Keresés

Részletes keresés

Popenka Creative Commons License 2024.12.07 0 0 11163

Ezt a műfajt úgy szoktam, hogy langyos zsírba keverek pirospaprikát, csekély borsot, és némi fokhagyma zúzalékot.

Aztán ecsettel átkenem vele az egész cuccot, mintha festenék, minden falatra mindent egyenletesen. Finomság.

A máj a kedvencem. Van hogy csak önmagában is abárolok egy keveset. Rövid idő.

Előzmény: homerx (11162)
homerx Creative Commons License 2024.12.07 0 1 11162

na, ma keszult egy kis malacarc, meg a jarulekos cuccok.

 

zsandár Creative Commons License 2024.11.08 0 1 11161

A tenyésztő akitől évek óta veszem a birkát volt kollégám, úgyhogy a múltkori birkapacal főzés sikere után mondtam neki, hogy ha vág és nekik nem kell a fej, láb, pacal ,szóljon. Tegnap 2 fej,2 pacal, 8 láb..este 7 kor fogtam neki a műveleteknek. Ezúttal a pacalokat lemostam , majd oltott meszes vízben áztattam egy napig, hófehér lett és a sima slaggal is le lehetett mosni, nem kellett hozzá sterimob, viszont a két fejét még a 8 lábát elég sok idő volt megperzselni, megtisztítani mondjuk ehhez az a 6 sör is közrejátszott.. Úgyhogy vagy valamelyik nap megfozom a  , lehet, hogy a múltkori vágásból a belsosegeket is hozzá teszem. Most nem teszek hozzá füstölt csülköt elég a két perzselt fej még a lábak.

homerx Creative Commons License 2024.10.31 0 0 11160

jol teszi a kollega. nekem sajnos nincs ra lehetosegem, hogy ilyen kertet tarsak fent.

Előzmény: zsandár (11159)
zsandár Creative Commons License 2024.10.31 0 1 11159

Természetesen, a gombát is szeretjük még a mindenféle gyümölcsöket-zöldségeket. Itthon a kertben termelek mindent , idén a karfiol, cékla, csemegekukorica, hagyma, többféle paprika- paradicsom, padlizsán, cukkini, fokhagyma, őszibarack, sárgabarack, többféle alma, körte, szilva, gránátalma vonalon. Szóval  kell a növényi eredetű táplálék is de az csak kiegészítőnek a hús mellé..

Előzmény: homerx (11158)
homerx Creative Commons License 2024.10.31 0 0 11158

illetve a gombak. ezert is allnak kozelebb a husokhoz, mint a novenyekhez. tehat egy vega/vegan ember nyugodtan fogyaszthatja,

Előzmény: zsandár (11157)
zsandár Creative Commons License 2024.10.30 0 0 11157

Biztosan harcos állatvédő, persze azzal nincs tisztában, hogy csak az állati eredetű fehérjék tartalmazzák az összes esszenciális aminosavakat. 

Előzmény: nagypapi51 (11156)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.10.30 0 0 11156

Én sem foglalkozom plusz/mínusszal, de érdekelne, hogy itt most miért?

Ha ír egy sort, hogy "biztos finom, de én nem szeretem a birkát", az OK,

de az, hogy nem tetszik?

 

Előzmény: zsandár (11155)
zsandár Creative Commons License 2024.10.30 0 0 11155

Nem írtad volna észre sem veszem.

Előzmény: nagypapi51 (11152)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.10.30 0 0 11154

A mínuszoló kevésbé zavaró, mint NP "rajongója".

Előzmény: dulci_nea (11153)
dulci_nea Creative Commons License 2024.10.30 0 0 11153

Nemá' ! Mostanában mindenki a minuszolást figyeli? Nem mindegy? Úgysem lehet olyat, ami mindenkinek tetszik. 

Előzmény: nagypapi51 (11152)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.10.30 0 0 11152

Vajon kinek nem tetszett ez, vmi állatvédő? :(

Előzmény: zsandár (11151)
zsandár Creative Commons License 2024.10.29 -1 1 11151

2 hete vágtunk egy birkát, pörkölt főzés később lesz. Feje, lábak megperzselve, és most a vérét is felfogtuk, extra hagymás borsos sült vér készült belőle, pacalt is meghagytam, kimostam, egy éjszakát állt ecetes szódabikarbónás vízben, aztán megabáltam hagymás babérlevéles vízben. Teljesen szagtalan lett, nem is kellett mészben áztatni.Színe nem lett hófehér. Füstölt csülkös pacalpörköltet  főztem belőle. Király lett.

homerx Creative Commons License 2024.09.21 0 0 11150

egeszseges kivitel. nalunk holnap rantott nyul lesz.

