Keresés

Részletes keresés

yer Creative Commons License 2010.07.24 0 0 82
kedves Bazeltop!

a gyereknek voltak januárban nagyon depis kijelentései, de akik a mindennapi körülményeit meghatározzák, anyukám és a hugom - tovább folytatták mindazt, amivel kapcsolatban a kisgyerek segítséget kért volna. sőt, azon túl, hogy immár jól aludni se tudott, a tanulás is nagyon nehezen ment neki. sokszor hívott segítségül telefonon, és mentem is, sőt, amikor a depis kijelentései voltak, napi több órán keresztül heteken keresztül vele voltam, próbáltam felhangolni (én kb. másfél km-re lakom tőlük). és P. még azt is megkaphatta, hogy a feje felett veszekedtek velem, aki könnyítésért próbált közbenjárni számára, hiszen otthon, túlaggódva a kérdést, úgy forszírozták a tanulást nála, ahogy mutatta vona, nem bír! és szörnyen érezte magát nagyon sokszor, hiszen..a másnapi teljesítménykényszer is rajta volt azon túl, hogy az iskola már délelőtt se kötötte le, de délután is kínlódás volt a tanulás számára, ami zaklatottan nem ment neki, így még jobban kikészült.
kétszer is kórházba került, bizonytalan hasi panaszokkal, január-februárban, majd a félévet úgy töltötte, hogy sokszor lebetegedett még ezen kívül is. azok az elvárások ugyanis megmaradtak, amelyek egy normál gyerekre vonatkozhattak volna, de P. a depis kijelentései után, és zaklatottan, fáradtan - szerintem nem lett volna terhelhető.
sőt, hétvégenként még újabb és újabb kiborulások következtek, amikor nagyon hangsúlyosan pihennie kellett volna (hiába vittem el néhányszor magamhoz ilyenkor, vagy hoztam helyre, amikor rendkívüli módon kiborult, mert pld. anyjának már P. egy szájelhúzása is elég volt, noha már neki kellett volna nagyon - nagyon sok türelemmel, és törődéssel fordulnia a gyereke felé! - látva, hogy miben van, hogy van, de az ő empátiás készsége eléggé sérült, annak következtében, hogy ő is nagyon sokat "kapott" gyerekkorában - ott voltam, tudom. Csak én teljesen más karakter lettem, ráadásul elfogyasztottam már néhány pszichológust, sőt, elkezdtem jógázni, és tanultam pszichológiát is közben)
különben P. egész kiborulás sorozata úgy kezdődött, hogy a fűtésszámla miatt le kellett költözniük anyjával a lenti szintre, anyukámhoz, P. fenti, némi védelméből, megszokott helyéről, és itt lent egy erős kontroll alatt volt, sőt, büntetéseket kapott (pld. a számítógépre és tv-re is, amelyek pedig elterelték volna a zaklatott gondolatait...de a naruto sorozatra, a manga rajzolására is folyton megjegyzéseket kapott, noha próbálta volna anyját bevonni az ő kis külön világába, amely elől...szerintem P. a naruto és sz.gép világába menekült. de anyja mindent keményen kritizált (a narutot pld. amiatt, hogy japán, és idegen számára, sőt, szörnyű), egyúttal P. hiába könyörgött, hogy mást szeretne sportolni, mint a korábbi rsg, ami azért is nagyon idegesítette, mert szakadozott a kapcsolata a két korábbi barátnőjével..és hátrarakták, noha szeretett volna villogni az otthoni elfogadáshiány miatt. szóval semmi se sikerült neki, úgy érezte, nincs segítség, nem tud talpra állni, amikor pedig kicsit is jobban van, újra és újra kiborítják.
én hiába könyörögtem otthon, hogy ezt nem lehet, ezt nem lehet, nem figyeltek rám.
