Mint a nagy átlag egyik porszeme, szeretnék azért valamiféle ellenoldalt képezni. Én nem gondolom, hogy ez giccses, alantas, vagy puccos dolog lenne. Számomra van most annyira ubiszezon a Mode életében, hogy felkeltse az érdeklődésem ez az esemény. Hogy eljutok-e, az majd kérdéses, de mindenképp érdekel, meghallgatás szintjén biztosan. Különleges volt a pozsonyi felvételt is végighallgatni, nem rosszabb ezekben a verziókban a Mode, mint egy-egy töccögős remixáradatban. Az élő zenének, énekhangoknak, élő hangszeres zenének szerintem van varázsa, miért is ne lehetne a kedvenc dalaimat ilyen verzióban meghallgatni? Ezeknek a most felmerült előadóknak a nagy részét nem ismerem, de most rájuk kerestem, nem rossz hang egyik sem. Jó, pl Radics Gigi zenéje nem stílusom, de kétségtelen, hogy a hangja jó… erős, szépen szól… Reménykedem egy olyasmi felépítésű műsorban, ami a pozsonyi Depeche Note volt, szerintem nekem tetszene ez ott élőben… Főleg, ha csak néhány dal lenne énekessel megtoldva. Jó, elfogadom, vagytok egy páran, akiknek derogál még a gondolat is, hogy ez az ötlet felmerült, szívetek joga. Én eddig sem úgy hallgattam zenét, hogy azt nézem kikkel vállalok ezzel közösséget és kikkel nem akarok, vagy kik vannak köröttem egy koncerten és ők hogy viselkednek.
Amfi, veled most nem értek egyet, a beígért férfikar és szimfonikus zenekar szerintem azért mégiscsak magas minőség a zenét illetően, számomra bámulatos tudás egyáltalán kiigazodni a kottán, szóval ezt a külsőség-utánzás dolgot azért nem adom. Ráadásul nem tudom ki mennyire jár klasszikus zenei koncertekre, a hangszeres élő zene, vagy egy kóruskoncert egész varázslatos tud lenni. Nemrég egy vegyeskar koncertjét hallgattam meg élőben, orgona kísérettel, templomban, ráadásul a műsor egy része zsoltárokból állt. Mégis padlózás volt, borzongató, érzelmekkel teli. Érdemes ilyen zenei élményekben is részesülni néha.
Lényeg a lényeg, ha valamelyikőtökre időközben rászakad egy fránya repijegy erre, ne habozzatok nekem adni, én szívesen elfogadom! :)
Teljesen adom, amit írsz. Egy pontosítás. Swift korrekt country-énekesként indult eredetileg, vagyis valahogy úgy, ahogy Spears, azaz #wysiwyg, szóval az volt, ami. Aztán az amerikai tudatipar csinált belőle egyszemélyes Coldplay-giccsparádét.
Számomra ennél tényleg nincs visszataszítóbb. Egy mulatós koncerten legalább tényleg tudod, hogy az egész közönségnek van összesen annyi értelmes gondolata egész életében, mint egy normális embernek 1 nap alatt. Arról mindenki tudja, hogy a legalja és akként is van kezelve. De ezeknél a giccses gáláknál el kell játszani, hogy ez kultúra, rendesen ki is öltöznek, mintha operába mennének. Mert ezek azt hiszik, hogy a nagyzenekar, a vonósok tesznek valamit minőségivé. A klasszikus zene külsőségeinek és általános hangzásának utánzását tartják "magas minőségnek" és ha mondjuk eléjük teszel teszel egy fantasztikus elektronikus zenét, tegyük fel a FSOL-tól vagy akárkitől, mondjuk egy jó IDM lemezt, akkor "fúj, zajos, techno, én a rendes muzsikát szeretem", miközben a híres slágereket adják elő nekik az ilyen Mága Havasi Ervinek. Ezek a leggiccsesebb, legnyálasabb zenéket ünneplik állandóan. Ezek azok az emberek, akik az amerikai musical-t és az operettet tartják magas minőségnek, de egy rendes operára azért nem mennek el, aminek mélysége is van. Fú, de felbosszantott hogy eszembe jutottak az ilyenek... Olyan ez, mint Briney Spears és Taylor Swift. Az előbbivel nincs különösebb bajom, de azért mert a helyén van kezelve, mindenki annyira veszi komolyan, amennyire szabad, de az utóbbiról meg el kell játszani, hogy egy óriási művész és mekkora tehetség, miközben még közepes country dalokat sem képes normálisan összehozni...
Van az a fajta közönség, aki eseményként, prezentálásként jár koncertre, gazdagon tudósítva az ismerőseit a fejleményekről a közösségi médiákon. Ezek felülreprezentálva vannak a különböző "vonósokkal játszunk eztmegazt" produkciókban. Gazdag, rossz ízlésű embereket látok magam előtt.
Lehet, hogy igazságtalan egyből erre asszociálni a mostani DM tribute buli kapcsán, de mégis nehéz szabadulnom ettől a gondolattól.
"A *LOT* of mixes that WERE online have been offline since Sony took over the global catalog last year. I am still waiting for permission to get the tracks back up."
Különleges eseménynek ad otthont az MVM Dome november 27-én! Az előadás címe '101 Hang - Depeche Mode Special Tribute', ami nem véletlen, ugyanis 101 művész tiszteleg a Depeche Mode legendás életműve előtt! Mi várható? 50 fős szimfonikus zenekar & 45 fős Magyar Nemzeti Férfikar Kiemelkedő előadók – Radics Gigi, Pásztor Anna, Fehér Lili, Arany Timi, Lotfi Begi, Bernathy Zsiga Teljesen újragondolt feldolgozások – klasszikusok, elektronika és szimfonikus elemek találkozásaMi teszi különlegessé?Ez nem egy szimpla tribute koncert, hanem egy 5 órás zenei utazás, amely a klasszikus hangzásvilágot modern újragondolással ötvözi. A szimfonikus zenekar, az elektronikus elemek és a Depeche Mode ikonikus dalai együtt alkotnak monumentális hangzást – olyan élményt, amely világszerte is egyedülálló!A szervezők elmondták, hogy egy rendhagyó eseményre készülnek -nem egy megszokott tribute koncert várható- illetve az előadók listája még nem teljes, további neveket később közölnek és erről mi is hírt adunk majd.https://www.101hang.hu/ Időpont: 2025. november 27. Helyszín: MVM Dome A jegyértékesítés elindult! Ne maradj le a kedvezményes EARLY BIRD jegyekről, amiket kizárólag a jegy.hu-n keresztül tudsz megvásárolni!Esemény és jegyértékesítés link a hozzászólásokban!