma már kiküszöbölt ezekből.
Sajnos a linkek nagy része már rég nem mutat sehova, így egyre kevesebb infó szerezhető be erről a kártyáról, amit én 1999-óta használok, zenélésre és (Live!value),
és sajnos nem nagyon van lehetőségem lecserélni sem. Illetve azon gondolkozom veszek mégegyet. A 24bites live! okat mindennek lehet nevezni csak live! oknak nem, sem emu, sem normális driver nincs hozzájuk. Szerintem a Creative cég a mai napig nem tanult meg programozni. Addig amig egy kxproject öt megás két perc alatt felmegy és mindent tud, addig a Creativé megeszi a géped. Sajnos az audigy SE sem jó zenei célra,egy nagy átverés, s a kxdrivert az xfi-hez sem használhatod, mit tud akkor az xfi amit a többi nem tud? Én egy Emu kártyáértért 20000 forintot soknak tartok, bár még nem próbáltam de ha ott is a gépem processzora számolja a vst szintiket, és a bemenetek száma is kettő akkor minek! Még valósabb játékhangokat? De hát ha valaki hangkártyát vesz nem azért teszi ma ezt, mert zenélni akar. dolby7.8.9.1... Meddig megy még? Inkább lenne mégegy bemenet!!
A mai napig nem tudtam megállapítani, hogy a Live!value-n van e digitális in!(állítólag a tüskesoron több is van) És oda beköthetem-e egy másik value kimenetét?

Egy szó mint száz, ez egy nagyon jó kártya, (24 bites társai néha csak csengenek bonganak) s akinek bármilyen ötlete van, hogyan fejleszthető az írja ide, s ha ráakadtok linkekre melyből tényleges dolgokat tudni meg a kártyáról, nem csak a fényképe van fent, illetve századik tesztje, tegye be a fórumba! Kapcsolási rajzok, programozás, tüskesorok kiosztása stb

Pesze ez a creativ honlapján, még véletlenül sincsennek rajta a régi dolgok:(
Csak az új megtévesztésre épülő típusok...

(csak még egy gondolat: Bármely forgalomba került Roland szintetizátor, kézikönyve leírása letölthető a honlapjukról egy regisztráció után. Ez a Creatívnak mért nincs. A Roland lehet, hogy ettől is lett nagy hangszergyártó cég... )








Előzmény: MC Domy (1671)
MC Domy Creative Commons License 2008.03.26 0 0 1671

Úgy látom, ennek a topicnak vége...

 

Mellesleg a lentebbi hozzászólásom storno, mert közben szereztem egy elvi sémát az SB Live-ról, amelyen látszik, lehetetlen megoldani...és a driver sem műxik XP alatt

MC Domy Creative Commons License 2008.03.18 0 0 1670

Van egy amatőr internetes rádiónk, amely fő szerverének szíve egy SB Live 5.1 hangkártya. A mi céljainkra 100%-ig megteszi

 

Kissé módosítani szeretném a hang útját, így átalakításokat végeztem. Nem működött, úgyhogy részletesen leírom, miről is lenne szó...

 

Van egy keverő, amin a 4 műsorvezetői mikrofon jelét kikeverjük, majd egy limiteren keresztül rá kellene küldeni a szerver LINE IN bemenetére...

Van egy másik keverő, amin a zenék vannak előkeverve (CD,Mp3, LP) majd egy limiteren (Jelszint korlátozás 0dB-re és ú.n. Talkover funkció) keresztül érkezik egy RCA aljzatra, ami egy CD analóg kábellel van az AUX IN csatlakozóra kötve (lehetne pl CD ANALOG IN is)...Eddig gondolom tök egyszerü

 

Namost... A LINE IN bemenet jelét és az AUX in bemenetek jelszintjeit ki kellene keverni majd a "What U Hear" cstornán keresztül feldolgozni a szerverrel.

A line in csatornát még extra ként fel kellene dolgozni a DSP-procival is, egy kis zengetőt és visszhangot rátenni, de ez már végképp nem fontos.