Előzmény: nagypapi51 (11149)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.09.21 0 1 11149

Kakaska (4,5 kilós) készült ma.

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.05.19 0 0 11148

Amikor mi voltunk, már csak 1 pint sör járt a belépőhöz, illetve 2 cent Jameson. A belvárosi kocsmákban 3-4 € volt a csapolt pint, a külvárosi szállásunknál a sarki kisboltban 2,5 €, a zöld Tescoban 1,90 volt a dobozos 😁

Előzmény: homerx (11147)
homerx Creative Commons License 2024.05.18 0 1 11147

emlekeim szerint kb 2 font volt a belepo a st. james gaten es a jamesson uzemben is. mindket alkalommal a legvegen hulyere tudtad magad inni. mikozben a varosban az utolso  es az elso kocsmaban is 2 font volt egy pint guinness vagy egy viszki is. szoval megerte kulturalodni :)

Előzmény: Amerigo61 (11145)
homerx Creative Commons License 2024.05.18 0 0 11146

mintha anno en azt hallottam volna, hogy ket helyen foznek guinnesst. irorszagban, meg talan nigeriaban. de ebben mar nem vagyok biztos. ami tuti, hogy pilsnert csak pilzenben foznek.

Előzmény: Amerigo61 (11144)
Amerigo61 Creative Commons License 2024.05.18 0 0 11145

Nagyjából 20 éve jártam a Jameson gyárban, egy nagyobb látogató csoporthoz csatlakoztam. Volt a csapatban néhány középkorú tag, akik olyan kérdéseket tettek fel a technológiával kapcsolatban, hogy egyértelmű volt: mindegyik guru a témában. A végén volt egy kis vetélkedő, ahol többféle whiskey-t /whisky-t lehetett kóstolni és tippelni kellett, hogy milyen márka. Természetesen csak gyűszűnyi mintákat kaptunk, a baleset elkerülése végett.

Egy szerény, 18-20 és körüli kislány, akinek addig a hangját sem hallottuk, mindegyiket eltalálta, ezzel ő nyert. A "guruk" a vert mezőnyben végeztek, velem együtt persze :-)

Előzmény: homerx (11140)
Amerigo61 Creative Commons License 2024.05.18 0 0 11144

A dublini Guinness gyárban én is kóstoltam a terméküket. Már ott is mondták, hogy az íze nagyon függ a víz minőségétől/összetételétől, így a világ más tájain ne is várjuk az eredeti ír termék aromáját.  

Előzmény: Vének Tanácsa TM (11139)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.05.14 0 0 11143

Ugye-ugye?😆

Nem szerettem a whiskyt. Amikor ott belekortyoltam, rájöttem, hogy lehet ezt jól is csinálni 🙂

Előzmény: nagypapi51 (11142)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.05.14 0 0 11142

Nagyon sajnállak, kicsordult a könnyem is...

(épp hagymát aprítok... :)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (11141)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.05.14 0 0 11141

Mi azt Midletonban néztük meg, saaaajnos a belépőhöz járó ingyen Jamesonból a férjem adagját is nekem kellett meginni, mert ő vezetett :D (Jézus ereje, már 20 éve...)

Előzmény: homerx (11140)
homerx Creative Commons License 2024.05.14 0 0 11140

en a st james gaterol egybol a jamesson gyarba mentem at :)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (11139)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.05.14 0 0 11139

Nekünk is kedvenc 🙂 de ez van, a dobozos sosem lesz olyan, mint a frissen csapolt a St. James Gate-nél (volt szerencsém ott is megkóstolni). 

Előzmény: Amerigo61 (11138)
Amerigo61 Creative Commons License 2024.05.13 0 0 11138

Guinness-t csapoltatok? Tudtok élni :-)

A kedvenc söröm, sajnos idehaza valahogy más az íze/állaga, mint anno Dublinban volt.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (11124)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.18 0 0 11131

Tkp stimmel... :)

Előzmény: Boarhunter (11130)
Boarhunter Creative Commons License 2024.04.17 0 0 11130

Gál Laci alias Belfegor. A szépségéért... :-)

Előzmény: nagypapi51 (11129)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.17 0 1 11129

Épp nézem a Fishing&Hunting csatornán a XVI. Nemzetközi vadgasztro fesztivál riportját,

Gál Laci barátom (Gyulaji erdészet) süt-főz, vadhús pirogot.

Beindult a nyálelválasztásom, ki is megyek a konyhába... :)

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.07 0 0 11128

Mi szilveszterkor zártunk, "ha ma nem sütünk, az idén már nem is fogunk " felkiáltással :)

 

Előzmény: Boarhunter (11127)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!