anyukám közben túl lett egy szívműtéten, tehát emiatt is voltak a feszültségek, de ezek főként amiatt vannak, mert egy folyamatosan sérült vonalon öröklődik tovább a nagyfeszültségű viselkedés, amit..kívülről nem látni, mert kifelé egy rendezett családnak tűntünk mindig is.
P. számára a sz.gépet kikönyörögtem, és sz.gépezhet, mert...anyja legalább annyit belátott időközben (mert sokszor üldözték ezért is, mint ahogy mindenből cirkusz van eleinte, amit a kisgyerek szeretne, sajnos), szóval legalább sz.gépezhet immár, mert...a hugom belátta, hogy mivel nem viszi a gyereket nyaralni - nincs miből, P. körül nincsenek barátok, nincs tesója, és nyilvánvalóan pörög, amit le kell vezetnie, és nem is sportol, mert...elkezdte eltemetni magában mindazt, amit szeretne, amihez hozzájött a hormonok megjelenésével egyfajta lelassulás is, így...nincs más számára, mint a sz.gép.
velem sokszor jól elvolt, de az általános ingerültsége rám is kiterjedt (hiszen hozzám külön el kell jönni, ami egyrészt fárasztó neki, másrészt én is megpróbáltam rávenni más dolgokra is, amit nehezményezett, pld. el kellene olvasni az Egri csillagokat, ami..nagyon nagyon nehezen megy neki.
egyébként az osztály legjobbja lehetne, ehhez képest sok mindenből hármasra áll...és már kicsi kora óta pörög, rajza feszültséges, traumatikus (ahogy megmutattam grafológusnak). sajnos, otthon nagyon nehezen kapcsolják össze a saját viselkedésükkel a gyerek "bűneit" anyukám és a hugom, bár beláttak már néhány dolgot, de a túlzott aggódás, túlzott elvárásosság, szemrehányások, bűntudateltés, lekicsinylés, türelmetlenkedések..kitartanak továbbra is, még ha időnként van is némi javulás.
a történetbe oly rosszul beleszólt pszichológust még nem is meséltem...aki szerint a gyerek depis kijelentéseit nem kell komolyan venni, azok amolyan "kamaszok összeolvasnak mindent" típusú dolog, pedig ezt kellett volna legelőször is nagyon de nagyon komolyan venni. nem még felpörgetni, depresszióssá tenni a kicsit további nehezebbnél is nehezebb terhekkel.
én vagyok egyedül, aki érti őt, de mégsem tudtam idáig hathatósan segíteni...pedig a környezetének kellene végre belátnia - magával kapcsolatban is - sok mindent.
ahol...Pati nagyobb ellenőrzés alatt volt, mint korábban, különben is az ötödik, nagyon nehéz.
Bazeltop Creative Commons License 2010.07.22 0 0 81
.
Bazeltop Creative Commons License 2010.07.22 0 0 80
Más valamilyen dolgokkal te vagy az anyja próbálkozott? Nem a büntetésekre célzok hanem valami konkrét megoldásra a pszichológus helyett. Bár azt írtad hogy nincs megfelelő kapcsolattartása az anyjával így már elég necces az egész.
Nem titkolom, hogy én alapvetően nem igazán hiszek a pszichológusokban, főleg azért nem mert általában azok a gondok amikkel hozzájuk fordulnak azok általában azért alakulnak ki mert nem megfelelő a környezet, ezen pedig a pszichológus nem tud változtatni. Mondhatni ez is inkább tüneti kezelés...
Arra meg szerintem pszichológus nélkül is rá lehet jönni, hogy minek a tünete ez, miért csinálja. És ha már tudod hogy mi az ok akkor lehet ahogy anélkül is tudsz rajta segíteni.
Előzmény: yer (79)
yer Creative Commons License 2010.07.21 0 0 79
sziasztok!
biztosan érdekes topik, de nincs időm végigolvasni.
én egy 11,5 éves kislány nagynénje vagyok, akivel már voltak problémák korábban. próbálok neki segíteni, annál is inkább, mert..szerintem másként kellett volna idáig nevelni, most pedig számítógépfüggővé vált, úgy látom.