 

Addig tökéletesen működik, amíg a felvétel forrásának ki nem jelölöm a "What U Hear"-t

Onnantól kezdve nem hajlandó, csak az egyikőjükről bekeverni a jelet.

 

Nem ismertek valami olyan programot, amivel kicsit fejlettebben lehetne kezelni a hangkártyát? Állítólag a CrosStudio képes rá... csak nem sikerült bele lelket lehelnem...eapshrm.dll-t keresi

Valami speckó driver kell neki? Mit ajánlotok? XP alatt sajna nem fut az APSlive

 

Bocs a hosszért és köszi a segítséget!

tere Creative Commons License 2008.02.29 0 0 1669
Szerintem az a gépházon a line in L/R/gnd. Ha nincs ilyen csati a házon, akkor mittudomén. :)
Előzmény: artur66 (1667)
MidiTom Creative Commons License 2008.02.26 0 0 1668
"És mi az a L-R-RET vezeték?"
Az ilyen rejtélyekre a PC házból kihulló (és azonnal a szemetesben landoló) kis papír fecnik szoktak magyarázatot adni, amiket a gyártó belerak a vezetékek bekötéséről és funkciójáról. Ha ez elveszett, jó esetben a gyártó oldaláról kiderül, hogy minek szánták.
Előzmény: artur66 (1667)
artur66 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 1667
:-(
És mi az a L-R-RET vezeték?
Előzmény: tere (1666)
tere Creative Commons License 2008.02.20 0 0 1666
Ezt sajnos nem fogod tudni megoldani. Esetleg úgy, hogy ha a kártya line outját kikapcsolod (ha tud ilyet a keverő) amikor a fejhallgató a speaker outról működik.
Előzmény: artur66 (1665)
artur66 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 1665
Végre a fény az éjszakában!:-)
Az lenne a megoldandó probléma, hogy a SBLive 0220 kártyámhoz csatlakoztattam a ház előlapi kimeneteit (amik jól is működnek), csak azt nem tudom megoldani, hogy a füles bedugásakor leválassza a hangszóróimat.
Jelenleg így néz ki. Mit-hova kéne kötnöm, hogy az említett dolog megvalósuljon?
Azt sejtem, hogy a fennmaradó kábelek egyike test, a másik mic-hangerő lehet, de hogy a L,R-ret mi azt nem tudom(talán azok kellenének a leválasztáshoz?)
Üdv:
ARTUR
Előzmény: tere (1664)
tere Creative Commons License 2008.02.19 0 0 1664
Hátha... na mondd!
Előzmény: artur66 (1663)
artur66 Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1663
Nem tudom, valaki be néz-e még ide, mert lennének kérdéseim, csak érdemes-e őket feltenni???
ARTUR
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.19 0 0 1662

sziasztok!

Kérdésem van hozzátok, nekem midi lejátszáshoz kellene egy hangkártya, igazából csak azért, hogy élethűbben szóljanak a midi fájlok. Egyébre nincs szükségem. Ajánlotok valamit?

köszi

waryou303 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 1661
sziasztok, kérdésem lenne, hátha van itt hozzáértő...

arról van szó hogy keresnék egy kvázi normális hangkártyát amivel zenélni szeretnék. jelenleg egy sima liveom van kx driverrel, teljesen jól működik, kivéve 1-2 dolgot, emiatt is szeretnék váltani.

gitársávokat veszek fel stúdióprogikkal (nuendo, vegas, samplitude), erre most is tökéletes a cucc. ami viszont gáz az az ASIO, értelemszerűen, ekkor még ez nem nagyon volt kitalálva. ASIO4ALL-lal próbálkoztam, valamennyire megy is, de nagyon nem tökéletes, sok a latencia és pattog is összevissza az egész. ezenkívül, a nuendo nagyon nem akar menni a mostani beállításokkal, pedig az EZDrummert nagyon szeretném kihasználni. Az az érdekes hogy ha simán elindítom nuendon belül az EZD-t, akkor megy, szól, teljesen rendbevan, de behúzgálni a grooveokat már nem tudom nuendoba, mert bár azt mutatja hogy jön a hang kifele, meg se nyikkan. szal ez így kapufa, a Guitar Rig II is megy, ahogy megy, de nem a legtökéletesebb.

nézegettem a 1212m-et, elégge annak tűnik ami mondjuk kellhetne, de letöltöttem a kézikönyvét és elborzadtam. kishitűségnek tűnik, de annyira bonyolultnak látszik hogy hogy megy ez az összevissza routolgatás, hogy egyelőre nem mertem belevágni.

ja és ami még adott: tunerrel nézek tv-t, belső cd kábelen van összekötve a hang, minden nagyon frankó, csak attól félek hogy a 1212m majd nem biztos hogy szereti majd az ilyet.

szóval ha esetleg valaki ismeri a 1212m-et és a fentiek tekintetében hozzá tud szólni, tegye már meg legyen olyan kedves, akár ide, akár mailben. vagy ha van olyan topic ahol tudnának segíteni, annak is örülnék

további remek zenélgetést mindenkinek!
SzVFE Creative Commons License 2006.11.13 0 0 1660
Sziasztok, az lenne a gondom, hogy a Soundblaster Live! (CT4870) hangkártyámat nem nagyon akarja támogatni a creative.com-ról letöltött driver. Az eszközkezelő kiírta kérdőjellel az új hardvert, de az XP nem talált hozzávaló drivert, a creative-os driver pedig telepítés közben kiírta, hogy nem talált Soundblaster kártyát és megszakította a telepítést. Végre megtaláltam a KX drivert amivel hangja már van, de a gameportja nem működik. Hogyan lehetne a gameportba is életet lehelni? Köszönök minden tanácsot !
xover Creative Commons License 2006.09.30 0 0 1659
nem hiszem, hogy nagyon frissítgetnék... valami gond van vele?
Előzmény: Norby86 (1658)
Norby86 Creative Commons License 2006.09.28 0 0 1658
Sziasztok!
Van egy SB Live 24bit hangkártyám és van hozzá original telepítő CD. De azóta mióta megvan ez a kártyám (1 éve),gondolom kijött már rá friss driver. Honnan lehet letölteni a frissitéseket? Mert magát a driver frissitést megtaláltam,de EAX frissités is kéne,meg speaker settings frissités stb... Valahonnan lelehet tölteni ezeket a frissítéseket. Választ előre is köszönöm.
xover Creative Commons License 2006.09.19 0 0 1657

jó helyre kell dugni a működőképes mikrofont :)

 

passz, nekem felvételnél volt csak ilyenem, de ott csak mert rosszul állítottam be az inputot. szerintem semmi speciális beállítás nem kell hozzá.

Előzmény: Törölt nick (1656)
xover Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1655

sziasztok,

 

vettem egy 'SB Live 24-bit'-et amivel most van egy kis gondom:

 

ha egy wave file lejátszása közben készítek felvételt, akkor az új track kb. 0,15%-al rövidebb lesz mint az eredeti felvétel. Ez már egy 2-3 perces felvételnél is elcseszi az egészet.

 

Ha csak simán a sztereo-out-ot veszem fel, nincs gond vele, de hát akkor nem tudok rajta keverni.

 

A dolgot csak úgy tudtam eddig javítani, hogy a felvétel hosszára kihúztam az elkészült felvételt SoundForge-al, de azért ez elég idegesítő.

 

Ötlet?

 

 

airband Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1654

Köszi! Hallom a mikrofon jelét, de pl. az MSN-ben nem lehet a hangerejét állítani. Mintha nem is létezne a mikrofon a winfos számára >:(((

Előzmény: klavi (1653)
klavi Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1653
Az AC97 és a Record fülnél kell beállítanod a szükséges dolgokat.
Ha már hallod a mikrofon hangját, akkor az AC97-nél valószínűleg jó a beállítás, a Skype-hoz kapcsold be a Record fülnél az AC97 csatornát. (Az In/Out-nál pedig érdemes lesz kikapcsolni, hogy ne halljad vissza a saját hangdat)
Előzmény: airband (1652)
airband Creative Commons License 2006.06.11 0 0 1652

Sziasztok!