a nyáron immár a sokadig napot "metinezi" végig, szinte elvonási tünetei vannak, ha nem gépezhet (én értem, miért csinálja ezt, nem a számítógép a "bűnös", ez csak a tünet).
eleinte nem akarták neki otthon engedni a sok gépezést, de nem lehetett vele bírni (szerintem nem is tanácsos - mégis, eddig abban reménykedtem, hogy majd szépen lelassul, ahogy a nyár halad előre, főként, hogy én se úgy tudok vele lenni, ahogy jobb lenne, illetve...ez egy hosszabb folyamat, amelyben a kulcs az anyukájával való jobb kapcsolata, anyja pörgésének a csillapodása).

ma pedig, amikor este 6-kor végre le szerettem volna ülni a sz.gépemhez (egy ideje én vagyok vele napközben, illetve nálam van a lányka, és persze gépezik),

nem engedett, aztán amikor mégis eltoltam, nagyon megsértődött, és elindult haza (pedig én voltam megbízva, hogy vigyázzak rá).

én már egy jóideje biztos vagyok benne, hogy pszichológusra lenne szüksége, az egészen kicsi kora óta tapasztalható pörgése az utóbbi időben nagyon beerősödött (sajnos, úgy látom, hogy nem jól nevelik otthon, és a korábbiak következményeit nem látják, és hiába beszélek, még rá is büntetnek) immár egyre biztosabban látom, szakembert kell keresni.

tudna -e valamelyikőtök netfüggőségre (illetve a mögöttes dolgok kezelésére) jó szakembert javasolni? gyermekpszichológusra - pszichiáterre gondolok, gyereknek felnőttnek egyaránt
(aztán anyját hátha rá tudom venni, hogy vigye el a gyereket hozzá, illetve forduljon szakemberhez maga is).

kérlek, írjatok a tapasztalaitokról, amennyiben van hasonló.
köszi előre is!
szhelp Creative Commons License 2006.10.04 0 0 76
Sziasztok,

Ezúton szeretnék segítséget kérni Tőletek a szakdolgozatom megírásához. Az internet- és mobiltelefonhasználattal kapcsolatban végzek egy vizsgálatot és ehhez szükségem lenne arra, hogy minél több ember kitöltse a kérdőívemet. A teszt online elérhető és kitölthető, az, hogy ki milyen válaszokat adott, nem tudom visszakeresni, így a válaszaitokkal visszaélni nem lehet.
Ha van kedvetek hozzá és időtök engedi, kérlek töltsétek ki a kérdőívet, ami a www.folioweb.hu/teszt
linken érhető el.
Előre is köszönöm!
z.sisi Creative Commons License 2006.08.06 0 0 75

Sziasztok!

 

Van vkinek egy jól bevált módszere a netfüggőség abbahagyásához?

Szab_pazsit Creative Commons License 2006.01.27 0 0 74
No mindenki kigyógyult már?? :DD
Dhokthol Genya Creative Commons License 2005.08.17 0 0 73
www.rabac.hr itt voltunk. Volt net, de kibírtam! :)))
Előzmény: Yoda tanítványa (72)
Yoda tanítványa Creative Commons License 2005.07.25 0 0 72
Hová mentek mi is most megyünk Isztriára ?
Amúgy ha olyan hotelben szálsz meg ahol van net ott biztos lehet. (horvathotel.lap.hu)
Előzmény: Dhokthol Genya (71)
Dhokthol Genya Creative Commons License 2005.07.24 0 0 71
Sziasztok függők és függetlenek. Kerestem olyan topicot ahol megtudhatom, hogy a Horvát tengerparton hogyan tudok kicsit netezni, erre ezt találtam.....
Most akkor netfüggő vagyok???
Szerintem ja, de az eddigi témák ahova írtam általában a barátaimmal való kapcsolattartást szolgálta, mintsem a féktelen vitázást amit itt korábban valakinél olvastam.
Azért, ha van valaki aki tud segíteni a tengerparti netezésben, örömmel venném.
Előre is köszi.
Szab_pazsit Creative Commons License 2005.06.17 0 0 70
De ;)

Érdekes, hogy elhuzodtak hsz. beirási idők.
Ugy látszik itt mindenki leszokott :))
(vagy csak nem mernek beirni, nehogy azt higgyék rola, hogy nem sikerült???)

Végigolvastam a topicot, igencsak tanulságos...
Előzmény: Emeric (69)
Emeric Creative Commons License 2003.07.12 0 0 69
Na mivan, senkinek sem kell segítség? :-)
Emeric Creative Commons License 2003.06.01 0 0 68
Na felhozom, mert ma is reggel óta függök. :)
Emeric Creative Commons License 2003.02.02 0 0 67
Csak nem szólnak hozzá. :)
Előzmény: YvYvY (66)
YvYvY Creative Commons License 2003.01.12 0 0 66
érdekes topik+
Előzmény: Emeric (65)
Emeric Creative Commons License 2002.10.27 0 0 65
PFMD

Ha még jársz erre, megírhatnád, hogy sikerült-e kiléped a kalitkából. :)

Előzmény: PFMD (64)
PFMD Creative Commons License 2002.09.01 0 0 64
MZperX42

Ha még erre jársz, szeretném megköszönni a segítségedet. Minden szavad igaz volt.
Bennem most tudatosodott, hogy nem is vagyok az a személy, akinek itt mutattom magam. Azok a dolgok, amik mellett érvelek, veszekszek, harcolok, a valós életben nem jelentenek nekem semmit.
Valahogy bele lettem hergelve ebbe a szerepbe....
5 éve kezdődött egy másik fórumon. írtam, félreértettek, betettek egy skatulyába. Elkezdtem védekezni, védeni az "álláspontomat". Hízelgett, hogy komolyan vesznek, hízelgett, hogy vissza tudtam valakit bosszantani.
Mára végigjártam az egész skálát, és rá kell hogy jöjjek, teljesen mindegy, mit mondok, nincs hatással senkire. És ezzel mindenki így van.
írtál a világmegváltásról. Ebben teljesen bűnösnek vallom magam. Ide pazaroltam egy csomó időt, energiát, a magánéletem meg megállt. Meghíztam, rendetlen a lakás, kevesebb pénzt keresek, mert inkább itt töltöm az időt. A szabadidőmben is ezen jár az eszem. Mintha két énem lenne. A normális, hétköznapi és az itteni. Az itteni néha hős, néha zseniális, néha vicces, néha mérges. Mindezt olyan dolgokért, amik nem is érintenek engem egyáltalán.

E-mailt akartam neked írni, de visszapattant. Gondoltam, valamikor jársz majd erre és látod, hogy nem beszéltél hiába. Már régebben olvastam ezt a topikot, de most esett le a tantusz.
Rendes tőled, hogy reszkíroztál egy visszaesést csak azért, hogy továbbadd a tapasztalataidat. Látom, vissza is estél, de csak rövid időre. Mostanában remélem nem írsz ide. Ha meg igen, akkor is köszönöm, azt, amit kivettem az írásaidból.

Én most vagyok ott, hogy nézegetem a reakciókat a beírásaimra, és némelyik nagyon húzós. De mintha kívülálló lennék. Nem érzek kényszert, hogy válaszoljak. Minek? Semmin nem változtatna. Csak az én időmet, energiámat és az idegeimet pocsékolná.

Ez itt olyan, mint vakon labdázni. Soha nem tudod, hova megy a labda, és honnan fog visszajönni. Viszont izgalomban tartja az embert, ebben hasonlít a többi káros szenvedélyhez.
Részemről szeretném tudni, mi lenne belőlem, ha nem itt lopnám a napot már 5 éve. Ha ezt a rengeteg energiát valami konstruktív dologba fektetném.

Mégegyszer köszi! Neked is és mindenkinek, aki ezekben a topikokban hozzászólt. Mindenki véleménye segített. A negatív úgy mint a poitív, mert megláttam magam benne, mint egy tükörben.

Most veszek egy nagy lélegzetet, és kinyitom a kalitka ajtót. Azt mondják, van élet a kalitkán kívül is. Meglátjuk:)

Előzmény: MZperX42 (51)
ubizz Creative Commons License 2000.05.30 0 0 63
Gondoltam, előveszem Eirinn topicját, ha már TV2-téma. Én jól kinyomtattam, és a gépem közelében tartottam egy ideig, nehogy...

ubizz

_paha_ Creative Commons License 2000.02.02 0 0 62
Keresgeltem netfuggoseggel kapcsolatos topicokat.
Ugyanis egy ismerosom keszit egy ilyen iranyu felmerest,
es en elvallaltam ennek technikai kivitelezeset es nepszerusiteset. Aki nek van kedve, kerem toltse ki a
http://w3.swi.hu/kerdoiv alatti par kerdest.

koszonjuk!