 

SB Live! 5.1 kártyám van, a kX drivert használom. Skype-hoz, MSN-hez használnék mikrofont, de nem megy a dolog. Kijön a mikrofon jele a hangszórókra, de sem a Skype-ba, sem az MSN-be nem jut jel, sőt tulajdonképpen csak a hangszórókra. Járt már így valaki? Mi a megoldás?

Szovjet79 Creative Commons License 2006.04.17 0 0 1651

Szia!

 

Meghalgattam a felvételeidet és szerintem szép, letisztult munka! Viszont lenne egy észrevételem. A lábdobot kicsit hangosnak, a basszert meg kicsit halknak hallom. Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor a lábdobbal kb. egy hangerőre húzd ki a basszust, nagyjából ott szokott jól szólni.

Előzmény: tamastamastamas (1644)
Szovjet79 Creative Commons License 2006.04.17 0 0 1650

Üdv Mindenkinek!

 

A problémám a következő lenne. Nemrég vettem egy Creamware TripleDAT kártyát és valamilyen oknál fogva képtelen vagyok feltelepíteni a drivert. Win98-at használok. Tök jó lenne, ha valaki tudna segíteni :D

 

 

Üdv!

 

Gabóapó

csdani1982 Creative Commons License 2006.02.20 0 0 1649

Sziasztok!

 

Egy érdekes jelenséggel kapcsolatba lenne kérdésem. Abban bízom, hogy csak nekem szokatlan és ti tudjátok rá  a megoldást. Szóval én még évekkel ezelőtt vettem egy Creative SB live-ot, 5.1-es. Akkoriban egyszerűen azért, mert szépen szólt és nem igazán gondoltam rá, hogy lesz majd egyszer egy 5.1 szettem is hozzá. Nos nemrégiben lett és össze is kötöttem. Először érdekes módon nem akart szólni filmekkel 5.1-ben, csak hallgathatatlanul halkan. Egyszerűen csináltam egy restartot és jó is lett. De pár napja újratelepítettem a windows-t és azóta egyszerűen nem hajlandó normális hangerővel szólni semmi videólejászóval, aminek be lehet állítani az 5.1 chnnel-t, Hallgathatatlanul halk. Van egy saját hangszórótesztje, ami a telepítő cd-jén van és azzal tökéletes. Rendesen be van állítva, rá van adva minennek a hangereje. Olyan lejátszóval, ami nem tudja az 5.1-et azzelszól, de persze csak stereoban. A winap is szól rendesen, meg minden, úgy hogy be van állítva a hangszóróknál, hogy 5.1 szett, de ha a lejátszót is beállítom (pl.: Windows Media Player, vagy Power DVD) azonnal lehalkul. Már töltöttem le a kártyához új XP-s Drivert (Xp-t használok) meg lejátszókat is, codekek-et is de semmi eredmény. Ha valakinek esetleg van ötlete, kérem segítsen. Köszönöm!!!!!!!

 

Dani

tamastamastamas Creative Commons License 2005.11.11 0 0 1648

zwl,

 

bocs hogy csak most írok, de nagyon beindult a biznic a cégnél, nem igazán tudtam netezni.

 

Igazad van. Nem egyszerű. Viszont senki sem mond ellent. Régebben játszottam egy zenekarban, ahol nem volt könnyű elmagyrázni a dobosnak, hogy miért nem okos dolog, ha a dob a lenghangosabb. És hogy nem kell mindenhol ütni-verni...

 

Ami a türelmet illeti, a zenéhez türelem kell és alázat. Erőből nem minden zenei stílus műxik... Szóval ez van.

 

Én egyébként (ha tudnék énekelni), ugyanúgy csinálnám, mint a gitározással. Mindkét esetben az a legfontosabb, hogy a felvétel után pihentessem a dolgot és csak jó pár óra múlva hallgassam meg az eredményt. Aztán meglátjuk mi lesz: letörlöm vagy megtartom. Az utóbbi időben inkább törlöm. Nem akarok olyat megtartani, ami ebben-abban nem elég okés. Nem feltétlenül a hangszeres játékkal van a baj, sokszor csak a vissza hallott hangzás nem tetszik...