Stanlex Creative Commons License 2000.01.03 0 0 61
Szóval itt senki nem netfüggő? Örömmel látom.

MickeyxKnox, MickeyKnox itt van az a "híres" WC, amit te is belinkeltél... :-))

Stanlex Creative Commons License 1999.11.04 0 0 60
Valaki kapcsolja ki már a gépemet...!!!!

Egyébként a Wágner úr által ajánlott WC több mint praktikus.
Holnap veszek egy ilyet.

Wágner úr Creative Commons License 1999.09.15 0 0 59
Mitet kell aggódni?! Csak ki kell alakítani a megfelelő környezetet és akkor lehet netfüggeni segítség nélkül is....
Eirinn Creative Commons License 1999.06.19 0 0 58
Karcsú!

Köszönöm a kezdettől meglévő szurkolásod :)
Üdv: Eirinn (visszanéztem, hogy az ftp-m jól fut-e :)))

Előzmény: Karcsu (56)
Karcsu Creative Commons License 1999.06.19 0 0 56
Drága Eirinn!
Zseni vagy!
Karcsú
Előzmény: Eirinn (55)
Eirinn Creative Commons License 1999.06.19 0 0 55
Sziasztok!

Tényleg csak véletlenül jártam erre, mert kacsingatok a linux felé és itt a fórumon talán lehet ötletet szedni..., de a támámra visszatérve:

Megpróbáltam lényegesen csökkenteni az aktív online időt. A kezdeti "erősen megfogadom, hogy odafigyelek és csökkentem" eredménye után, a "Gyere velünk" időszakában visszaestem. Érdekelt, hogy mi lesz a két fórum további sorsa.
Erre jött az elhatározás - olyan helyre elmenni gépestől, ahol nincs vonalas telefon :)))) picimaci kártyám nincs ;-).
Az elhatározást tett követte, és kb. 20 napra elvonultam.
A második nap estéjén elkezdtem írni egy napló félét (sosem volt erősségem, úgyhogy ez abba is maradt :)), de okulásul..
"
Megpróbálok elszakadni a net-től.....

Előzmények: 3 éves folyamatos net-használat, észrevéve a függőséget, mint munka elhanyagolás, érdeklődés elvesztése a közvetlen környezet iránt stb.... nem ragozom.

Az elhatározás után "visszafutni a Mamához, ha baj van" címszóval megszervezem az áttelepülést egy időre, függőben tartom az időtartamot.
Kigondolom, hány elektromos kanóc, csatlakozási lehetőség kell ahhoz, hogy a konfigurációm működőképes legyen (KIVÉVE a MODEMET !!!).
Azért így szembenézve a dologgal ez gépfüggőség is a javából, azzal mentegetem magam, hogy a munkámhoz is ezt az eszközt használom (ami igaz is :).
Kispapirra írom amit pakolni kell, így indul..., elosztó 6 duszgaszhoz, mivel a földelt csatlakozó adott, printer kábelek, hangfal, megszokott asztali lámpa, összeadó szalagos gép, a hi-fi hangzást visszadó Sony infrás fejhallgatóm, a mobilom töltője (picimaci kártya nélkül ..).
+ a munkám papírjai (iszonyatos mennyiség !), most izomlázam is van az átpakolás miatt. (Talán 2 nap múlva már nem érzem.)
Kiválogatom a cd-im közül ami kellhet, ha összeomlik a rendszerem, + a régi munka mentés állományokat, amiket folytatnom kell, és a zenéimet, amik hozzám tartoznak. Érdekes, töredéke a meglévőnek...
Konfig szétszedés + papír összeszedés a ráfordított idő 90 %-a, a többi fogkefe, spéci kedvenc hamutató, fürdőruha + stb szinte nem is számít gondolataimat az tölti be, menjen minden ami kell.
Utolsó emiljeiben megírom azoknak, akikkel rendszeres kapcsolatban vagyok, hogy egy időre nem leszek.
Nyugodtan szétszedek mindent, amit sikerül itt összeraknom. Az első dolgom meghallgatni, úgy szól-e zene ahogy szeretem :) Úgy szól.
És estére már fáradtan a holdat nézem, és nem klikkelek oldalról oldalra , sőt még nem is hiányzik, fel sem merül bennem az email-check gondolata.

Ma van a második este, ez az az idő amikor a többiekre és a közlésre gondoltam, ezért kitaláltam ezt a naplófélét....
Ma nem indítottam el a levelezőprogit régi leveleket olvasgatva, (pedig van még 3 elolvasatlan HIX GURU-m - minden reggel ezzel kezdtem a napot). Sőt érdekes dolog, két kedvenc játékprogim van (logikai) ma azokat sem használtam annyit mint egyébként szoktam, egyrészt kényelmetlenebb a hely, másrészt nem megy egész nap a gép, és egy Sherlock-ért nem kapcsoltam be a masinát.
A pakolás szokatlanságától, az új környezettől ma fáradt és kedvetlen vagyok, napoztam egy kicsit, de rájöttem még mindíg nem szeretem, a nap meleg, utálok fészkelődni, hogy hason vagy háton, brrrrr... De hogy ne legyek nyár végére is hóka - jön a fokozatosság ..:((
Délután aludtam egy kicsit, majd válogattam a munkapapírjaimat. Reakció időm lelassult, így érzem. Talán holnapra végzek a szortírozással. A tv most sem érdekel, csak a híreket hallgatom, ez a béketerv és akinek ez sem jó, mert mindenáron a közelünkben akar háborúzni elszomorít, a Horobágyért meg dühös vagyok !
A legjobb ez egészben, kapok kaját reggel (ezt szokás szerint elhárítom), sőt (!) ebéd délben, vacsi este, és a mamám hozza a kertből a friss epret. Az nagyon szeretem !
Mindjárt éjfél, a mai napló írásnak ezzel vége.
A kislámpámat megpróbálom úgy beállítani, hogy könyvet is tudjak olvasni elalvás előtt. (Csak egy gondolat, lehet, hogy a naplóírást - ezt a műfajt azért találták ki, hogy a magányos lelkek közlési vágya elégtételt nyerjen ? Hmmmm ? :))) "

Itt vége is szakadt a naplóírásnak :-DDDD

Biztosan azért, mert nem jött rá válasz:-DDD
Szóval ott nem hiányzott a net. A kedvenc játékomat kétszer letöröltem, de az állást előtte felírtam :) A Tv-t sem néztem, maradtak a hírek, többet hallgattam a rádiót. És a napozást is kerültem inkább. Többet beszélgettem esténként, olvastam, zenét hallgattam, sétáltam, bicigliztem.
Hazajövetel után letöltöttem a leveleimet, még jó hogy korlátozás mentes a mailbox-om, de a Guru-kat azóta nem olvasom, ami zenei téma érdekel (Ir, kelta zene) azt még letöltöm, de már nem ülök a monitor előtt. Nem zavart az eltelt 4 nap alatt, hogy olvasatlan leveleim vannak a mailboxokban.
Röviden ennyi, a második nap volt a nehéz, a többi már nem.
Szembenézve a dologgal, nálam az otthoni munkavégzés is hátrány már (8. éve dolgozom itthon) + tetézve a netfüggőséggel szép kis kalamajka. Őszre megpróbálok váltani, addig a hátralékaim eltüntetésén dolgozom.

Most ennyi, majd kb. 1 hét múlva visszanézek. (Remélem sikerül)

Üdv: Eirinn

Előzmény: Törölt nick (52)
moga Creative Commons License 1999.06.19 0 0 54
Mindnyájunk lelki üdvéért egy kicsit előveszem ezt a topicot.

moga

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 53
Sziasztok?
szóval most ittülök ,és nemis tudom...
valahogyészrevettem ,hogyahátammögöttkézifékkelbefékezettkardántengelyferdülésesladakombibanegykicsitlötyögazACpumpameghajtóvillacsavarkupolája,ésezáltalnagyonfurcsánszól...illetvekarcosillatotbocsájtkimagából,amifélnapjaviszkettetikicsinózim,ésvalójábaneznemisrosszérzésmivelvakarom... vagytalánnemis? namind1. éljen a Digital Spirit ,és az electronical dreams ,és ezzel 1ütt a netoverdose.
R U Auto-Matic? or what? or U R a Phenobarbidoll? or U r the Perfect MechanicalHumanoid? i don't know but i'm the water in the kancsó
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 52
Szervusztok!