 

 

Tamas3

Előzmény: zwl (1647)
zwl Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1647
Kösz, de én kb. 98-óta "próbálgatom" az otthoni stúdióban az énekelgetést! Én is SM58-at használtam eddig, egy Behringer MX2642A keverő előfokán keresztül ment a jel. Nem is ezirányban érdeklődtem volna, hanem ha Te énekeltél volna, akkor hogy oldod meg, hogy egyszerre Te vagy a hangmérnök és a "művész" is, miután egyetlen zenésztársamnak sincs türelme lerakni a hangszert és a pult mögé ülni! Mondjuk nem is eccerű feladat egyszerre hangmérnöknek, "producernek" és zenésznek lenni!
Előzmény: tamastamastamas (1646)
tamastamastamas Creative Commons License 2005.10.29 0 0 1646

Köszi,

 

jól esett. Énekfelvétel azért nincs, mert amint ott is írom, nem tudok énekelni. Régebben volt, hogy éneket vettem fel számítógéppel de azok a felvételek törölve lettek. Egy barátom felesége énekelt de hiába a képzett hang, a felvétel nem sikerült. Egyébként akkor egy Shure SM58-at és egy kisebb keverőt használtunk a mikrofon előerősítéséhez, de minden egyebet szoftverrel oldottam meg. A keverőn pölö még hangszínszabályzó sem volt igazán.

Mivel a felvételkor nem voltunk igazán top-on (kábé 20 perc volt a feléneklésre), a komplett felvett és kozmetikázott énektémát szétvagdostam rövidebb WAV file-okra és ezeket ide-oda tologatva illesztgettem az ütemvonalakhoz. Amikor ez kész volt, a komplett dalt lekevertem és a végén a hangszínnel és dinamikával szórakoztam még egy kicsit. Aztán mivel mi sem gondoltuk végleges felvételnek a dolgot, inkább töröltem az egészet. De a fent leírtak szerint azért a dolog működik, persze komolyabb mikivel és előfokkal sokkal jobb lehetett volna (meg kozmetikázni sem kelle annyit). Valójában csak a módszert akartam kipróbálni (meg a szoftverrel is csak ismerkedtem). Szerintem érdemes próbálkoznod, de ahogy gondolom a legfontosabb a jó miki (talán kondenzátormiki jobb lenne) és egy jó előfok hozzá.

 

 

Tamas3

Előzmény: zwl (1645)
zwl Creative Commons License 2005.10.24 0 0 1645
Meghallgattam a letölthető felvételeidet. Azok zenei értékelésébe nem mennék bele, mert sem zenei képzettségem nem engedi meg, sem nem érzem magam elhivatottnak, hogy mások munkásságát megítéljem! A témaválasztás nekem kicsit túl vallásos, de ez egyrészt hit, másrészt ízlés kérdése.

A felvételek minőségi mutatói viszont nagyon tetszenek. Nagyon hasonlatosak az eredményeid az enyémekhez. (ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy a felhasznált technikai eszköztár ugyanaz! :o)))) A kikevert hangkép is nagyon hasonlatos.

Egyet sajnálok, hogy nincs énekhang a zenéidben. Ha az is olyan jól sikerült volna, mint a zenei felvételek, szívesen kértem volna tanácsot. Azzal ugyanis nekem problémáim voltak. A hangszeres felvételek viszonylag "egyszerűen" kivitelezhetők, de az énekkel meggyűlt a bajom.

Szóval gratula! Bebizonyítottad, hogy nem (csak!) a drága hardverháttér dolgozik egy felvételnél, sokat segít, ha valaki MEG AKARJA CSINÁLNI azt felvételt tisztességesen, és nem a profit hajtja, hanem a maga öröme. Mondhatni szellemi onánia! Üdvözöllek a klubban! :o)))
Előzmény: tamastamastamas (1644)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!