Gondoltam elő kellene venni ezt a jó kis témát!

Eirinn! Hol tartasz?

Karcsú

MZperX42 Creative Commons License 1999.05.06 0 0 51
Sziasztok,

nem tudom mit jelent a "forum feleledese" Eirinn, en mindenenesetre majd vasarnap ujra benezek, de egy leszokos forumnak nem lehet jobb eredmenye mint a megszunes :). Persze ahogy irtam, az Internetto komolyabban is foglalkozhatna a temaval, de ami kesik nem mulik. Nemsokara pszichologusok hada fog errol publikalni, majd a gyakorlatban is kuszkodni ezzel. Bar a technika fejlodese tartogat egy erdekes lehetoseget, hogy a folyamatos "cyborg"-reszvetel valik a normalissa megfelelo agyi implantatumokkal…. :)

Egy-ket valasz:

Kandur-nak: elso tippem lenne (amit nemcsak jomagamon, hanem mar masokon is sikerrel alkalmaztam (pl felesegemen :), a "to:me’ny". Azaz addig mud-oztasd ameddig hanyingere nem lesz tole. Masik tippem az "arulkodas". Azaz olyanok elott, akik elott tenyleg elszegyelheti magat, (pl csalad, baratok,..), pontosan es kegyetlenul ird le a helyzetet (mennyit ul ott, mit nem csinal helyette, stb). Ez utobbi persze igenyli a "naplozast", amit amugyis fontosnak tartok.

Karcsu-nak: Egyetertek! Nem ertek egyet! :)) Egyetertek, hogy a "csend" nagy ur. Peldaul az elso leveleimben leirt helyzetben en is erre a kovetkeztetesre jutottam, reszben ezert is tudtam eljonni/leszokni. De en jobb megoldasnak tartottam volna sokszor, ha a "moderalt" tagok, akik amugy adaz vitapartnerek, AKTIVAN elutasitjak es kiutasitjak a "moderalatlanokat". Ehelyett szinte mindig a cinkos sunyisagot, a halk kuncogast tapasztaltam egy-egy "ellenfel taboraba tartozo" moderalatlan hozzaszolas eseten. Peldaul: irsz vmit, kb feloldal, van eleje-vege, logikus is, stb. Elkuldod, erre egy "moderalatlan ellenfel", kb 1/2 s bamulas utan visszair: EZ EGY FASISZTA TAHO!!!! Ekkor lehet panaszkodni a moderator-nak, nem reagalni (a "csend" strategia), de en azt vartam volna, hogy a moderalt vitatkozo mag, inkabb vallal kozosseget egy moderalt vitapartnerrel, mint egy moderalatlan taborbelivel es deklaraltan elhatarolja magat tole. EZ SOHA NEM TORTENT MEG (csak reszemrol). Szomoru es biztos nem altalanosithato, de igy volt.

MZ/X

Eirinn Creative Commons License 1999.05.04 0 0 50
Sziasztok!

Úgy érzem, túl személyes hangvételűre sikeredett a topic, ezért a megoldást sem találhatom itt.
Ezek szerint a téma nem a törzsasztalra való, hiszen nem igényli az azonnali reagálást "felszínen maradást", beírás számláló növelést, de ha eltűnik a süllyesztőben, aki reagálni szeretne, az csak a bookmark alapján találhatná meg alapesetben. Aki később kapcsolódik be és esetleg érdemben tudna hozzászólni, nem is láthatja, csak "kutatás" után.
Mindez azért jó volt arra, hogy szembenézzek a megfogalmazott problémával, de ezekután már nem figyelem azt, hogy jött-e újabb hozzászólás, amire mint topic-gazdának illene reagálnom.
Ezért, ha a topic feléled ujra, kérem a beírókat a megadott email-cimre is küldjék el hozzászólásukat.
Akkor szívesem megirom, mit sikerült változtatni, milyen eszközökkel.

Üdv mindenkinek : Eirinn

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!